Transsiberie Express, Baikalmeer

Individuele reis Transmongolië Express met Krasnoyarsk – 19 dagen

Boek nu deze rondreis
 • Transmongolië
 • 19 dagen
 • 1897

Vaste reis met de Transmongolië Express van Moskou tot Beijing, met onder andere Krasnoyarsk als tussenstop. Ervaar drie verschillende landen in één treinreis.

De koning van alle treinreizen

De Transmongolië Express is een van de beroemdste treinreizen ter wereld. Maak met deze reis kennis met drie verschillende landen en culturen, elk met zijn eigen bijzondere eigenschappen. Ervaar een andere manier van reizen en geniet van alle landschappen onderweg. Geniet tijdens de stops van alle must-see’s én de verborgen parels.

Deze rondreis staat vast, maar een verlenging aan het begin of einde is mogelijk. Ervaar ook de pracht en praal van Sint Petersburg en/of booming Shanghai! Vraag je reisspecialist voor de mogelijkheden.

Transmongolië Express = Rusland, Mongolië en China in één

Je begint in het prachtige, uitgestrekte Rusland, waarbinnen je start in het imposante Moskou. Je reist af naar de groene bergen van Krasnoyarsk, waar je met een privéhike doet met een lokale gids, en zet de treinreis voort naar  tot de parel van Siberië: het Baikalmeer.

Als je verder rijdt met de trein kom je in een heel andere wereld, het nomadische Mongolië. Je ontdekt de unieke cultuur en de indrukwekkende landschappen.

In het indrukwekkende China bezoek je onder andere de Chinese Muur. In je traditionele courtyard hotel beleef je het oude China, omringd door een vrolijke chaos van riksja’s, fietsers en andere voertuigen.

Bekijk ‘Reisbeschrijving’ voor een uitgebreid reisoverzicht.

Privérondreis

Beste reistijd: van juni t/m september zijn de temperaturen het aangenaamst.

Vertrekperiode mei t/m oktober:
start reis op vrijdag en eindig reis op dinsdag.
Bij deze optie reis je 19 dagen, in verband met de aansluiting op de internationale treinen.
Prijs: € 1897 per persoon bij deelname door twee personen

Wil je de reis buiten deze periode maken? Vraag dan met behulp van onze bouwstenen een reisvoorstel aan.

Last minute boeken
Wil je last minute boeken (binnen 4 maanden voor vertrek)? Er is dan kans dat een toeslag op de treintickets wordt gerekend.

Programma in ‘t kort

Dag 1: Vlucht Amsterdam – Moskou
Dag 2: Moskou
Dag 3: Start Transsiberië Express
Dag 4: Transsiberië Express

Dag 5: Transsiberië Express
Dag 6: Aankomst Krasnoyarsk
Dag 7: Krasnoyarsk  – Stolby Nationaal Park
Dag 8: Transsiberië Express
Dag 9: Aankomst Irkutsk – Listvyanka
Dag 10: Irkutsk
Dag 11: Transsiberië Express
Dag 12: Aankomst Ulan Bator – Terelj
Dag 13: Terelj
Dag 14: Ulan Bator
Dag 15: Transsiberië Express
Dag 16: Aankomst Beijing
Dag 17: Beijing
Dag 18: Beijing – Chinese Muur

Dag 19: Vlucht Beijing – Amsterdam

Dag tot dag beschrijving 19-daagse privérondreis Transmongolië Express

Dag 1: vlucht Amsterdam – Moskou

Vandaag begint je avontuur naar Rusland, Mongolië en China. Aan jou de keuze of je de vlucht zelf boekt of dit door Your Planet laat regelen. Bij een vlucht met KLM vlieg je in ruim drie uur rechtstreeks naar Moskou.

Met privéchauffeur naar je hotel

Als je aankomt op de luchthaven van Moskou word je opgewacht door een chauffeur die je naar het hotel brengt. Je slaapt in een driesterrenhotel op ongeveer 15 minuten met de metro van het Rode Plein. Het is een groot hotel in een groene buurt, vlakbij een park. In het park bevindt zich één van de grootste openluchtmarkten van Moskou. Ideaal om een souvenir op te pikken.

