Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
Turtle Rock bij Terelj Mongolië
Ger Terelj MongoliëUitzicht vanaf de Arabayal Tempel MongoliëPaardrijden in Terelj MongoliëBinnen in de ger MongoliëKleine boeddhist MongoliëGandanklooster Ulan Bator MongoliëKudde paarden nomaden MongoliëLokale inwoners Ulan Bator Mongolië

Ulan Bator en Terelj

Voeg bouwsteen toe

Terelj

Maak kennis met de eeuwenoude tradities van het Mongoolse volk terwijl je twee nachten doorbrengt in een ger, een Mongoolse nomadentent. Je slaapt in het bergachtige nationale park Terelj, tachtig kilometer buiten Ulan Bator.

Ulan Bator

Hoewel Mongolië geen schoonheidsprijs wint voor haar hoofdstad is Ulan Bator toch een interessante stad. Aan het enorme Suche Bator plein neemt het standbeeld van Ghengis Khan, zittend op zijn troon, een prominente plek in.

Ga ook zeker het levendige Gandan klooster bekijken. Dit Tibetaans Boeddhistische klooster vormt het bewijs dat het Boeddhisme in Mongolië ná het communisme weer springlevend is. Het leukste is om het klooster 's ochtends te bezoeken, want om 10 uur beginnen de monniken aan hun ochtendceremonie.

Compleet Ulan Bator & Terelj

Vervoer

 • Privéchauffeur voor twee volle dagen
 • Vervoer naar het station

Verblijf

 • Slapen in een traditionele privéger
 • Alle maaltijden in Terelj zijn inbegrepen
 • In het centrum gelegen viersterrenhotel of standaard hotel in Ulan Bator inclusief ontbijt
 • Verlenging of inkorting mogelijk

Activiteiten

 • Bezoek aan Turtle Rock
 • Bezoek aan een Tibetaans Boeddhistische tempel
 • Een traditioneel Mongoolse lunch
 • Wandeling door Terelj
 • Paardrijden bij een Mongoolse familie

Duur

4 dagen, 3 nachten

Prijs

Bouwsteen Ulan Bator en Terelj kent twee verschillende varianten. Bij het toevoegen van de bouwsteen kun je aangeven welke variant je wilt.

• Comfortvariant: € 574,- per persoon, vanaf 2 personen (viersterrenhotel en gerkamp met faciliteiten)
Combinatievariant: € 511,- per persoon, vanaf 2 personen (standaard hotel, 1 nacht privéger bij nomadenfamilie zonder faciliteiten, 1 nacht gerkamp met faciliteiten)
• Nomadenvariant: € 440,- per persoon, vanaf 2 personen (standaard hotel en privéger bij nomadenfamilies zonder faciliteiten)

Programma in’t kort

Dag 1: ‘s ochtends transfer van het treinstation naar Terelj nationaal park. Met een gids en chauffeur bezoek je enkele mooie plekken in het park en de uniek gelegen Arayabal meditatie tempel. Je overnacht in een ger, een traditionele ronde nomadentent.

Dag 2: na het ontbijt bezoek je een Mongoolse nomadenfamilie met een paardenfokkerij diep in het park. Je luncht bij de familie en wordt uitgenodigd voor een ritje te paard. Hierna maak je met je gids een mooie wandeling door het groene landschap.

Dag 3: na het ontbijt word je naar je hotel in Ulan Bator gebracht. Je kunt de rest van de dag besteden om de stad op eigen gelegenheid te verkennen.

Dag 4: na het ontbijt word je naar het station gebracht voor de treinreis naar je volgende bestemming.

Dag 1: Nationaal park Terelj

Aankomst Ulan Bator

De trein komst ‘s ochtends vroeg aan in Ulan Bator. Je gids en chauffeur staan je al op te wachten. Vanaf het station vertrek je direct naar het nationaal Park Terelj, zo’n 80 kilometer buiten Ulan Bator.

Terelj

Transsiberië Express, Mongolië, Turtle RockBij aankomst in Terelj heb je tot de lunch de tijd op je spullen uit te pakken en je even op te frissen. Na de lunch ga je samen met je gids op pad in het bergachtige nationale park Terelj. Onderweg maak je een stop bij de bijzondere rotsformatie Turtle Rock.

