Over ons


Reizen met Your Planet

achttien armen boeddha your planet travel

Deze website is onderdeel van Your Planet, de reisorganisatie waarbij je zelf jouw ideale reis kunt samenstellen.

Your Planet heeft alle research al voor je gedaan en de leukste, interessantste en mooiste plekken voor je uitgezocht. Jij hoeft alleen maar te kiezen welke plekken passen in jouw reis.

Reizen op de Your Planet manier

Wat maakt reizen met Your Planet nu echt anders?

Het begint bij onze bestemmingen. Stuk voor stuk landen waar je in een andere wereld terecht komt. Weg van het alledaagse, een tikkeltje uit je comfortzone. Om je open te stellen voor nieuwe ervaringen. Laat je inspireren door een andere cultuur, levensfilosofie. Toets je eigen denkbeelden en stel ze bij.

Duik met Your Planet de geschiedenis in van een plek, luister maar de verhalen van je gids, ga op in de ongerepte natuur, wandel, fiets, proef van een andere keuken. Dit is hoe wij zelf reizen. En dit is hoe we het graag voor jou organiseren.


Hoe gaan we bij Your Planet  te werk?

We durven wel te stellen dat wij écht specialist zijn in de landen die we aanbieden. Specialist word je niet zomaar. We doen meermaals grondig onderzoek ter plekke en hebben een uitgebreide zoektocht naar lokale partners die begrijpen wat Your Planet reizigers willen ervaren.

Ieder land krijgt z’n eigen aanpak. We laten ons daarbij leiden door de lokale omstandigheden.

Onze lokale mensen

Onze partners zijn geen grote agentschappen waarbij je een nummertje bent maar echt lokale mensen die kennis hebben van hun gebied en hun werk met passie doen. Mensen die een bijdrage leveren aan de lokale economie, en daarbij rekening houden met de impact van reizen op de omgeving.

Met veel van onze partners werken we al járen samen, vaak zelfs al meer dan tien jaar. We weten daardoor precies hoe zij werken en begrijpen de culturele verschillen. En zij hebben hierdoor veel ervaring met onze reizigers en onze cultuur. Zo weten ze precies wat wij willen.

De reisspecialist is er voor jou

Onze meerwaarde zit ‘m niet alleen in onze lokale mensen. Onze eigen reisspecialisten spelen hierin net zo’n cruciale rol. Samen met jou bespreken we je wensen en de mogelijkheden. Wij zetten al onze kennis en ervaring in om voor jou tot die droomreis te komen.

Waar zijn de speciale plekjes, waar het massatoerisme nog niet heeft toegeslagen. Dat éne speciale hotelletje, wat niet eens op booking te vinden is, maar waarvan wij weten dat je daar de mooiste ervaring hebt. Of die speciale dag, waarop je iets te vieren hebt. Wij zoeken het allemaal voor je uit en nemen je al het lastige regelwerk uit handen.

Jouw droomreis

Zo wordt je reis niet een standaardrondje met alleen maar toeristische plekken. Maar een reis die specifiek op jouw wensen is toegespitst. In het tempo dat jij prettig vindt, in de accommodaties die bij jou passen, met de hoeveelheid begeleiding waar jij blij van wordt.

Zo zie je niet alleen hoogtepunten maar komen ook onontdekte pareltjes aan bod, speciale plekjes waar je oorspronkelijke puurheid ervaart.

Positieve impact

Door op een duurzame manier te reizen geloven wij dat reizen een positieve impact op de wereld kan hebben. Door meer begrip te kweken tussen verschillende culturen, verschillende zienswijzen. Na zo’n reis kijk je vaak met heel andere ogen.


Even voorstellen

Reizen volgens Leonieke – Oprichter Your Planet

Reisspecialist Your Planet Travel“Voor mij is reizen een ontdekkingstocht. Je leert hoe mensen over de hele wereld omgaan met lokale omstandigheden, hoe ze door hun geschiedenis gevormd werden, wat belangrijk voor hen is, wat ze mooi vinden. Het verruimt je wereldbeeld en het helpt je om dingen in perspectief te plaatsen.

Er gaat niets boven het rijke gevoel dat ik krijg van reizen, het gevoel de Aarde (en mezelf) weer een beetje beter te hebben leren kennen.

Jouw planeet, Your Planet, ligt voor ons klaar om ontdekt te worden.”


Reizen volgens Lisette – Reisspecialist Transsiberië Express & China

“Na mijn studie internationaal toerisme en meerdere solorondzwervingen rond de wereld wist ik het zeker, ik wil in het toerisme werken. Maar.. dan wel bij een organisatie die een focus heeft op duurzaam reizen (o.a. samenwerking met kleine lokale partners), bijzondere landen, authenticiteit en oog voor het contact met de reiziger. Ik voel me dan ook trots om bij Your Planet te mogen werken. Het is fijn om dagelijks met mijn passie bezig te zijn en reizen op maat te kunnen samenstellen om die ultieme droomreis te realiseren.

Binnen de reizen die ik zelf maak ben ik altijd op zoek naar de ‘hidden gems’. Hoe authentieker en ongerepter, hoe beter.  Ik wil bij elke reis het gevoel hebben alsof ik een cultuur in ieder geval een klein beetje heb leren begrijpen. Het is zo interessant dat er zoveel verschillende manieren van leven zijn. Om wat dichter bij de lokale bevolking te komen probeer ik me altijd goed in te lezen en contact te hebben met de mensen. Ik raak dan ook elke keer verwonderd door de verschillende ervaringen en heb er nog lang geen genoeg van. Het enthousiasme dat ik voor reizen heb wil ik graag delen met andere reizigers.

De Transsiberië Express (en ook de Transmongolië of Transmantsjoerije Express) is een perfect voorbeeld van een gevarieerde reis waarbij je verschillende culturen ervaart en door een enorme diversiteit aan natuur reist. De Russische pracht en praal in contrast met de Siberische stilte. Het uitgestrekte Mongoolse landschap in contrast met de Chinese drukte. Vele mensen, net zoals ik, willen deze reis zeker één keer in hun leven gedaan hebben. Ik kan je dan ook verzekeren, deze gevarieerde en unieke reis zal je zeker niet teleurstellen.”

Wanneer je je Transmongolië Express avontuur vanuit Beijing wenst te verlengen in China Laat Lisette je helpen via onze website Jouwchinareis.nl

Link opent in een nieuw tabblad


Reizen volgens Mischa – Productmanager en reisspecialist China & Noord-Korea

Reisspecialist China NoordKorea Mischa Your Planet

“Bij het woord reizen denk ik aan nieuwe indrukken, inspiratie door andere culturen, uitgestrekte natuur en ontspanning. Maar ik denk ook aan toerisme; ’s werelds grootste werkgever en een sector waarin ik vind dat duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen een heel belangrijke rol moeten spelen.”

Ik kan wel stellen dat reizen mij fascineert, het is niet alleen de energie die ik er van krijg maar ook het plannen en organiseren van een unieke reisbeleving voor toekomstige reizigers van Your Planet.

De energie en de nieuwe inzichten die ik krijg van reizen zou ik graag willen overbrengen op andere enthousiaste reizigers. Bij Your Planet ben ik, naast productmanager, senior reisspecialist voor China, Noord-Korea, Jordanië & Georgië. Mijn motto: Always remember to explore…

Wanneer je ook interesse hebt in de Transsiberië Express in combinatie met Noord-Korea laat Mischa je helpen via onze website Jouwnoordkoreareis.nl

Link opent in een nieuw tabblad