Metro van Moskou

Moskou is een stad van vele tegenstellingen en dat maakt dat deze stad nooit saai wordt. Met de efficiënte metro reis je gemakkelijk van het ene met marmer en mozaïeken overladen station naar het volgende. Ze worden ook wel de paleizen van het volk genoemd.

Your Planet tip: ’s Avonds kun je het uitgaansleven verkennen van Moskou. In het Bolsjoi theater kun je het beroemde Bolsjoi ballet zien optreden. Je kunt natuurlijk ook Moskou’s nachtclubs induiken.

Dag 2: Moskou ontdekken

Rode Plein

Natuurlijk ga je vandaag het Rode Plein en het Kremlin bekijken. Bezoek het Kremlin en zie het machtscentrum van Rusland, waaruit president Poetin Rusland bestuurt. Bij het Rode Plein kun je Lenin opgebaard zien in zijn mausoleum.

Ga ook zeker een kop koffie of thee drinken in het warenhuis Gum, eveneens aan het Rode Plein. Het is een prachtig warenhuis vol kleine boetiekjes langs galerijen. Hier shoppen kost een fortuin maar een wandelingetje door het mooie gebouw is zeker al de moeite waard.

Your Planet tip: Ook een echte “must” is het om in het donker over het Rode Plein te struinen. De verlichtte kleurrijke koepels van de Basiliuskathedraal steken fel af tegen de zwarte hemel en schreeuwen om op de foto te worden gezet.

Moskou Rode Plein


Dag 3: Start van de Transsiberië Express naar Krasnoyarsk

Je vertrekt vanuit Moskou met de trein naar Krasnoyarsk. De meeste treinen vertrekken aan het begin van de middag uit Moskou. De reis duurt drie nachten. Je reist in de tweede klasse. Dit houdt in dat je in een coupé verblijft voor maximaal vier personen.

Aan boord van de trein

Iedere wagon is voorzien van een samovar, een boiler, waar je gratis kokend water uit kunt tappen. Zo kun je onderweg soep, koffie, thee of instant noedels maken. Onderweg worden regelmatig stops gemaakt.

Eten in de trein

Vaak wordt er op de perrons allerlei waar verkocht zoals worst, verse huisgemaakte gerechten, fruit en flessen sap of frisdrank.

Je kunt ook een hapje eten in de restauratiewagon. ’s Avonds doet deze wagon dienst als bar en kun je hier gemakkelijk andere reizigers ontmoeten.


Dag 4: Transsiberië Express

Je coupé is de komende tijd je huiskamer. De dag breng je door met rusten, spelletjes spelen, lezen en je coupégenoten leren kennen.

Het treinleven

Op plaatsen waar de trein wat langer stilstaat, vind vaak een levendige handel plaats op de perrons. Baboesjka’s verkopen huisgemaakte Russische gerechten, worst, fruit en flessen sap of frisdrank.

De grens naar Azië

Tegen het einde van de dag passeer je de Oeral, het gebergte dat de geografische grens vormt tussen Europa en Azië.


Dag 5: Transsiberië Express

Vandaag reis je door de West-Siberische steppe, een uitgestrekt laagland. Het gebied wordt gekarakteriseerd door moerassen, veengebieden en graslanden, afgewisseld met meren en vennetjes.


Dag 6: Krasnoyarsk

Wanneer je aankomt op het treinstation van de hoofdstad van Siberië, Krasnoyarsk, staat er weer een privéchauffeur voor je klaar die je naar het centraal gelegen hostel brengt.

Verrassende Siberische stad

Krasnoyarsk staat bekend als een industriestad en was voorheen een plaats waar de Sovjets hun kernwapens fabriceerde. De laatste jaren heeft Krasnoyarsk zich ontwikkeld en zijn er vele gezellige, kleine cafeetjes, eetstalletjes en restaurantjes. Neem ook vooral een kijkje op de kleurrijke, centrale markt.

