Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
Peterhof Sint Petersburg Rusland Transsiberië Express
Hermitage Sint Petersburg RuslandBinnenkant Hermitage Sint Petersburg RuslandSint Petersburg RuslandFoto: AndreyWiPeterhof Sint PetersburgPeterhof Sint PetersburgKerk van de Verlosser op het Bloed Sint Petersburg RuslandWitte Nachten St. Petersburg

Sint Petersburg

Voeg bouwsteen toe

Sint Petersburg, Venetië van het Noorden

Sint Petersburg is één van de mooiste steden van Rusland. De stad is gelegen aan de rivier de Neva, tegen de Baltische kust aan. Sint Petersburg wordt ook wel het Venetië van het Noorden genoemd vanwege de vele kanalen en prachtige bruggen die je in de stad kan vinden.

Kunstschatten vanuit de hele wereld

Sint Petersburg is de culturele en historische hoofdstad van Rusland. Één van de hoogtepunten is het beroemde Hermitage museum waar je mooiste kunstschatten vanuit alle hoeken van de wereld kunt bewonderen.

Je hebt twee volle dagen om de stad te bekijken. Wandel, vaar of fiets rond. Ervaar de allure, de pracht en praal.

Wie langer wilt blijven kan verlengen.

Compleet Sint Petersburg

Vervoer

 • Je wordt opgewacht bij aankomst
 • Privéchauffeur naar je hotel

Verblijf

 • Karakteristiek en kleinschalig
 • Keus uit verschillende prijsniveaus
 • Accommodatie met goede locatie
 • Ontbijt is inbegrepen
 • Verlenging of inkorting mogelijk
 

Duur

3 dagen, 2 nachten

Prijs

Mini hotelvariant: € 165,- per persoon, op basis van 2 personen
Basisvariant: vanaf € 110,- per persoon, op basis van 4 personen

Programma in’t kort

Dag 1: privéchauffeur van de luchthaven van Sint Petersburg naar het hotel in het historische centrum van de stad.

Dag 2: vrije dagbesteding.

Dag 3: vrije dagbesteding + vertrek per trein naar Moskou.

Dag 1: Stad van de Tsaren

De meeste vluchten komen tegen het eind van de middag aan in Sint Petersburg. Je wordt door een privéchauffeur afgehaald van de luchthaven en naar je hotel in het centrum van de stad gebracht.

Venster op het Westen

Sint Petersburg werd gesticht door tsaar Peter de Grote in 1703 en was gedurende meer dan 200 jaar de hoofdstad van het Russische rijk. Peter de Grote was een groot fan van Nederlandse cultuur en bouwkunst en liet zich bij de bouw van zijn nieuwe stad onder meer inspireren door de Nederlandse grachten. De beste architecten uit heel Europa richtten de stad in met de meest prestigieuze gebouwen. Hierdoor vind je op de dag van vandaag nog steeds op elke hoek van de straat de grootste en mooiste gebouwen.

Historisch Centrum

Het historische centrum bestaat ook nu nog voor een groot deel uit gebouwen die stammen uit de beginperiode van Sint Petersburg. Ondanks het feit dat Sint Petersburg is uitgegroeid tot een miljoenenstad, is het oude centrum compact gebleven. Dit heeft als voordeel dat de meeste bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar liggen.

Gerenoveerd herenhuis

Bij aankomst op de luchthaven ontmoet je de chauffeur die je naar het hotel brengt. De Your Planetvariant is onze keuze voor een comfortabel verblijf waarmee je het beste uit Sint Petersburg haalt.

In de Your Planetvariant van deze bouwsteen slaap je in een sfeervol hotel dat in het hart van Sint Petersburg ligt. Je slaapt in een comfortabele kamer in klassieke stijl met moderne faciliteiten. Het hotel bevindt zich in een 19e eeuws pand dat volledig gerenoveerd werd.


Dag 2: Vrije besteding

Vandaag ben je vrij om Sint Petersburg op eigen houtje te ontdekken. Je kunt ook één van de attracties buiten de stad bezoeken. Hier volgen enkele suggesties.

Hermitage

In Sint Petersburg staat de Hermitage op ieders programma. In dit beroemde museum zie je kunstschatten vanuit de hele wereld. De Hermitage is gevestigd in het schitterende Winterpaleis. Hier komen de kunstwerken volkomen tot hun recht.

