Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
Shaman Rock 1 Olkhon Island
Olchon eiland BaikalmeerWandelen Olkhon IslandRussisch busje in dorp Olkhon IslandShaman Rock uitzichtpunt Olkhon IslandStrand Olkhon IslandHoovercraft bevroren Baikalmeer naar Olkhon IslandTranssiberië Express, lokale markt, irkutsk, baikalmeerEpifaniekathedraal Irkutsk Olkhon Island

Olkhon Island

Voeg bouwsteen toe

Pure rust en ontspanning

Olkhon Island is een eiland in het Baikalmeer. Op deze unieke plek laat je het massatoerisme volledig achter je.

Je gaat er naartoe om helemaal tot rust te komen en te genieten van de ongerepte natuur en prachtige uitzichten.

Sjamanencultuur

Volgens de lokale Buryat bevolking is het eiland een spirituele plek vol positieve sjamanen-energie. De ideale plek dus om te onthaasten. Je kunt al fietsend of wandelend de Siberische natuur verkennen.

Bruisend Irkutsk

Na enkele dagen kom je in Irkutsk weer in de bewoonde wereld. Hier beleef je het bruisende Siberische stadsleven en kun je enkele interessante musea bezoeken.

Compleet Olkhon Island

Vervoer

 • Je wordt opgewacht bij aankomst
 • Privéchauffeur naar je guesthouse
 • Vervoer tussen Olkhon Island en Irkutsk

Verblijf

 • Gezellig guesthouse op Olkhon Island
 • In het centrum gelegen hotel in Irkutsk
 • Het ontbijt is inbegrepen
 • Verlenging of inkorting mogelijk

Duur

5 dagen, 4 nachten

Prijs

De bouwsteen Baikalmeer kent twee verschillende varianten. Bij het toevoegen van de bouwsteen kun je aangeven welke variant je wilt.

• Comfortvariant: € 631,- per persoon, op basis van 2 personen (5 dagen, 4 nachten + vervoer met privéchauffeur)
• Basisvariant: € 376,- per persoon, op basis van 2 personen (6 dagen, 5 nachten + vervoer per openbare bus)

Comfortvariant programma in’t kort

Dag 1: privéchauffeur van het station naar guesthouse Olkhon Island (ongeveer 4 uur rijden).

Dag 2: vrije dagbesteding Olkhon Island.

Dag 3: vrije dagbesteding Olkhon Island.

Dag 4: privéchauffeur van Olkhon Island naar driesterrenhotel in centrum Irkutsk.

Dag 5: vervolg van je Transsiberië treinreis.

Dag 1: Aankomst Irkutsk

Irkutsk

Wanneer je ‘s morgens aankomt in Irkutsk, staat je privéchauffeur al op je te wachten. Irkutsk heeft één van de mooiste stations van de Transsiberische spoorlijn, vergeet dus zeker niet even rond te kijken.

Je privéchauffeur brengt je rechtstreeks van het station naar Olkhon Island. Na een autorit van ongeveer vier uur en een oversteek per de veerboot, kom je aan bij het gezellige guesthouse.

Kies je voor de Budgetvariant, dan verblijf je eerst een nacht in Irkutsk alvorens de volgende ochtend per openbare bus naar Olkhon Island te reizen.


Dag 2 & 3: Vrije besteding

Shaman Rock 1 Olkhon Island

Vandaag en morgen ben je vrij om te kiezen wat je gaat doen.
Mogelijkheden genoeg!

Olkhon Island, natuurparadijs

Olkhon Island, of Olchon eiland (want zó spreek je het uit), is een paradijs voor natuurliefhebbers. Je kunt hier naar hartelust wandelingen maken op onverharde paden door de bossen of langs de oevers van het Baikalmeer.

Bij het guesthouse kun je ook mountainbikes huren om het eiland per fiets te verkennen. Of wat dacht je ervan om over het heldere water van het diepste zoetwatermeer ter wereld te kajakken?

Shamanka – Cape Burkhan

Op wandelafstand van het guesthouse vind je Cape Burkhan (ofwel Shamanka of Shaman Rock). Dit is de populairste bezienswaardigheid van Olkhon eiland.

Shamanka wordt door de volgers van het sjamanisme gezien als een heilige plaats waar de spirituele en fysieke wereld met elkaar in contact komen. Op deze plek werden vroeger verschillende religieuze rituelen gehouden. Tot op de dag van vandaag wordt Shamanka gezien als één van de negen heilige plaatsen van Azië.

Shaman Rock uitzichtpunt Olkhon Island

Door de jaren heen werd het sjamanisme minder populair in bij de lokale Buryat bevolking. Hierdoor werd Shamanka omgedoopt tot Burkhan, wat letterlijk “boeddha” betekent.

Vlakbij het guesthouse heb je een fraai uitzichtpunt vanwaar je de mooiste zonsopgang en -ondergang kunt zien over Shamanka en het Baikalmeer.

Cape Khoboy

Cape Khoboi is het meest noordelijke punt van Olkhon eiland. Ook dit punt wordt door de lokale bevolking als een heilige plaats gezien.