Naast de gezelligheid van de stad, maak je deze stop met name om te kunnen genieten van de natuur. Er bevindt zich namelijk een bijzonder Nationaal Park naast de stad waar je heerlijk kunt hiken in een Siberisch bos.


Dag 7: Krasnoyarsk – wandelexcursie Stolby Nationaal Park

Na de drie nachten in de trein te hebben doorgebracht is het vandaag heel fijn om de frisse lucht op te kunnen snuiven in het prachtige Nationaal Park Stolby.

Wandelen in Stolby Nationaal Park

Binnen een uur brengt een privéchauffeur je naar het park, waar een privégids je rondleidt door de gevarieerde natuur. Je wandelt met je gids door de bossen naar de bijzondere Tamak-rotsformaties en wordt getrakteerd op een prachtig uitzicht over de Stolby kliffen.

Kijk goed om je heen want je kunt vossen, eekhoorntjes en nertsen spotten. Naast wandelen is er op de terugweg ook een mogelijkheid om met de stoeltjeslift naar beneden te gaan en in alle rust van het uitzicht te genieten.

Stolby National Park - winter


Dag 8: Transsiberië Express

Vervolg van de treinreis

Je gaat in de ochtend op eigen gelegenheid naar het treinstation voor de treinreis naar Irkutsk. Naarmate je verder naar het oosten rijdt kun je relaxed genieten van de prachtige landschappen die aan je voorbij trekken. Je komt in centraal Siberië.


Dag 9: Aankomst Irkutsk – privéchauffeur naar Listvyanka

Als de trein ’s ochtends vroeg het station binnenrolt van Irkutsk staat je privéchauffeur al op het perron klaar om je te begroeten. Met je chauffeur vertrek je direct richting het Baikalmeer, de Parel van Siberië.

Listvyanka aan het Baikalmeer

Het is ongeveer 65 kilometer rijden naar Listvyanka, het charmante aan het Baikalmeer gelegen dorp waar je overnacht.

Siberisch dorpje

Je overnacht in een sfeervol familiehotel, gelegen aan een rustige dorpsstraat, tussen typische Siberische huizen met bewerkte houten kozijnen, in vrolijke kleuren beschilderd. In een paar minuten wandel je de weg af naar het Baikalmeer. Aan de promenade kun je versgerookte omul krijgen. Deze vis komt alleen in het Baikalmeer voor en smaakt heerlijk.

Vandaag ben je vrij om te kiezen wat je gaat doen. Er zijn voldoende opties. Ga bijvoorbeeld zwemmen of neem de boot naar Bolshie Koty of Port Baikal.

Optioneel naar Bolshie Koty

Bolshie Koty is een heel gemoedelijk dorp met karakteristieke Siberische huizen, waartussen het vee graast. Je kunt er alleen komen met de boot vanuit Listvyanka of door de twintig kilometer te voet af te leggen. Hier ontdek je het echte serene Siberië.

Optioneel naar Port Baikal

Vroeger kwamen Transsiberische treinen door Port Baikal maar sinds de jaren ’50 is er een kortere route beschikbaar van Irkutsk naar het Zuiden. Nu de Transsiberiëlijn Port Baikal niet meer aandoet is het dorp komen stil te staan, maar als je anderhalve kilometer naar het zuiden loopt dan kom je in een enigszins vervallen maar charmant en karakteristiek dorp. Je hebt ongeveer twee uur voordat de boot weer vertrekt naar Listvyanka.

Transsberië Express, Wandeling in Listvyanka aan het Baikalmeer Transsiberië Express, Listvyanka aan het Baikalmeer Transsiberie Express, Bolshye Koty, Baikalmeer

Beklimming van de skiheuvel

Het is verder ook heerlijk om een wandeling te maken in de omgeving van Listvyanka. Aan de zuidkant van het dorp kun je de skiheuvel beklimmen. Je wordt beloond met een geweldig uitzicht over het Baikalmeer en Port Baikal aan de overzijde van de Angara rivier.