De Hermitage is zo groot dat de ware kunstliefhebber er dagen zou kunnen ronddwalen maar een bezoek van een paar uur is al zeer de moeite waard. Bezoek de Hermitage niet alleen voor de unieke en beroemde kunstwerken, maar ook voor de prachtige kamers en trappengallerijen.

Peterhof

Bezoek bijvoorbeeld ook het Peterhof, een tuinen- en paleizencomplex dat werd gebouwd door tsaar Peter de Grote en zijn opvolgers. Het Peterhof is de Russische versie van Versailles en ligt ongeveer 30 kilometer buiten het stadscentrum. De paleizen geven je een goed idee van hoe het leven van de tsaren eruit zag. Het pronkstuk van het hele complex is de watercascade met met de vele fonteinen en vergulden beelden. Houd er rekening mee dat de bekende fonteinen omwille van de weersomstandigheden enkel in de maanden mei tot en met oktober zullen aanstaan.

Kerken en Kathedralen

Transsiberië Express, De kerk van de verlosser sint petersburgEen uitzondering op de Westers georiënteerde architectuur waardoor Sint Petersburg zo gekenmerkt wordt is de kerk van de Verlosser op het Bloed. Deze kerk werd gebouwd naar aanleiding van de aanslag op het leven van staar Alexander II die op de plek waar de kerk staat plaatsvond. De tsaar overleefde de aanslag niet, waarop zijn zoon de kerk liet bouwen als een gedenkteken aan zijn vader. Ga ook zeker even binnen in de kerk, waar je wondermooie mozaïeken kan bewonderen.

De Izaäkkathedraal bevindt zich ook in het centrum van Sint Petersburg. Je kunt hier de kerk bezoeken, maar nog leuker is om de toren beklimmen voor een geweldig uitzicht over de oude stad.

Naast deze bekendere kathedralen zijn er nog verschillende andere kerken en kathedralen. De Nicolaaskathedraal is ook een unieke blauw/witte kathedraal die je vrij kan bezoeken. Ben je in het weekend in Sint Petersburg? Ga dan zeker even binnen en ervaar een Russisch orthodoxe viering.

Nevsky Prospect

Je hotel ligt vlakbij Nevsky Prospect. Wandel door de beroemde hoofdstraat Nevsky Prospect langs de statige gebouwen en luxe winkels. Aan de Nevsky Prospect ligt de Kazankathedraal.

De Kazankathedraal is een prachtige kerk die onder het communistisch regime werd gebruikt als Museum van de Geschiedenis van Religie en Atheïsme. Deze kerk is sinds de val van het communisme weer geheel in gebruik genomen als kerk. Zorg er daarom voor dat, als je de kerk wilt bezoeken, je conservatief gekleed bent. ‘s Avonds wordt deze kathedraal ook prachtig verlicht.


Dag 3: Afscheid van Sint Petersburg

Vandaag is je laatste dag in Sint Petersburg. De nachttrein naar Moskou vertrekt pas laat in de avond. Je hebt dus nog een hele dag om Sint Petersburg verder te verkennen. Hieronder volgen enkele suggesties.

Transsiberië Express, Peter en Paul fort, het oudste gebouw van St. Petersburg

Russisch Museum

Dit museum is gevestigd in het Mikhailovsky paleis en herbergt de mooiste kunstschatten van Russische bodem. Dit is hét museum van Rusland om ikonen te zien.

Peter en Paul Vesting

De Peter en Paul vesting is gelegen op een eiland in de Neva rivier. De vesting is het oudste bouwwerk van Sint Petersburg en diende als verdedigingswerk tegen de Zweden. Het fort heeft echter nooit strijd gezien.

De toegang tot het fort is gratis, je betaalt wel voor toegang tot de verschillende gebouwen. In de Peter en Paul kathedraal die zich binnen de muren van de vesting bevindt, liggen de Romanov tsaren begraven. Peter de Grote was de eerste tsaar die hier kwam te liggen, de vermoorde laatste tsaar Nicolaas II en zijn familie waren de laatste.

