Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
Yekaterinburg straatbeeld
Kathedraal op het Bloed, Yekaterinburg, Rusland, Transsiberië ExpressHet Romanovklooster Yekaterinburg RuslandLokale inwoners YekaterinburgLokale Baboesjka Yekaterinburg RuslandIn het Romanovklooster YekaterinburgHondenslee in de winter, YekaterinburgKathedraal op het Bloed binnenkant, YekaterinburgYekaterinburg gemeentehuis in de nacht

Yekaterinburg

Voeg bouwsteen toe

De grens tussen Azië en Europa

Na een nacht en een dag in de trein vanaf Moskou, is Yekaterinburg de ideale plek om uit te stappen. Yekaterinburg ligt exact op de geografische grens tussen Europa en Azië, vlakbij het Oeralgebergte.

Goudkoorts

Toen in de 19e eeuw in de Oeral goud werd ontdekt ontstond er een ware goudkoorts, waar Yekaterinburg rijkelijk van profiteerde. Het historische centrum van de stad getuigt van die gouden tijd. Maar de stad kent ook een donker verleden.

Het einde van de Romanov Dynastie

In 1918, tijdens de Russische revolutie, werden Tsaar Nikolaas II en zijn familie bruut vermoord door de Bolsjewieken. Dit betekende het einde van de Romanov dynastie. Op de plek waar de Romanovs vermoord werden, staat nu een Russisch orthodoxe herdenkingskerk.

Compleet Yekaterinburg

Vervoer

 • Je wordt opgewacht bij aankomst
 • Privéchauffeur brengt je naar je hotel

Verblijf

 • Optimale prijs-kwaliteit
 • Keus uit verschillende prijsniveaus
 • In het centrum of bij openbaar vervoer
 • Verlenging of inkorting mogelijk

Duur

3 dagen, 2 nachten

Prijs

De bouwsteen Yekaterinburg kent drie verschillende varianten. Bij het toevoegen van de bouwsteen kun je aangeven welke variant je wilt.

 • Boutiquehotelvariant: € 141,- per persoon, vanaf 2 personen
 • Homestayvariant: € 123,- per persoon, vanaf 2 personen
 • Appartement uit Stalintijd: € 120,- per persoon, vanaf 2 personen

Programma in’t kort

Dag 1: privéchauffeur van het treinstation naar de accommodatie van je keuze.

Dag 2: vrije besteding in Yekaterinburg.

Dag 3: vervolg Transsiberië of Transmongolië Express.

Dag 1: Aankomst Yekaterinburg

Yekaterinburg straatbeeldOp de grens van Europa en Azië

Welkom in Yekaterinburg, de onofficiële hoofdstad van het Oeral gebergte.

Je bent nu op de grens van het Europese en Aziatische gedeelte van de Transsiberiëreis. Je wordt door een privéchauffeur naar je accommodatie gebracht.

Waar verblijf je in Yekaterinburg?

De ligging van de accommodatie is afhankelijk van welke variant je kiest.

Het boutiquehotel van de Your Planetvariant is gesitueert in een historisch pand hartje centrum. Het is een sfeervol hotel met een klassiek Russisch design. Het ontbijt is inbegrepen.

Daarnaast heb je ook de optie om in een eenvoudig appartement uit de Stalintijd te overnachten. Deze appartementen zijn gelegen op loopafstand van het openbaar vervoer. Doordat je verblijft in een gewone buurt, zie je de stad vanuit een niet-toeristisch oogpunt. Je maakt zelf ontbijt in de keuken van het  appartement.

De echte Rusland-liefhebber kan er ook voor kiezen om bij een gastgezin te verblijven. De gastvrije families wonen in de woonwijken om de stad en zitten op een loopafstand van het openbaar vervoer. Je slaapt in een eigen kamer en maakt gebruik van hun gemeenschappelijke badkamer. Het huisgemaakte ontbijt is inbegrepen.


Dag 2: Vrij besteding

Yekaterinburg Europe Asia Border

Vandaag kun je op ontdekking in Yekaterinburg.

Yekaterinburg ligt vlakbij het Oeral gebergte, net op de grens tussen Europa en Azië. Hierdoor is de stad gedurende verschillende decennia een belangrijke spil geweest in de Russische geschiedenis.