Dag 10: Irkutsk

Irkutsk, het culturele hart van Siberië

Je wordt rond de middag naar een driesterrenhotel in het centrum van de bruisende stad Irkutsk gebracht. Hier vind je een aantal mooie voorbeelden van Russische houten huizen. Irkutsk wordt ook wel het Parijs van Siberië genoemd, vanwege het rijke culturele leven.

Markt van Irkutsk

Eén van de plekken waar je als Transsiberië-reiziger geweest moet zijn is de (deels) overdekte markt.

De grootte van deze markt springt niet eens zo in het oog, het feit dat je er bananen, sinaasappels en druiven in overvloed kunt krijgen, terwijl je midden in Siberië zit, is bijzonder opvallend.

Dit is de ideale plek om verse producten in te slaan voor je komende treinreis. Daarnaast geeft de kleurrijke markt je een indruk van het lokale leven in Irkutsk.

Niet alleen handelaren verkopen hier hun waar, ook vrouwen uit de buurt komen hier met hun eigen verbouwde tomaten een centje bijverdienen.


Dag 11: Transmongolië Express naar Ulan Bator

De volgende etappe

De trein naar Ulan Bator vertrekt vroeg in de ochtend. Een privéchauffeur wacht je daarom op bij het hotel en brengt je tijdig naar het treinstation voor het vervolg van de treinreis.

Nu je het Baikalmeer achter je hebt gelaten zie je het landschap veranderen. Zachtjes hobbelt de trein voort, langs eindeloze grasvlakten waar glinsterende rivieren doorheen vloeien. Je komt in het land van nomaden.


Dag 12: aankomst in Ulan Bator – Terelj

Welkom in Mongolië

Na een nacht in de trein kom je ’s ochtends vroeg aan in de hoofdstad van Mongolië, Ulan Bator. Hier word je door een gids en chauffeur afgehaald van het station en naar het bergachtige nationale park Terelj gebracht.

Groene bergen van Terelj

Het park licht ongeveer 80 kilometer buiten Ulan Bator. Met je gids en chauffeur bezoek je enkele van de mooiste plekken van het park, waaronder een op een schildpad lijkende rots.

Boeddhisme in Mongolië

Ook bezoek je de Arayabal meditatie tempel, een Tibetaans boeddhistische tempel die vanuit haar positie halverwege een bergrug uitkijkt over de groene vallei.

Je ziet valleien met vreemdvormige rotsformaties, gebeeldhouwd door wind, vorst en regen-erosie. Deze rotsformaties worden door de Mongoolse inwoners gezien als een cadeau van moeder Natuur.

Verblijf bij nomaden

Maak kennis met de eeuwenoude tradities van het Mongoolse volk terwijl je de nacht doorbrengt in een traditionele ger bij een nomadenfamilie.

Je slaapt in een privéger, een ronde tent slaap je in een houten bed met zacht matras. Alle maaltijden zijn inbegrepen. Houd rekening met eenvoudige voorzieningen.


Dag 13: Terelj

Paardrijden

Vandaag ga je, na het ontbijt, met je chauffeur en gids dieper het nationale park in, op bezoek bij een Mongoolse nomadenfamilie met een paardenfokkerij. Hier aangekomen kun je een ritje maken op één van de paarden.

Mongolië is een land van uitgestrekte, glooiende graslanden – ideale omstandigheden voor de ietwat kleine maar sterke Mongoolse paarden. Hoewel sommige nomaden inmiddels ook een motor of auto hebben, blijft het paard een efficiënte en betrouwbare metgezel tijdens de trek naar nieuwe gebieden.

Doe als de Mongolen

De meeste Mongolen hebben het paardrijden al geleerd vanaf het moment dat ze nog maar net konden lopen. Wat is een betere manier om kennis te maken met dit deel van de Mongoolse ziel dan door zelf een tochtje te paard te maken.

De paarden hebben een rustig, vriendelijk karakter en je hebt geen rijervaring nodig. Ook als je niet van paardrijden houdt, is het bezoek aan de nomadenfamilie een geweldige ervaring.