Je maakt kennis met het Tibetaans Boeddhisme dat in Mongolië sterk vertegenwoordigd is. In de Tibetaans Boeddhistische Arayabal tempel zie je hoe offers gebracht worden. Vanuit de positie halverwege een bergrug,  heb je een geweldig uitzicht op de groene vallei onder je. De rest van de dag heb je ter vrije besteding. Je kunt bijvoorbeeld een wandeling maken in de mooie omgeving.


Dag 2: Op bezoek bij nomaden

Traditionele lunch

Vandaag ga je op bezoek bij een nomadenfamilie voor een Mongoolse lunch. Hier wordt de traditionele Khorkhog geserveerd. Dit is een Mongoolse barbecue die wordt bereid met hete stenen. Khorkhog wordt in Mongolië vooral bij feestelijke gelegenheden gegeten.

Nomaden en hun paarden

Transsiberië Express, Mongolië, Ger kamp bij de nomaden in TereljDe familie die je bezoekt heeft een paardenfokkerij. Een mooie gelegenheid om een stukje paard te rijden en zo kennis te maken met dat belangrijke onderdeel van de Mongoolse cultuur.

Het nomadenbestaan is in Mongolië sterk verweven met paarden. Kinderen leren al op heel jonge leeftijd paard te rijden. Tijdens het Naadamfestival, dat elk jaar in juli wordt gehouden, is de paardenrace tussen kinderen één van de spectaculairste onderdelen. Als je ziet hoe behendig die kinderen omgaan met hun paard dan lijkt het wel of ze in het zadel geboren zijn.

Gelukkig hoef je zelf niet behendig te zijn met paarden om plezier te kunnen beleven aan je rit. Mongoolse paarden zijn een stuk kleiner dan de paarden die wij in Europa gewend zijn. Als je geen ervaring hebt wordt er voor gezorgd dat je een gemakkelijk paard krijgt.

Na de rit maak je met je gids een wandeling door de prachtige omgeving. Je slaapt weer in het gerkamp.


Dag 3: Ulan Bator

Na het ontbijt rijd je weer terug naar Ulan Bator. Je verblijft in een viersterren- of standaard hotel gelegen in het centrum van Ulan Bator met veel bezienswaardigheden op loopafstand.

Neem in Ulan Bator zeker een kijkje op het Suche Bator plein. Aan het plein bevinden zich diverse musea die een bezoek waard zijn, zoals het natuurhistorisch museum, waar je indrukwekkende dinosaurusskeletten ziet.

Gandan Klooster

Wat je zeker ook niet mag missen is het Gandan Klooster, een Tibetaans Boeddhistische klooster. Het ligt op zo’n 20 minuten lopen van je hotel.

Transsiberië Express, Mongolië, Monnik in Terelj en Ulan Bator

In de Sovjettijd werden bijna alle Boeddhistische kloosters verwoest. Het Gandan Klooster is één van de weinige die de dans wist te ontspringen. Na het uiteenvallen van de Sovjetunie is het klooster direct weer in gebruik genomen. Vandaag de dag leven er honderden monniken volgens de Tibetaans-boeddhistische traditie.

Het speciale aan het Gandanklooster is dat het aanvoelt als een klein dorp. De sfeer is heel gemoedelijk. Er zijn verschillende tempels en er is een Boeddhistische universiteit. Rond 10:00 beginnen de monniken aan hun ochtendceremonie waarin ze mediteren en zingen. Naast de monniken zie je hier families met kinderen.


Dag 4: Vertrek per trein

In de vroege ochtend word je naar het station gebracht voor de treinreis naar je volgende bestemming.

 • Comfortvariant Ulan Bator en Terelj

  Verblijf gerkamp Terelj

  Je overnacht in een traditionele privé ger in een gerkamp. Een ger is de Mongolische ronde nomadentent. Aan de binnenkant zijn de tenten van kleurrijke kleden voorzien met een kachel in het midden. Het kamp is voorzien van elektriciteit en warm water om te douchen. Alle maaltijden zijn inbegrepen.