De prachtige historische gebouwen verwijzen naar de Siberische goudkoorts, terwijl ook het communistische Sovjet-verleden duidelijk zichtbaar is in de stad.

Pas geopend voor het internationale publiek in 1991

Yekaterinburg was tot aan de val van de Sovjet-Unie in 1991 gesloten voor het internationaal publiek. De reden voor het afsluiten, was het grote aantal militaire fabrieken in de omgeving van de stad.

De stad is nu in volle bloei en weer helemaal opengesteld voor de buitenwereld. Een goede reden dus om deze gevarieerde stad te bezoeken.

Goudkoorts in Yekaterinburg

Wanneer je door Yekaterinburg wandelt, merk je snel dat er heel wat goud uit het Oeralgebergte de stad in gerold is.

In de 19e eeuw werd in de Oeral goud ontdekt. Verschillende gouddelvers vestigden zich daarom in Yekaterinburg, wat niet ver van de Oeral gelegen is. Zij lieten prachtige gebouwen neerzetten van hun winsten.

Veel van deze imposante villa’s zijn nu publieke monumenten.

Yekaterinburg Church of the Spilled Blood

De laatste Russische tsaar

In Yekaterinburg vind je de typisch Russisch orthodoxe “Church upon the Blood”. Deze imposante herdenkingskerk is gebouwd op de plek waar de de laatste tsaar en zijn gezin bruut vermoord werden door de Bolsjewieken.

Tijdens de Russische revolutie werden tsaar Nikolai II en zijn familie naar Yekaterinburg verbannen. De familie werd er gevangen gehouden in een kelder, waarna ze op 17 juli 1918 wreed werden doodgeschoten.

Samen met de dood van de laatste tsaar, kwam er ook een einde aan de eeuwenlange Romanov dynastie.

Je kunt ervoor kiezen om met een privégids een wandeling door het centrum van de stad te maken. De gids vertelt je dan in detail over de woelige geschiedenis van de stad en het abrupte einde van de Romanov dynastie.

Romanov klooster & Europa/Azië grens

The Romanovs Monastery Yekaterinburg

Optioneel kun je samen met een Engelssprekende privégids ook een bezoek brengen aan Ganina Yama. Een herdenkings- en bedevaardsplaats buiten de stad, vlakbij het Oeral gebergte.

Ganina Yama wordt ook het Romanov klooster genoemd, omdat het klooster gebouwd werd op de plek waar de lichamen van de Romanovs gedumpt werden na hun dood.

Op de terugweg naar de stad bezoek je het officiële grenspunt tussen Europa en Azië. Hier drink je naar Russische traditie een glaasje bubbels aan elke kant van de wereld.


Dag 3: Afscheid van Yekaterinburg

De meeste treinen vertrekken aan het eind van de dag.

Vandaag heb je de tijd om bijvoorbeeld één van de vele musea te bezoeken. Het Museum van Schone Kunsten heeft een grote collectie Russische schilderijen en het spoorwegmuseum, gevestigd in het prachtige oude treinstation, is een aanrader voor alle treinliefhebbers.

Je gaat op eigen gelegenheid naar het station. Bij verblijf in een appartement word je opgehaald door een chauffeur zodat je ook gemakkelijk de sleutel van het appartement weer kunt inleveren.

Met het vertrek uit Yekaterinburg laat je het Europese gedeelte van de Transsiberië Express echt achter je.

 • Boutiquehotelvariant Yekaterinburg

  Het boutiquehotel is gesitueerd in een historisch pand in hartje centrum. Het statige pand is halverwege de negentiende eeuw gebouwd en behoorde toe aan een rijke handelaar. Je hotelkamer is ingericht met stijlvolle meubels en is voorzien van moderne faciliteiten. In dit hotel is geen lift aanwezig.

  Ontbijt is inbegrepen. Gratis koffie of thee is elk moment van de dag beschikbaar. In de directe omgeving liggen winkels en bezienswaardigheden op loopafstand.

