Over ons


Your Planet

achttien armen boeddha your planet travel

Deze website is onderdeel van Your Planet, de reisorganisatie waarbij je zelf jouw ideale reis kunt samenstellen.

Your Planet heeft alle research al voor je gedaan en de leukste, interessantste en mooiste plekken voor je uitgezocht. Jij hoeft alleen maar te kiezen welke plekken passen in jouw reis.

De reiziger van nu

Bij Your Planet geloven we dat de moderne reiziger zelf reisleider wil zijn tijdens zijn vakantie. Niet achter een vlaggetje aanlopen maar zelf de touwtjes in handen houden.

Natuurlijk horen de meest bezochte hoogtepunten van een land daar bij. Ook al weet je dat het er druk en toeristisch kan zijn. Bij Your Planet zorgen we op die plekken voor nét iets extra’s, zodat je verzekerd bent van een zo authentiek mogelijke ervaring.

Dat doen we bijvoorbeeld door je een gids mee te geven die je alle in’s en out’s kan vertellen. Of door ervoor te zorgen dat je in een charmant hotelletje slaapt, in een leuk wijkje waar je de lokale sfeer proeft. Of door je naar nét dat plekje te brengen dat nog niet door de massa ontdekt is.

Als je iets wilt zien dat afwijkt van de gebaande paden, dan kan dat net zo goed. Aan het einde van iedere dag staat er een schoon en comfortabel bed voor je klaar.

Onze reisspecialisten treffen alle voorbereidingen voor je, zodat je onbezorgd aan jouw eigen ontdekkingsreis kunt beginnen.


Wat voor reiziger ben jij?

Ben jij iemand die zijn schaarse vrije tijd liever besteedt aan volop genieten en ontdekken dan aan praktische regeldingen?

Zoek jij iemand die met je meedenkt over welke reis het beste past bij jouw wensen en interesses? Iemand die je naar díe bijzondere plekjes weet te brengen waar jij helemaal vrolijk van wordt?

  • Reisspecialisten Your Planet TravelReizen met Your Planet betekent: Je eigen reis en reisgezelschap samenstellen en je daarbij uitgebreid laten adviseren door onze reisspecialisten. Alle praktische zaken aan ons overlaten.
  • Reizen met Your Planet betekent: Op pad gaan met lokale gidsen, die natuurlijk Engels spreken. Lekker slapen in kleinschalige authentieke accommodatie, op plekken waar je eigenlijk niet meer weg wilt.
  • Reizen met Your Planet betekent: Een land écht leren kennen, en wel op jouw manier.
  • Reizen met Your Planet betekent: Gegarandeerd een ‘wereldse’ reiservaring!

Even voorstellen

Reizen volgens Leonieke – Oprichter Your Planet

Reisspecialist Your Planet Travel“Voor mij is reizen een ontdekkingstocht. Je leert hoe mensen over de hele wereld omgaan met lokale omstandigheden, hoe ze door hun geschiedenis gevormd werden, wat belangrijk voor hen is, wat ze mooi vinden. Het verruimt je wereldbeeld en het helpt je om dingen in perspectief te plaatsen.

Er gaat niets boven het rijke gevoel dat ik krijg van reizen, het gevoel de Aarde (en mezelf) weer een beetje beter te hebben leren kennen.

Jouw planeet, Your Planet, ligt voor ons klaar om ontdekt te worden.”


Reizen volgens Lisette – Reisspecialist Transsiberië Express & China

“Na mijn studie internationaal toerisme en meerdere solorondzwervingen rond de wereld wist ik het zeker, ik wil in het toerisme werken. Maar.. dan wel bij een organisatie die een focus heeft op duurzaam reizen (o.a. samenwerking met kleine lokale partners), bijzondere landen, authenticiteit en oog voor het contact met de reiziger. Ik voel me dan ook trots om bij Your Planet te mogen werken. Het is fijn om dagelijks met mijn passie bezig te zijn en reizen op maat te kunnen samenstellen om die ultieme droomreis te realiseren.

Binnen de reizen die ik zelf maak ben ik altijd op zoek naar de ‘hidden gems’. Hoe authentieker en ongerepter, hoe beter.  Ik wil bij elke reis het gevoel hebben alsof ik een cultuur in ieder geval een klein beetje heb leren begrijpen. Het is zo interessant dat er zoveel verschillende manieren van leven zijn. Om wat dichter bij de lokale bevolking te komen probeer ik me altijd goed in te lezen en contact te hebben met de mensen. Ik raak dan ook elke keer verwonderd door de verschillende ervaringen en heb er nog lang geen genoeg van. Het enthousiasme dat ik voor reizen heb wil ik graag delen met andere reizigers.

De Transsiberië Express (en ook de Transmongolië of Transmantsjoerije Express) is een perfect voorbeeld van een gevarieerde reis waarbij je verschillende culturen ervaart en door een enorme diversiteit aan natuur reist. De Russische pracht en praal in contrast met de Siberische stilte. Het uitgestrekte Mongoolse landschap in contrast met de Chinese drukte. Vele mensen, net zoals ik, willen deze reis zeker één keer in hun leven gedaan hebben. Ik kan je dan ook verzekeren, deze gevarieerde en unieke reis zal je zeker niet teleurstellen.”


Reizen volgens Mischa – Reisspecialist China, Noord-Korea & Jordanië

Reisspecialist China NoordKorea Mischa Your Planet“Sinds ik mijn studie Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs heb afgerond ben ik werkzaam bij Your Planet. Bij het woord reizen denk ik aan nieuwe indrukken, inspiratie door andere culturen, uitgestrekte natuur en ontspanning. Maar ik denk ook aan toerisme; ’s werelds grootste werkgever en een sector waarin ik vind dat duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen een heel belangrijke rol moeten spelen.

Ik kan wel stellen dat reizen mij fascineert, het is niet alleen de energie die ik er van krijg maar ook het plannen en organiseren van een unieke reisbeleving voor toekomstige reizigers van Your Planet. Na reizen in Azië, Europa en Midden-Amerika te hebben gemaakt wist ik het zeker… de energie die ik krijg van reizen wil ik continueren en overbrengen op andere enthousiaste reizigers.

Bij Your Planet ontwikkel en verzorg ik de reizen naar China, het land van vele tradities, enorme historie en unieke cultuur. Dit booming land en de niet uitstervende trend ”reizen en streven naar duurzaamheid” kan in de toekomst mooie combinaties opleveren en vooral in China worden toegepast. Ik hoop daar een steentje aan bij te kunnen dragen.”