Pushkin & Catharinapaleis

Net zoals het Peterhof, is Pushkin een paleizen- en parkencomplex op enkele kilometers buiten de stad. Terwijl de naam Pushkin verwijst naar de poëet Alexander Pushkin (één van de voormalige bewonders), is het complex voornamelijk bekend omwille van het Catharinapaleis. In dit voormalige zomerverblijf van tsarina Catharina de Grote kan je prestigieuze zalen en de welbekende amberkamer bezichtigen. Een wandeling door de parken en tuinen geeft weer hoe grootst dit gehele complex is.

Kunstkamera

Kunstkamera is gelegen in een prachtig barok gebouw vlakbij de Hermitage. Dit museum is het oudste, maar tegelijkertijd misschien ook het vreemdste museum van Rusland. Peter de Grote richtte dit museum op als een verzameling van alle buitenlandse (kunst)schatten die hij tijdens zijn vele reizen verzamelde. Met de oprichting van Kunstkamera wilde Peter de Grote de collectie beschikbaar stellen aan het Russische volk, zodat zij kennis over de wereld konden opdoen. Merkwaardig is ook de collectie misvormde embryo’s op sterk water, die oorspronkelijk voornamelijk toebehoorde aan de Nederlander Frederik Ruys.

Vertrek richting Moskou

Naargelang je voorkeur vertrek je bijvoorbeeld ‘s avonds met de trein naar Moskou. Het is het goedkoopst om zelf een taxi of metro te nemen naar het station maar als je liever wilt dat wij een privéchauffeur voor je regelen dan kan dit natuurlijk ook.

Met de nachttrein reis je heel comfortabel in ongeveer acht uur naar Moskou. Alternatief kun je ook met een snellere Sapsan trein overdag naar Moskou reizen.

 

 • Mini hotelvariant Sint Petersburg

  Het comfortabele mini hotel is een driesterrenhotel dat is gevestigd in een gerenoveerd herenhuis in het hart van Sint Petersburg. Door de centrale ligging wandel je in minder dan 10 minute naar Nevsky Avenue en reis je makkelijk met de metro door de stad. Het ontbijt is inbegrepen.

  Duur: 3 dagen, 2 nachten

  Prijs: € 165,- per persoon (op basis van 2 personen)

  Hotel Sint Petersburg   Hotel Sint Petersburg   Hotel Sint Petersburg


 • Basisvariant Sint Petersburg

  Het comfortabele hostel is gevestigd in een prachtig herenhuis in het hart van Sint Petersburg. Door de centrale ligging wandel je makkelijk naar alle belangrijke bezienswaardigheden in de stad. Het dichtstbijzijnde metrostation ligt ook op minder dan 10 minuten lopen van het hostel, waardoor je ook zonder problemen de bezienswaardigheden buiten het centrum kan ontdekken.

  Duur: 3 dagen, 2 nachten

  Prijs: vanaf € 110,-

  Één persoon á € 178 per persoon (slaapzaal met gedeelde faciliteiten)
  Twee personen á € 138 per persoon (slaapzaal met gedeelde faciliteiten)
  Drie personen á € 132 per persoon (familiekamer met gedeelde faciliteiten)
  Vier personen á € 110 per persoon (familiekamer met gedeelde faciliteiten)

  slaapzaal budgetoptie sint petersburg   Badkamer budgetoptie Sint Petersburg   Budget option St Petersburg


 • Fietstocht hoogtepunten Sint Petersburg

  Met een deskundige gids fiets je met een groepje langs een aantal van de mooiste plekjes van de stad. Perfect om in korte tijd Sint Petersburg’s Fietstour Sint Petersburg bouwsteen Sint Petersburghoogtepunten te bewonderen.

  Naast het prachtige St. Isaac’s plein en de kathedraal, fiets je onder andere langs Petrus-en-Paulusvesting, de kerk van de Verlosser op het Bloed en de historische pleinen rond Vasilievsky eiland.

  De totale fietsexcursie duurt ongeveer 3,5 uur en is vanwege het weer vanaf mei tot en met september te boeken in de weekenden. Dit is een join-in excursie; er kunnen zich meerdere mensen op deze excursie inschrijven.

  Prijs: € 53,-
  Duur: 3,5 uur
  Inclusief: Fietsverhuur en privégids

  Prijs is per persoon, op basis van 2 personen.