Je ziet van dichtbij hoe de mensen leven en met hun vee omgaan. Je eet gezellig mee met de familie tijdens een typisch Mongoolse lunch. Na de lunch word je teruggebracht naar de nomadenfamilie waar je verblijft en staat er een wandeling op het programma waarbij je kunt genieten van de indrukwekkende natuur en de enorme rotsformaties om je heen. Na de wandeling kun je lekker bijkomen totdat het diner klaar is.

Op bezoek bij nomadenfamilie


Dag 14: Ulan Bator

Ulan Bator, hoofdstad van Mongolië

Na het ontbijt vertrek je richting de hoofdstad van Mongolië waar je verblijft in een hotel met een fantastische ligging – pal aan het centrale punt van de stad, Suche Bator plein. Hoewel Mongolië geen schoonheidsprijs wint voor haar hoofdstad, is Ulan Bator toch een interessante stad.

Oog in oog met Ghengis Khan

De grote veroveraar Ghengis Khan maakte van Mongolië in de dertiende eeuw het meest uitgestrekte rijk dat ooit bestaan heeft.

Aan het enorme Suche Bator plein neemt het standbeeld van Ghengis Khan, zittend op zijn troon, een prominente plek in. Nu poseren kersverse bruidsparen met hun families voor zijn standbeeld op het centrale plein.

Your Planet tip: Ga ook zeker het levendige Gandan klooster bekijken. Dit Tibetaans boeddhistische klooster vormt het bewijs dat het boeddhisme in Mongolië ná het communisme weer springlevend is. Naast de monniken zie je hier families met kinderen die komen bidden.


Dag 15: Transmongolië Express naar Beijing

De laatste etappe

Na het ontbijt word je naar het station gebracht voor de treinreis naar Beijing. Als je door het raam van je coupé naar buiten kijkt zie je dat de heuvels en groene steppen plaats maken voor rotsen en geel zand. Hier en daar groeien nog wat grassprieten op de verder kale grond maar je bevindt je onmiskenbaar in een woestijn. Dit is de Gobi, Mongools voor “groot en droog”.


Dag 16: Beijing

Bij aankomst in Beijing, rond 11:00 uur, word je opgewacht door een privéchauffeur die je naar het courtyardhotel brengt. Tijdens de rit naar het hotel kun je je vergapen aan de moderne gebouwen, de mensen en het drukke verkeer.

Verblijf in de oude wijkjes van Beijing

Het hotel is gelegen in één van de oude hutongwijken die Beijing nog rijk is. Je overnacht in een kleinschalig, karakteristiek courtyard hotel, dat helemaal de sfeer ademt van het oude China.

Voor deze dag zijn er verder geen activiteiten gepland zodat je het rustig aan kunt doen of op je gemak de omgeving kunt verkennen. Om kennis te maken met het oude Beijing kun je een ritje maken achterin een riksja die je door de hutongs rijdt.

De hutongs zijn de oude, traditionele wijken van Beijing. De straatjes zijn vaak smal; in veel straatjes kunnen geen auto’s komen. Dit is het domein van de fietsers, riksja’s en voetgangers. Je vindt er leuke winkeltjes, restaurantjes en het echte straatleven van Beijing.

Kinderen spelen op straat, vrouwen hangen buiten de was op en kletsen met elkaar op de stoep en mannen spelen spelletjes in de schaduw van een boom.

Beijing hutong fietsen


Dag 17: Beijing

Keizerlijk Beijing

Je kunt Beijing uiteraard niet verlaten zonder een bezoek aan een paar van de meest imposante gebouwen van China: het Zomerpaleis en de Verboden Stad. Het zomerpaleis was het buitenverblijf van de keizers.

Verboden Stad

Wandel door de perfect onderhouden Chinese tuinen en geniet van de pracht en praal van het paleizen en enorme binnenplaatsen van de Verboden Stad.

Vanaf deze plek is China eeuwenlang geregeerd door almachtige keizers en hun gevolg.

