Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
Vladivostok uitzicht brug
C56 duikbootmuseumEén van de vele kanonnen in VladivostokDe Nikolaev poort in VladivostokStraten van VladivostokRotsachtige kust nabij VladivostokLenin monument in VladivostokHet eindstation van de Transsiberië Express in VladivostokSpelende kinderen in Vladivostok

Vladivostok

Voeg bouwsteen toe

Eindpunt van de Transsiberië Express

Vladivostok is het beroemde eindpunt van de Transsiberië Express. Na 9259 kilometer spoor kom je, zeven dagen nadat je vanuit Moskou vertrokken bent, aan in deze havenstad aan de Grote Oceaan.

Onderweg heb je kunnen genieten van de bijzondere natuur van het Verre Oosten. Als je in de zomer reist dan is het landschap groen en de temperatuur aangenaam. 's Winters is het bitterkoud in Vladivostok maar heb je wel de kans om over het ijs in de Amursky golf te wandelen.

Als je een voorliefde hebt voor militaire geschiedenis dan ben je in Vladivostok in de juiste stad. Vanwege de strategische positie die de havenstad inneemt heeft Vladivostok altijd flinke verdedigingswerken gehad. Je kunt de oude forten bezoeken en zelfs een kijkje nemen in een onderzeeboot uit de tweede wereldoorlog.

Compleet Vladivostok

Vervoer

 • Je wordt opgewacht bij aankomst
 • Privéchauffeur brengt je naar je hotel
 • Privéchauffeur brengt je naar de luchthaven of het treinstation

Verblijf

 • Een centraal gelegen driesterrenhotel
 • Het ontbijt is inbegrepen
 • Verlenging of inkorting mogelijk

Duur

3 dagen, 2 nachten

Prijs

€ 208,- per persoon, vanaf 2 personen

Programma in’t kort

Dag 1: ‘s ochtends transfer van het treinstation naar het hotel in Vladivostok.

Dag 2: vrije besteding.

Dag 3: transfer naar de luchthaven of het treinstation. Vandaag reis je verder naar je volgende bestemming of begin je aan de reis huiswaarts. Van Vladivostok kun je per binnenlandse vlucht naar Moskou vliegen, vanwaar je weer naar huis kunt reizen.

Let op: Vladivostok is per trein niet te combineren met bouwstenen in Mongolië en China. Dit is het eindpunt van de Transsiberië Express. Je kunt wel vliegen naar Irkutsk en daar op de Transmongolië Express stappen. Je kunt vanuit Vladivostok ook vliegen naar Noord-Korea of Beijing. 

Dag 1: Aankomst Vladivostok

Eindpunt Transsiberië express

De meeste treinen komen ‘s ochtends aan in het prachtige oude treinstation van Vladivostok. Je wordt afgehaald van het station en naar het centraal gelegen hotel gebracht. Je kamer kun je in vanaf 12:00 uur maar vóór die tijd kun je wel alvast je bagage in het hotel achterlaten en de buurt verkennen.

Wandel naar de Sportivnaya haven en kijk uit over de Amursky golf. Met je voeten in het water van de Pacifische oceaan kun je hier over het strand naar de andere kant van de baai lopen.

Vladivostok5 smal

Vladivostok Fort museum

Als je na de de Sportivnaya haven iets verder door loopt dan kom je bij het Vladivostok Fort museum. Sinds de stad in 1860 gesticht werd heeft Vladivostok grote militair-strategische waarde gehad voor de Russen. Er werden forten gebouwd die de havenstad moesten beschermen tegen een aanval van de Japanners. In het Vladivostok Fort museum bezoek je een gerestaureerd fort, compleet met afweergeschut en bommen. Om klokslag 12:00 uur wordt er vanaf dit fort een enorm kanon afgevuurd.

De Haven van Vladivostok

Vladivostok was in de tijd van de  Sovjet Unie afgesloten voor buitenlanders en ook de meeste Russen kwamen er niet in. Vladivostok was namelijk de ligplaats van de militaire vloot aan de Pacifische oceaan.

Nog steeds ligt de Russische Pacifische vloot in Vladivostok maar tegenwoordig wordt hier niet meer zo geheimzinnig over gedaan. In de haven kun je, op het droge, een kijkje nemen bij de S-56 onderzeeër die nog uit de tweede wereldoorlog stamt.

Je kunt er inklimmen en zien hoe de onderzeeër er van binnen uit ziet. Tijdens zijn diensttijd heeft de S-56 maar liefst tien vijandige schepen laten zinken.

‘s Avonds kun je de zon onder zien gaan vanaf de Sportivnaya haven. Aan de boulevard vind je restaurants en voedselkraampjes. Op de buitenterrassen kun je, als het warm is, ‘s avonds nog heerlijk zitten met een drankje.


Dag 2: het Verre Oosten

Je hebt de gehele dag vrij om Vladivostok beter te leren kennen.

De stad heeft een aantal musea die je zou kunnen bezoeken. Het Arsenev regionale museum is vooral een natuurhistorisch museum. De meest opvallende attractie zijn een opgezette beer en Siberische tijger die met elkaar in gevecht zijn. In de Primorsky Kunstgalerie zie je vooral schilderkunst met, verassend genoeg, enkele doeken van Hollandse meesters.


Dag 3: Afscheid van Vladivostok

Vervolg van de reis

Vandaag vertrek je weer uit Vladivostok. Vanuit Vladivostok kun je met een binnenlandse vlucht terugvliegen naar Moskou om vanuit daar weer naar huis te reizen. Een privéchauffeur brengt je naar de luchthaven.

 

 

 • Driesterrenhotelvariant Vladivostok

  Je verblijft twee nachten in een centraal gelegen driesterrenhotel in Vladivostok. Je hebt de tijd om de stad te ontdekken en de prachtig haven te bekijken. Het hotel beschikt over goede faciliteiten en het ontbijt is inbegrepen.

  Duur: 3 dagen, 2 nachten

  Prijs: € 198,-

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)

     
 • Privétour Vladivostok

  Maak met je privégids een wandeling door de straten van Vladivostok en bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden en uitzichtpunten. Daarnaast brengen jullie samen ook een bezoek aan C56 duikbootmuseum vladivostok ruslandde C-56 duikboot die op de kade in de haven ligt.

  Prijs: € 38,-
  Duur: 3 uur
  Inclusief: Engelssprekende privégids en entree C-56 duikbootmuseum

  Prijs is per persoon, op basis van 2 personen


 • Bezoek een Russische familie

  eten familie VladivostokBeleef de authentieke Russische levensstijl en tradities tijdens een traditionele lunch of diner bij een Russische familie thuis. Je leert de familie kennen in een ontspannen sfeer en kan al je vragen kwijt terwijl je nageniet van een kopje thee en een typische bliny (Russische pannenkoek) met honing of zure room.

  Prijs: € 98,-
  Duur: 3 uur
  Inclusief: Engelssprekende privégids, vervoer, diner & koffie/thee

  Prijs is per persoon, op basis van 2 personen

Voeg bouwsteen toe

Misschien vind je deze ook leuk…

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Vladivostok”