Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
Rendierenfamilie Noord-Mongolië
Boeddhisten Erdene Zuu Noord-MongoliëKhorgo-vulkaan Noord-MongoliëDeer stones Noord-MongoliëEcolodge Noord-MongoliëKhuvsgul Lake Noord-MongoliëTerkh White Lake Noord-MongoliëOnderweg in Noord-MongoliëBezoek nomadenfamilie Noord-Mongolië

Noord-Mongolië

Voeg bouwsteen toe

Verborgen Mongolië

Bezoek de verborgen parels van Mongolië tijdens deze diverse rondreis. Denk aan oeroude vulkanen en spiegelgladde meren omgeven door taigabossen en groene valleien. Bezoek hier de twee  mooiste meren van het land.

Ontmoet daarnaast één van de oudste nomadenvolkeren van Mongolië, het unieke rendierenvolk, maar ook de oude hoofdstad van de Grote Djenghis Khan.

Reis vanaf Ulan Bator via een aantal hoogtepunten in het hart van het land naar het uiterste noorden. Ervaar de puurheid van de ruige natuur en cultuur in dit relatief onbekende deel van Mongolië. Je zult zien dat je veelal alleen bent. Met deze bouwsteen ervaar je de diversiteit van Mongolië op z’n best.

Compleet Noord-Mongolië

Vervoer

 • Privéchauffeur voor volle acht dagen
 • Comfortabele 4X4 jeep
 • Vervoer naar het station op dag van vertrek
 • Tweede klasse nachttrein Erdenet naar Ulan Bator

Verblijf

 • Slapen in een traditionele privéger
 • Alle maaltijden tijdens de rondreis zijn inbegrepen tot de treinreis
 • Ontbijt is inbegrepen in Ulan Bator
 • In het centrum gelegen accommodatie in Ulan Bator
 • Verlenging of inkorting mogelijk

Activiteiten

 • Ontdek Kharkhorin, de voormalige hoofdstad
 • Bezoek het Erdene Zuu klooster
 • Ervaar het Great White Lake
 • Beklim de Khorgo vulkaan
 • Verblijf in een bijzondere ecolodge
 • Bezoek de Deer Stones
 • Ga paardrijden bij Khuvsgul Lake
 • Bezoek een rendierenfamilie
 • Vaar over Khuvsgul Lake

Duur

9 dagen, 8 nachten

Prijs

Bouwsteen Noord-Mongolië kent twee verschillende varianten. Bij het toevoegen van de bouwsteen kun je aangeven welke variant je wilt.

• Comfortvariant: vanaf € 2399, per persoon, vanaf 2 personen (viersterrenhotel en gerkampen met faciliteiten)
• Combinatievariant
: vanaf € 2199,- per persoon, vanaf 2 personen (standaard hotel, 4 nachten privéger bij nomadenfamilies zonder faciliteiten & 2 nachten gerkampen met faciliteiten) 

Let op: Deze bouwsteen is in verband met het klimaat mogelijk van 1 mei t/m 1 oktober.

Programma in’t kort

Dag 1:  Bij aankomst in Ulan Bator transfer met gids en chauffeur naar historisch Kharkhorin. Bezoek het Kharkhorin museum en het Erdene Zuu klooster.

Dag 2: ’s Ochtends reis je naar Great White Lake.

Dag 3: Vandaag beklim je de Khorgo vulkaan en reis je af naar de thermale omgeving van Jargal Jiguur.

Dag 4: Na het ontbijt vertrek je naar een bijzondere ecolodge. Tijd om te relaxen of de omgeving te verkennen met de eigenaar.

Dag 5: In de ochtend bezoek je de Deer Stones, waarna je de reis voortzet naar Khuvsgul Lake.

Dag 6: Wandel vandaag door het bos naar een rendierenfamilie en keer terug via een ritje per privéboot.

Dag 7: Vandaag reis je af naar Erdenet en stap je op de nachttrein naar Ulan Bator. 

Dag 8: Bij terugkeer in Ulan Bator transfer naar een centraal gelegen hotel.  De rest van de middag Ulan Bator op eigen gelegenheid verkennen.

Dag 9: Na het ontbijt wordt je naar het station gebracht voor het vervolg van je treinreis.

Dag 1: Bezoek aan historisch Kharkhorin

Bij aankomst per trein in Ulan Bator ontmoet je je privégids en –chauffeur, je Mongoolse begeleiders tijdens deze avontuurlijke rondreis.