 • Privétour Sint Petersburg

  Je Engelssprekende privégids komt je ophalen van je hotel. Je reist samen per metro en wandelt door de straten van St. Petersburg. De gids leidt je langs de hoogtepunten van St. Petersburg. Je maakt een wandeling van ongeveer vier uur. Alle gebouwen zie je van de buitenkant.

  Sint Petersburg privétourNatuurlijk zie je de Nevsky Prospekt, de belangrijkste hoofdstraat van St. Petersburg. Je gids leidt je langs de indrukwekkende, in klassieke stijl gebouwde, Izaäkkathedraal en Kazankathedraal. De prachtige Kerk van de Verlosser op het Bloed, met de traditionele Russisch orthodoxe kleurrijke koepels, komt ook aan bod.

  Uiteraard wandelen jullie langs het Winterpaleis dat aan het Paleisplein ligt. Nu is hier het beroemde Hermitagemuseum gehuisvest maar vroeger was het een paleis van de Tsaar. Je gids vertelt je over de intriges die zich hier hebben afgespeeld. Over de geschiedenis van de Bronzen Ruiter, St. Petersburg’s beroemdste beeld, zal je gids je ook mooie verhalen kunnen vertellen.

  Prijs: € 52,-
  Duur: 4 uur
  Inclusief: Engelssprekende privégids

  Prijs is per persoon, op basis van 2 personen.


 • Privétour Hermitage

  Je Engelssprekende privégids komt je ophalen van je hotel. Je reist samen per metro naar het paleisplein, waar het beroemde Hermitagemuseum gehuisvest is.

  Sint Petersburg HermitageSamen bezoeken je het prachtige Winterpaleis, waar de gids je alles uitlegt over de geschiedenis van het gebouw en de vele kunstschatten. In totaal zijn er meer dan drie miljoen kunstwerken te vinden in de Hermitage. Uiteraard is het niet mogelijk om alle kunstwerken op een dag te bekijken. De gids zal er echter voor zorgen dat je via de meest efficiënte route, de belangrijkste kunstwerken zeker gezien hebt.

  De gids heeft de tickets voor het museum reeds in bezit. Hierdoor hoef je niet aan te schuiven en vermijd je lange wachtrijen.

  De totale tour duurt ongeveer vier uur. De Hermitage is gesloten op maandag.

  Prijs: € 72,-
  Duur: 4 uur
  Inclusief: Engelssprekende privégids, entree & skip the lines

  Prijs is per persoon, op basis van 2 personen.


 • Privétour Daken van Sint Petersburg

  Je Engelssprekende privégids komt je ophalen van je hotel. Samen reis je per metro naar een hippe buurt waar je vijf verdiepingen aan trappen van een oud herenhuis bedwingt.

  rooftop tour Sint PetersburgVanaf de daken in deze buurt heb je een prachtig panoramisch uitzicht over zowel de oude als de nieuwe stad. Boven deze daken steken de vele verschillende kerk- en kathedraaltorens uit. Aan de hand van deze torens vertelt je gids je de hele geschiedenis van Sint Petersburg en de Romanovs. Zo krijg je in één keer een mooie samenvatting en overzicht van de gehele stad en de indrukwekkende geschiedenis.

  Sint Petersburg heeft steeds meer onontdekte hippe buurten. In deze buurten vind je heel wat jonge Russische ondernemers en kunstenaars die unieke concepten uit de grond stampen.

  Samen met de gids breng je ook nog een bezoek aan de onbekende plekjes van Sint Petersburg. Je komt in aanraking met het dagelijkse leven en leert de stad kennen door de ogen van de lokale bewoners. Hoogtepunten zijn de verschillende lokale markten, de mooie binnentuinen, maar ook straten met gezellige barretjes, prachtige architectuur van bijvoorbeeld de Vladimirsky cathedral en de Academie voor Russisch Ballet. Krijg daarnaast een kijkje in het Sovjet leven en bezoek een typische department store.

  Na de tour kan je ervoor kiezen om nog even rond te lopen in de jonge en levendige buurten rond te lopen of om samen met de gids terug te keren naar je hotel.

  Vanaf deze plek maak je de mooiste panoramafoto’s van Sint Petersburg. De tour duurt in totaal ongeveer drie uur.

  Prijs: € 70,-
  Duur: 3 uur
  Inclusief: Engelssprekende privégids, metrovervoer en entree

  Prijs is per persoon, op basis van 2 personen.