  Duur: 3 dagen, 2 nachten
  Prijs: € 141,- per persoon

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)

  Standard kamer yekaterinburg

  receptie hotel yekaterinburg

   

   

   

   

   

   


 • Homestayvariant Yekaterinburg

  Voor de echte Rusland-liefhebber hebben we de mogelijkheid om bij een gastgezin in een homestay te verblijven. Deze gastvrije families wonen in de woonwijken om de stad en zitten op loopafstand van openbaar vervoer. De gastgezinnen spreken alleen Russisch, maar met handen en voeten kom je al een heel eind.

  Je slaapt in eigen kamer bij je gastgezin en maakt gezamenlijk gebruik van de badkamer. Het ontbijt is inbegrepen. Je kunt ’s avonds ook gezellig mee eten met je gastgezin. Hiervoor betaal je een kleine meerprijs. Een bijzonder moment om kennis te maken met de Russen thuis.

  De homestays hebben plaats voor 2 tot maximaal 3 personen.

  Duur: 3 dagen, 2 nachten
  Prijs: € 123,- per persoon

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)


 • Appartement uit Stalintijd Yekaterinburg

  Lijkt het je leuk om eens als een gewone Rus te leven? Dan hebben we enkele appartementen voor je gevonden uit de Stalintijd, waar je heel voordelig (en toch comfortabel) kunt verblijven. Deze optie is extravoordelig als je met een wat grotere groep reist.

  De verschillende appartementen liggen verspreid op diverse locaties in de stad. Openbaar vervoer is op loopafstand. De gebouwen zijn een toonbeeld van Russische soberheid. Een groot deel van de Russen leeft in precies zo’n appartement. Als je nieuwsgierig bent naar het leven van de gewone Russen dan is dit een leuke optie.

  Ontbijt is niet inbegrepen, maar je kunt zelf een ontbijt klaarmaken in je keukentje. Doordat je verblijft in een gewone buurt zie je de stad vanuit een niet-toeristisch oogpunt.

  Op de dag van vertrek wordt je door een privéchauffeur naar het treinstation gebracht zodat je de sleutels kunt inleveren.

  Duur: 3 dagen, 2 nachten
  Prijs: € 120,- per persoon

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)

  Apartment yekaterinburg

   

   

   

   

   

   


 • Privétour Yekaterinburg

  YekaterinburgJe maakt een wandeling met Engelstalige privégids langs de prachtige huizen van 19e eeuwse goudhandelaren. Je ziet verschillende typische neoclassicistische gebouwen uit de tijd van Stalin en wandelt over belangrijke pleinen.

  De standbeelden van historische figuren komen tot leven als je gids je vertelt over de verhalen en legendes die in Yekaterinburg over hen bekend zijn.

  Een hoogtepunt is het bezoek aan de typisch Russisch orthodoxe “Church upon the Blood”, de impressionante herdenkingskerk die gebouwd is op de plek waar de Romanovs (de laatste tsaar van Rusland en zijn gezin) hun dood vonden.

  Deze wandeling is door de weersomstandigheden alleen mogelijk van maart t/m oktober.

  Prijs: € 41,-
  Duur: +/- 3 uur
  Inclusief: Engelssprekende privégids & entree

  Prijs is per persoon, op basis van 2 personen.


 • Privétour Europa/Azië grens en Romanov klooster

  The Romanovs Monastery YekaterinburgSamen met een Engelssprekende privégids ga je terug in de tijd naar het donkere verleden van de Romanovs.

  Je bezoekt Ganinan Yama, het klooster buiten de stad dat is opgedragen aan de Romanovs. Dit is de plek waar de bolsjewieken de lichamen van de Romanovs verborgen probeerden te houden na hun dood.

  Vandaag de dag is Ganina Yama een drukbezocht Russisch bedevaartsoord. Je vindt er heilige graven en zeven houten kerken volgens Russisch orthodoxe traditie.

  Nadien rijd je door naar de obelisk die de grens tussen Europa en Azië aangeeft. Volgens goede Russische traditie, zal je een glaasje bubbels drinken aan elke zijde van de wereld.

  Prijs: € 99,-
  Duur: 4 uur
  Inclusief: Engelssprekende privégids, -chauffeur & een glaasje bubbels

  Prijs is per persoon, op basis van 2 personen.

Voeg bouwsteen toe

Misschien vind je deze ook leuk…

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Yekaterinburg”