Hier geniet je wederom van prachtige uitgestrekte uitzichten over het helderblauwe Baikalmeer. Met een beetje geluk kun je hier ook zeehonden spotten.

strand Baikalmeer Olkhon IslandStrand en zandduinen

Naast prachtige groene natuur heb je op Olkhon eiland ook mooie stranden en echte zandduinen.

In de zomermaanden kun je een verfrissende duik nemen in het Baikalmeer. Wanneer het kouder is, kun je lekker uitwaaien en genieten van de rust op het strand.

 


Dag 4: Terug naar Irkutsk

Vandaag pikt een privéchauffeur je op van het guesthouse op Olkhon eiland voor de terugweg naar Irkutsk. Je gaat wederom over water en onverharde wegen, tot je weer in de bewoonde wereld aankomt.

Je chauffeur brengt je rechtstreeks naar een driesterrenhotel in het centrum van Irkutsk.

Irkutsk, het Parijs van Siberië

Vanuit het hotel in Irkutsk, kun je het centrum van de stad al lopend verkennen.

Transsiberie Express, Irkutsk

Maak een wandeling langs de Angara rivier, of bezoek één van de vele kerken of musea.

Doordat er zo veel legerofficieren, edellieden en kunstenaars naar Siberië verbannen werden, werd Irkutsk in de 19e eeuw een bloeiende stad. Het Volkonsky huis is een aanrader om te bezoeken. Je krijgt hier een indruk van de worstelingen van de bannelingen, maar ook wat voor mooist zij hebben weten op te bouwen ondanks alle tegenslagen.

Markt in Irkutsk

Transsiberie Express, IrkutskDe trein vertrekt morgen vroeg in de ochtend. Vandaag kun je nog enkele inkopen doen op de plaatselijke markt.

Hier koop je niet alleen verse groenten en fruit, maar ook een lokaal gerookt omul-visje.

Zowel handelaren als vrouwen uit de buurt komen hier groenten, fruit en ander lekkers verkopen.


Dag 5: Volgende Transsiberië bestemming

Verder met de trein

Je reist op eigen gelegenheid naar het station van Irkutsk voor de treinreis naar je volgende bestemming.

Je kunt gemakkelijk een taxi nemen, maar als je liever wilt dat wij een privéchauffeur voor je regelen, dan kan dit natuurlijk ook.

 • Comfortvariant Olkhon Island

  Gezellig guesthouse Olkhon Island

  Je verblijft drie nachten in een gezellig guesthouse in Russische chaletstijl in Khuzir op Olkhon Island. Vanuit de accommodatie verken je het hele eiland te voet, per fiets of met een jeepexcursie die je ter plekke kunt boeken. Het guesthouse beschikt over een banya (Russische sauna) waar je heerlijk kunt ontspannen. Het ontbijt en diner zijn inbegrepen.

  Olkhon Island accommodatie

  twin room olkhon island

   

   

   

   

  Driesterrenhotel Irkutsk

  In Irkutsk verblijf je in een driesterrenhotel in het centrum van Irkutsk. Het hotel beschikt over goede faciliteiten en ligt op loopafstand van verschillende bezienswaardigheden. Het ontbijt is inbegrepen.

  Transsiberië Express, Hotel in Irkutsk, BaikalmeerTranssiberie Express, hotel in Irkutsk

   

   

   

   

  Duur: 5 dagen, 4 nachten
  Prijs: € 631,-

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)


 • Basisvariant Olkhon Island

  Bij deze variant verblijf je zowel voor als na je bezoek aan Olkhon Island een nacht in Irkutsk. De openbare bus naar Olkhon Island vertrekt alleen vroeg in de ochtend. Hierdoor moet je een nacht in Irkutsk overnachten voor je verder naar Olkhon Island kunt reizen.

  Gezellig guesthouse Olkhon Island

  Je verblijft drie nachten in een gezellig guesthouse in Russische chaletstijl in Khuzir op Olkhon Island. Vanuit de accommodatie verken je het hele eiland te voet, per fiets of met een jeepexcursie die je ter plekken kunt boeken. Het guesthouse beschikt over een banya (Russische sauna) waar je heerlijk kunt ontspannen. Het ontbijt en diner zijn inbegrepen.

  Olkhon Island accommodatie

  twin room olkhon island

  Bus to Olkhon

   

   

   

   

  Driesterrenhotel Irkutsk

  In Irkutsk verblijf je in een driesterrenhotel in het centrum van Irkutsk. Het hotel beschikt over goede faciliteiten en ligt op loopafstand van verschillende bezienswaardigheden. Het ontbijt is inbegrepen.

  Transsiberië Express, Hotel in Irkutsk, BaikalmeerTranssiberie Express, hotel in Irkutsk

   

   

   

   

  Duur: 6 dagen, 5 nachten
  Prijs: € 376,-

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)


Voeg bouwsteen toe

Misschien vind je deze ook leuk…

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Olkhon Island”