  Viersterrenhotel Ulan Bator

  Na twee nachten in Terelj verblijf je nog een nacht in een centraal gelegen viersterrenhotel in Ulan Bator. Het hotel beschikt over goede faciliteiten en het ontbijt is inbegrepen.

  Duur: 4 dagen, 3 nachten

  Prijs: € 569,-

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)

  Gerkamp Terelj Mongolië

  Gerkamp Terelj binnenkant ger

  Double room Hotel Ulan Bator

  Hotel Ulan Bator

   

   

   

   

 • Combinatievariant Ulan Bator & Terelj

  Verblijf gerkamp Terelj

  Je verblijft in Terelj één nacht in een in een gerkamp en één nacht bij een nomadenfamilie. In beide gevallen overnacht je in je eigen traditionele ger. Een ger is de Mongolische ronde nomadentent. Aan de binnenkant zijn de tenten van kleurrijke kleden voorzien met een kachel in het midden.

  Het gerkamp is voorzien van elektriciteit en warm water om te douchen. De voorzieningen bij de nomadenfamilies zijn primitiever en avontuurlijker. Er is meestal geen stromend water en elektriciteit. Toiletten zijn vaak van het type “gat in de grond” en jezelf wassen gebeurt op de hand met een teiltje water.

  Wanneer je behoefte hebt aan een warme douche, dan kun je je gids vragen om een stop te maken bij een toeristenkamp. Hier kun je voor een kleine bijdrage een douche nemen.

  Alle maaltijden zijn inbegrepen.

  Standaard hotel Ulan Bator

  Na twee nachten in Terelj verblijf je nog een nacht in een centraal gelegen standaard hotel in Ulan Bator.  Je slaapt in een eenvoudige kamer. Het hotel beschikt over goede faciliteiten en een simpel ontbijt is inbegrepen.

  Duur: 4 dagen, 3 nachten

  Prijs: € 511,-

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)

   Ger binnenkant in gerkamp Nomaden privéger Accommodatie Ulan Bator  

 • Nomadenvariant Ulan Bator en Terelj

  Verblijf gerkamp Terelj

  Tijdens je verblijf in Terelj slaap je bij nomadenfamilies in je eigen traditionele ger. Een ger is de Mongolische ronde nomadentent. Aan de binnenkant zijn de tenten voorzien van kleurrijke kleden en een kachel in het midden.

  De voorzieningen zijn primitief en avontuurlijk. Er is meestal geen stromend water en elektriciteit. Toiletten zijn vaak van het type “gat in de grond” en jezelf wassen gebeurt op de hand met een teiltje water.

  Wanneer je behoefte hebt aan een warme douche, dan kun je je gids vragen om een stop te maken bij een toeristenkamp. Hier kun je voor een kleine bijdrage een douche nemen.

  Alle maaltijden zijn inbegrepen.

  Standaard hotel Ulan Bator

  Na twee nachten in Terelj verblijf je nog een nacht in een centraalgelegen standaard hotel in Ulan Bator. Je slaapt op een privékamer met ensuite badkamer. Het ontbijt is inbegrepen.

  Duur: 4 dagen, 3 nachten

  Prijs: € 440,-

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)

  Gertent bij nomaden Terelj

  Nomaden privéger

  Hostel Ulan Bator

  Hostel Ulan Bator

   

   

   

 • Folkloreconcert Ulan Bator

  Vergaap je aan Mongoolse muzikale hoogstandjes (waaronder de bijzondere keelzangtechniek en diverse unieke instrumenten), dans,  circusacts en lokale klederdracht in het theater van Ulan Bator. Krijg tijdens deze show een inkijkje in deTumen Ekh voorstelling Ulan Bator Mongolië diversiteit van culturen en gewoontes in Mongolië.

  Prijs: € 35,-
  Duur: 1 uur
  Inclusief: Entreegelden

  Prijs is per persoon, op basis van 2 personen.


   

Voeg bouwsteen toe

Misschien vind je deze ook leuk…

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Ulan Bator en Terelj”