Over Transsiberië

De koning van alle treinreizen

Volgens velen is reizen met de trein de mooiste manier van reizen en is de Transsiberië Express de koning van alle treinreizen. Of je eindbestemming nu Vladivostok of Beijing is, tijdens je treinreis zie je een heel continent aan je voorbij trekken en maak je kennis met een verscheidenheid aan culturen.

Aan boord van de Transsiberië Express

Benieuwd naar hoe het leven eruit ziet aan boord van de trein?

Bekijk dit filmpje:

Transsiberië Express als start voor een rondreis China

Je kunt de Transmongolië of Transmantsjoerije Express ook gebruiken als startpunt voor een rondreis door China. Vanuit je coupé zie je het landschap veranderen terwijl je duizenden kilometers aflegt. Onderweg maak je het leven aan boord van de trein en de kleine handeltjes op de perrons mee. Als je aankomt in Beijing ben je helemaal uitgerust en kun je ontspannen aan je rondreis beginnen. Your Planet, de reisorganisatie achter Jouwtranssiberiereis.nl, kan ook jouw reis door China verzorgen.

Er zijn twee routes die je kunt kiezen van Moskou naar Beijing.

Transmongolië Express

Zonder uit te stappen reis je in 7 dagen en 6 nachten van Moskou naar Beijing. De route is prachtig; je reist langs het Baikalmeer, dwars door de steppen van Mongolië en langs de Grote Chinese Muur naar Beijing.Voor deze reis heb je drie visa nodig, voor Rusland, Mongolië en China.

‘s Zomers vertrekt de Transmongolië Express trein iedere dinsdag vanuit Moskou. Als je onderweg stops wilt maken dan kun je ook op andere dagen vertrekken.

Transmanstjoerije Express

Zonder uit de trein te stappen arriveer je met de Transmantsjoerije Express na acht dagen en zeven nachten bij het eindpunt Beijing. Je reist via de noord-Chinese stad Harbin. ‘s Winters kun je hier het ijssculpturenfestival meemaken. Voor deze reis heb je twee visa nodig, voor Rusland en China.

‘s Zomers vertrekt de Transmantsjoerije Express op iedere zaterdag vanuit Moskou. Als je onderweg stops wilt maken dan kun je ook op andere dagen vertrekken.

Treinstel van de Transsiberië Express

Your Planet, de reisorganisatie achter Jouwtranssiberiereis.nl, verzorgt ook jouw China reis. Als je jouw reis met de Transsiberië Express wilt combineren met een rondreis door China dan kun je via deze website en via de site www.jouwchinareis.nl vrijblijvend een reisschema en offerte aanvragen. Vermeld bij je aanvraag dat je de Transsiberiëreis met je Chinareis wilt combineren.

Naar Rusland reizen

Je kunt op verschillende manieren in Rusland komen. Je kunt vanuit Nederland, België of Duitsland op het vliegtuig stappen naar één van de internationale luchthavens In Rusland.

Vliegen naar Rusland

KLM

Als je via de website een offerte aanvraagt voor jouw reis met de Transsiberië Express dan zoeken we altijd een vlucht voor je die past bij jouw reisschema. Doordat Your Planet gespecialiseerd is in reizen met de Transsiberië Express kunnen we retourtickets aanbieden die passen bij jouw Transmongolië reis. Met deze speciale tickets kun je rechtstreeks heenvliegen naar Moskou of Sint Petersburg en terugvliegen vanuit Beijing, Shanghai, Hong Kong, Chengdu of Hangzhou.

Zo vlieg je met Your Planet vertrouwd met KLM vanuit Nederland naar Moskou en terug uit Beijing.

Met de trein naar Rusland

Je kunt ook met de trein vanuit Nederland naar Rusland reizen. Volgens sommigen is dit een must als start van de Transsiberië Express. Zo reis je helemaal per trein van je woonplaats naar Beijing. Houd er bij deze combinatie wel rekening mee dat je ook een transitvisum voor Wit-Rusland nodig hebt.

Visa voor de Transmongolië Express

Om naar Rusland, Mongolië en China te kunnen reizen heb je voor ieder land een visum nodig. Een visum wordt verstrekt door de ambassade of het consulaat van een land. Rusland en China hebben consulaten in Den Haag. Het visum voor Mongolië dient in Brussel te worden aangevraagd.

Documentatiekosten

Om de visa voor Rusland, Mongolië en China aan te kunnen vragen, zijn diverse documenten vereist. Een aantal documenten dien je zelf aan te leveren en een deel ontvang je van ons. We rekenen hiervoor eenmalig € 65,- documentatiekosten. Hiervoor ontvang je van ons de volgende service:

  • Je ontvangt van ons de exacte reisperiodes die je op de visumaanvraag voor ieder land dient aan te geven, zodat daar niets mis mee kan gaan
  • Je ontvangt voor Rusland een uitnodiging, op maat voor jouw reis, een vereiste om het visum aan te kunnen vragen
  • Je ontvangt voor Mongolië een naar het Engels vertaald reisschema, op maat voor jouw reis, een vereiste om het visum aan te kunnen vragen
  • Je ontvangt voor China een reisschema met bevestiging, op maat voor jouw reis, een vereiste om het visum aan te kunnen vragen

Kosten visumaanvraag Transmongolië Express

Voor ieder visum zijn er consulaatkosten. Wanneer je gebruik maakt van een visumbureau zijn er daarnaast behandelingskosten.