Tip!: minder drukte ervaren, bezoek het kleinere neefje van de Verboden Stad, de Taimiao (ook wel Working People’s Cultural Palace genoemd), ten Oosten van de Verboden Stad. De drie paleizen werden gebruikt om voorouderverering te beoefenen door de keizers van de Ming-dynastie en Qing-dynastie.

Verboden Stad Beijing


Dag 18: Beijing – Wandelexcursie over de Chinese Muur

Je sluit je reis af met een hoogtepunt. Deze dag staat helemaal in het teken van een dagexcursie naar de Grote Chinese Muur. ’s Ochtends verlaat je de drukte van de stad en word je het groene heuvel- en berglandschap ingereden waar de grote Chinese Muur als een sierlijke slang doorheen kronkelt.

Onbekend deel van de Chinese Muur

Je privéchauffeur brengt je naar een plek een eind buiten de stad Beijing. Hier komen veel minder toeristen dan bijvoorbeeld bij Badaling. Daarnaast is dit deel nog niet compleet gerestaureerd waardoor het nog prachtig authentiek oogt. Zeker wanneer je wat verder wandelt, bestaat de kans dat je de muur helemaal voor jou alleen hebt. Wandel zelf een paar uur over de muur en geniet van alle uitzichten.

Als je na de wandeling weer beneden bent word je weer naar je hotel gebracht.


Dag 19: vlucht huiswaarts

Na een prachtige reis met veel indrukken en cultuurverschillen is dit de laatste dag en neem je afscheid van China en van de Transsiberië Express. Je wordt na het ontbijt naar de luchthaven gebracht voor de vlucht huiswaarts.


Het vervoer tijdens jouw reis

Inbegrepen:

 • Je wordt opgewacht door een privéchauffeur bij aankomst in Moskou
 • Privéchauffeur van de stations naar je accommodaties, in alle drie de landen
 • Volledige treinreis Transmongolië Express in de tweede klasse
 • Privéchauffeur tijdens excursie Stolby Nationaal Park
 • Privéchauffeur tijdens tweedaagse privé-excursies Terelj Nationaal Park
 • Privéchauffeur van je hotel in Ulan Bator naar het treinstation
 • Privéchauffeur tijdens excursie Chinese Muur
 • Privéchauffeur naar de luchthaven van Beijing

Het verblijf en maaltijden tijdens jouw reis

Wij vinden het belangrijk dat je optimaal kunt genieten van alle indrukken die op je af komen, dus zorgen wij voor een goede nachtrust. Met de overnachting bij nomaden slaap je in een privéger met basisvoorzieningen.

Inbegrepen:

 • Alle overnachtingen in Rusland, Mongolië en China
 • Alle overnachtingen in de trein (tweede klasse)
 • Alle maaltijden tijdens je verblijf bij de nomaden in Terelj

Excursies en activiteiten

Om jouw reis nog interessanter te maken hebben we een aantal excursies voor je gepland. Maak je geen zorgen over vol geplande dagen, want er is genoeg vrije tijd om zelf op onderzoek uit te gaan en je reis naar wens in te vullen.

Inbegrepen:

 • Privé-excursie hike door Stolby Nationaal Park
 • Wandeling met gids door Terelj National Park
 • Bezoek aan Turtle Rock
 • Bezoek aan een Tibetaans Boeddhistische tempel
 • Een bezoek aan een Mongoolse familie met een paardenfokkerij
 • Paardrijden bij een Mongoolse familie
 • Een traditioneel Mongoolse lunch
 • Dagexcursie met een privéchauffeur naar de Chinese Muur

Optioneel

Je kunt je reis met een paar aanvullingen nóg leuker maken.