 • Dagexcursie Peterhof en Catharina paleis

  Je Engelssprekende privégids komt je samen met een privéchauffeur ophalen bij je hotel. Je gaat eerst naar Pushkin, voor een bezoek aan het befaamde Catherina paleis. Het imposante paleizen- en parkencomplex is voornamelijk bekend omwille van de indrukwekkende amberkamer, die je uiteraard ook zult bezoeken.

  Sint Petersburg PeterhofNa de middag brengt je chauffeur je naar het Peterhof, waar je wederom verrast zult zijn door de indrukwekkende gebouwen, beelden en prachtige tuinen. Van mei t/m oktober staan de fonteinen aan in de tuinen van het Peterhof, wat het plaatje helemaal compleet maakt. Het Peterhof wordt niet voor niets het Russische Versailles genoemd.

  Pushkin is niet per metro te bereiken en ligt op ongeveer 30 kilometer buiten de stad. Doordat je met een privégids en -chauffeur op stap bent, heb je de mogelijkheid om dit op dezelfde dag te combineren met een bezoek aan het Peterhof. Net als Pushkin, ligt het Peterhof ver buiten de stad en is dit niet per metro te bereiken.

  De totale tour duurt ongeveer 8 uur. Het Peterhof is gesloten op maandag en Pushkin op dinsdag.

  Prijs: € 205,-
  Duur: 8 uur
  Inclusief: Engelssprekende privégids, -chauffeur en entree

  Prijs is per persoon, op basis van 2 personen.


 • Privétour Peterhof per draagvleugelboot

  Je Engelssprekende privégids komt je samen met een chauffeur ophalen van je hotel. Samen reis je per auto naar het Peterhof, zodat je via de hoofdingang aankomt.

  Sint Petersburg PeterhofBij aankomst valt direct de overweldigde grootsheid van het paleizen- en tuinencomplex op. Het Peterhof wordt niet voor niets het Russische Versailles en de hoofdstad van de fonteinen genoemd. Na een bezoek aan het prachtige paleis, krijg je ook een rondleiding door de imposante tuinen en parken.

  Aan het einde van de rondleiding keer je samen met de gids terug naar de stad met de draagvleugelboot (bij de achteruitgang). Zo hoef je niet helemaal terug te wandelen. Bijkomend voordeel is dat je de kans krijgt om Sint Petersburg vanaf het water te bewonderen. Wanneer je in Sint Petersburg weer aankomt met de draagvleugelboot, staat je chauffeur weer op je te wachten om je terug te brengen naar het hotel.

  De totale tour duurt ongeveer 5 uur. Het Peterhof is gesloten op maandag. Vanwege de weersomstandigheden is deze excursie alleen mogelijk in de maanden mei t/m oktober. Het Peterhof ligt op ongeveer 40 kilometer buiten de stad en is niet per metro te bereiken.

  Prijs: € 230,-
  Duur: 5 uur
  Inclusief: Engelssprekende privégids, -chauffeur, draagvleugelboot en entree

  Prijs is per persoon, op basis van 2 personen.


 • Privétour Petrus en Paulusvesting

  Je Engelssprekende privégids komt je ophalen van je hotel. Samen reis je per metro naar de Petrus en Paulusvesting.

  Petrus en Paulus Sint PetersburgIn de Petrus en Paulusvesting bezoek je uiteraard de opvallend geelgekleurde Petrus en Paulus kathedraal waar maar liefst 48 Romanovs begraven liggen. Je gids vertelt je hier alles over de tsarenperiode en het abrupte einde aan het Romanov-tijdperk.

  Het beste tijdstip voor een bezoek is rond het middaguur. Je gids zorgt ervoor dat je precies op tijd bent om ook het dagelijkse kanonschot mee te maken vanaf de vestingmuur. 

  Doordat je met een gids de Petrus en Paulusvesting bezoekt, hoef je nergens in de rij te staan. De totale tour duurt ongeveer 3,5 uur.

  Prijs: € 119,-
  Duur: 3,5 uur
  Inclusief: Engelssprekende privégids, metrovervoer en entree

  Prijs is per persoon, op basis van 2 personen.


Voeg bouwsteen toe

Misschien vind je deze ook leuk…

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Sint Petersburg”