De behandelingskosten kun je uitsparen door zelf in de rij te gaan staan bij de consulaten om je paspoort te brengen en weer op te halen. Dit betekent ook dat je zonder hulp je visumformulieren dient in te vullen. Het is een behoorlijke klus om alles zelf uit te zoeken. De meeste mensen kiezen ervoor om gebruik te maken van een visumbureau.

Je kunt zelf een visumbureau in de arm nemen of je kunt gebruik maken van onze service.

Visumaanvraag uit handen geven

Wij kunnen voor alle drie de landen de visumaanvraag voor je regelen.

Je ontvangt dan van ons duidelijke, stap voor stap instructies om de visumformulieren in te vullen. We vertellen je ook precies welke documenten je nog meer nodig hebt. De volgende stap is dat jij ons alle visumbenodigdheden aanlevert met je paspoort.

Vervolgens zorgen wij er voor dat je paspoort door onze visumdienst naar de betreffende ambassades en consulaten wordt gebracht en dat je paspoort weer wordt afgehaald. Als alle visa in je paspoort zijn gezet dan krijg je je paspoort per koeriersdienst opgestuurd.

Houd er rekening mee dat je je paspoort ongeveer acht weken kwijt bent.

Transsiberië Express, Paspoort en visa Rusland, Mongolië, China

Rusland

Kosten visum: € 65,-
Behandelingskosten: € 50,-

Mongolië

Kosten visum: € 60,-
Behandelingskosten: € 60,-

China

Kosten visum: € 127,-
Behandelingskosten: € 68,-

BELANGRIJK. Sinds december 2019 stelt China een extra vereiste bij het aanvragen van een visum. Naast het aanleveren van documenten, is het nu ook verplicht om vingerafdrukken achter te laten bij het Chinees consulaat in Den Haag.

Als je de visa voor Rusland, Mongolië en China tezamen door ons laat regelen, dan krijg je een korting op het totaalbedrag en komt het totaal op € 409,- per persoon. Voor het verzenden per koerier komt er € 19,- bij per adres. Je kunt je paspoort ook zelf ophalen bij onze visumdienst in Den Haag.

Het verzenden van je paspoort

Je paspoort is een heel persoonlijk document. Daar ben je natuurlijk zuinig op. Je kunt er van op aan dat wij en onze visumdienst zorgvuldig omgaan met je paspoort. Vanaf het moment dat we je paspoort ontvangen voor de visumaanvraag tot het moment dat de visumaanvraag is voltooid zijn wij verantwoordelijk voor je paspoort. Maar tijdens het verzenden van je paspoort is dat anders. Voor het verzenden van je paspoort zijn er verschillende methodes. Ten tijde van de boeking vragen we je een keuze te maken uit deze opties. Het is belangrijk dat je een overwogen keuze maakt om zo misverstanden te voorkomen. Lees hier verder.

Gezond op reis

Als je op reis bent wil je voorkomen dat je ziek wordt. De hygiënische standaard is in veel gebieden lager dan wij gewend zijn, waardoor je als reiziger extra kwetsbaar bent voor bijvoorbeeld reizigersdiarree. Gelukkig kun je veel doen om ziekte te voorkomen. Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) geeft advies over wat je kunt doen om gezondheidsrisico’s te vermijden.

Vaccinaties

Welke vaccinaties aan te raden zijn, is voor iedere persoon en voor iedere reis anders. Het is daarom belangrijk om goed medisch advies in te winnen voordat je je laat vaccineren. Voor Rusland, Mongolië en China zijn er een aantal vaccinaties die aan alle reizigers worden aanbevolen: Hepatitus A en DTP (difterie, tetanus en polio). Als je deze vaccinaties al eerder hebt gehad, kan het zijn dat de bescherming is verlopen. Een persoonlijk advies is daarom heel belangrijk.

Vaccineren waar en wanneer het jou uitkomt

Your Planet werkt samen met Thuisvaccinatie.nl, hèt alternatief voor de GGD of een ander vaccinatiecentrum. Thuisvaccinatie.nl komt bij je thuis, óók in de weekenden of avonduren, wanneer het jou uitkomt. Je krijgt een persoonlijk advies en wordt gevaccineerd door een erkende arts. In veel gevallen worden de vaccinaties vergoed door je verzekering.

De voordelen op een rij:

  • vaccinatie en reisadvies bij je thuis
  • buiten kantooruren en in weekenden
  • vaccinatie door erkende artsen
  • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk

>> Meld je hier aan voor een afspraak.