Optionele activiteiten op basis van twee personen:

 • Alle treinreizen in de eerste klasse in plaats van de tweede klasse á €473 per persoon
 • Voorverlenging bouwsteen Sint Petersburg á €234 per persoon
 • Naverlenging bouwsteen Shanghai á € 307 per persoon
 • Dagexcursie bezoek aan de Verboden Stad, Zomerpaleis e.a. á € 127 per persoon
 • Folklore concert in Ulan Bator á € 35 per persoon
 • Metrotour in Moskou á € 62 per persoon

Bijkomende kosten

 • Internationale vluchten, meestal tussen de € 600 en € 800 per persoon
 • Calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking
 • reserveringskosten á € 40 per boeking
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen
 • Niet-genoemde maaltijden
 • Niet-genoemde transfers
 • Souvenirs en andere eigen uitgaven
 • Fooien

 


Karakteristieke slaapadressen

Je overnacht tijdens deze reis in verschillende accommodaties die passen bij de plekken die je bezoekt. Soms eenvoudig, soms wat luxer, maar altijd sfeervol. Hieronder krijg je een indruk van de accommodaties waar je zal verblijven.


Moskou

Je overnacht in een groot driesterrenhotel wat beschikt over moderne faciliteiten. Het hotel ligt net buiten het centrum in een mooie groene buurt, vlakbij een park. Het ontbijt is inbegrepen.

hotel moskou transsiberië express hotel moskou transsiberie express hotel moskou transsiberie express


Transsiberië Express

Je slaapt in een vierpersoonscoupé met twee bedden boven en twee bedden onder. Er is een samovar aanwezig waar je gratis kokend water kan tappen. Je kunt rondlopen, lezen in de reisgids, kletsen met je reisgenoten, in de restaurant wagon eten of gezellig een spelletje spelen. De trein stopt regelmatig en je kunt dan even uitstappen.

Transsiberie Express, binnen in de trein Transsiberie Express, binnen in de trein 


Krasnoyarsk

Je slaapt in een privékamer van een modern en comfortabel hostel in het centrum van Krasnoyarsk. Je ontbijt op eigen gelegenheid in het hostel of een van de cafeetjes in de stad.

Hostel Krasnoyarsk twin Hostel Krasnoyarsk gezamelijke ruimte Hostel Krasnoyarsk toilet


Baikalmeer Listvyanka

Het gezellige houten pension waar je slaapt is gelegen aan een rustige dorpsstraat in Listvyanka, tussen typische Siberische huizen. Het ontbijt is inbegrepen en de accommodatie beschikt over een banya, een Russische sauna. In een paar minuten wandel je naar het Baikalmeer en kun je op de boulevard een heerlijk omul visje proberen.

Transsiberie Express, Hotel Listvyanka aan het Baikalmeer Transsiberie Express, Hotel Listvyanka aan het Baikalmeer 


Irkutsk

In Irkutsk verblijf je in een driesterrenhotel in het centrum van Irkutsk. Het hotel beschikt over goede faciliteiten en ligt op loopafstand van verschillende bezienswaardigheden. Het ontbijt is inbegrepen.

Transsiberië Express, Hotel in Irkutsk, Baikalmeer Transsiberië Express, Hotelkamer in Irkutsk, Baikalmeer Transsiberië Express, Hotelkamer in Irkutsk, Baikalmeer


Terelj

Je slaapt in een traditionele privéger bij een nomadenfamilie, maar houd rekening met wat eenvoudigere omstandigheden. Een ger is een ronde tent gemaakt van vilt die van binnen kleurrijk zijn bekleed en beschikken over een kachel. Alle maaltijden tijdens het verblijf zijn inbegrepen.

Nomaden privéger  Gertent bij nomaden


Ulan Bator

In Ulan Bator slaap je in een standaard hotel, in het centrum. Het hotel beschikt over goede faciliteiten en het ontbijt is inbegrepen. Je kunt vanuit het hotel naar verschillende bezienswaardigheden op loopafstand.

Accommodatie Ulan Bator Uitzicht hostel Ulan Bator 


Beijing

Als afsluiting van de prachtige reis overnacht je in een klein, karakteristiek courtyard hotel in een van de oude hutong wijken van Beijing. Het hotel ligt in het centrum van de stad, maar aan een rustige straat. Het hotel ademt de sfeer van het oude China en het laat je een andere kant van het drukke Beijing zien. Het ontbijt is inbegrepen.

  Hotel courtyardhotel beijing transsiberie express

Boek nu deze rondreis ↑ Terug naar boven