Kharkhorin

Je begint de reis met een rit naar de oude hoofdstad, Kharkhorin. Je merkt al snel dat je de hoofdstad hebt verlaten; een enorm contrast met alles daarbuiten. Zo uitgestrekt en sereen. Je komt af en toe nog wat kleine dorpjes en nomaden-gers tegen. Een glooiend groen landschap wisselt zich af met wat zandverstuivingen. Soms rijdt er een paard of scooter voorbij met nomaden in de meest kleurrijke klederdrachten.

Kharkhorin Mongolië

Erdene Zuu

Je komt aan in de vroegere hoofdstad van Mongolië. De keuze van Genhis Khan voor Kharkhorin als centrum van zijn immense rijk in Centraal-Mongolië was geen toeval. De omliggende Orkhon-vallei was een belangrijke strategische locatie voor verschillende nomadische dynastieën voorafgaande aan het Mongoolse rijk. Verken hier met je gids een van de mooiste kloosters van het land, het Erdene Zuu klooster en het museum van Karkhorin, en dompel je in onder in de geschiedenis van het gebied.


Dag 2: Spiegelmeer Terkh White Lake

Onderweg wordt het landschap steeds weidser, rustiger en kleurrijker. Steeds minder gers poppen op in de verte. Het werkt verstillend, alles zo in je op te nemen.

Terkh White Lake

Een paar toefjes rode aarde doemen op bij de eerste meertjes. Dan ontvouwt zich langzaam een spektakel van een spiegelglad zoetwatermeer omringd door kale heuvels en eeuwenoude uitgestorven vulkanen. Je bent aangekomen bij het beschermde Nationale Park van Terkh White Lake.

Plof neer op een van de strandjes en geniet van het uitzicht, maak een boottochtje of maak een prachtige wandeling over de ruige rotsen. In de avond lijkt het water wel zo blauw als de lucht. Als je geluk hebt reflecteert de omliggende omgeving tijdens de zonsondergang in het water. Een adembenemend gezicht.

Terkh White Lake


Dag 3: Vulkaan & warmwaterbron

Khorgo-vulkaan

Vandaag word je met een korte maar mooie rit langs het meer naar de grootste vulkaan van het gebied gebracht. De eeuwenoude, uitgestorven Khorgo-vulkaan (2968 meter) lig ongeveer 900 meter boven het meer en heeft een kleurrijke krater. Je wandelt in zo’n 20 minuten naar deze krater. Ga voor nog spectaculairdere uitzichten rondom de krater. Je ziet het meer in de verte glinsteren, de vreemde lavarotsen in een zwarte vlakte en de vruchtbare bossen en valleien rondom de vulkaan.

Khorgo-vulkaan

Tsenkher hot springs

Na deze tocht reis je door in de richting van Khuvsgul Lake. Onderweg slaap je in de Tsenkher-regio met zijn thermale bronnen. Naar wens kun je hiervan gebruik maken.


Dag 4: Mongools-Belgische ecolodge in middle of nowhere

De unieke ecolodge

Na het ontbijt reis je naar een uniek gerkamp. Dit is misschien wel de enige moderne ecolodge in Mongolië met zoveel allure, waarbij de authenticiteit van de locatie goed bewaard is gebleven. Het kamp bevindt zich in een panoramische vallei met een meanderende rivier erdoorheen. Een fijne plek om tot rust te komen.

Geniet met een boekje van de verre uitzichten, maak gebruik van het zwembad (!), huur een kano, of ga voor een yogasessie op het architectonische terras.

Meer in voor iets actiefs? Ga dan op pad met de gastvrije Mongoolse eigenaar en zijn Belgische vrouw die hun droom hebben verwezenlijkt door dit eco-kamp op te zetten. De heer des huizes kent deze omgeving, waar hij is opgegroeid, op zijn duimpje en neemt je graag mee om te vertellen over de bijzondere flora en fauna en de interessante geschiedenis van deze locatie.

In de avond geniet je van een goede maaltijd op het terras of in het gezellige restaurant van de familie. Wat bijzonder om een kijkje te mogen nemen bij dit bijzondere gezin!

Mongools-Belgische ecolodge


Dag 5: Deer Stones & Khuvsgul Lake

Deer Stone

Je zet de reis vandaag voort naar de blauwe parel van Mongolië, het beroemde Khuvsgul Lake. Onderweg breng je een bezoek aan de mysterieuze Deer Stones. Van de 700 wereldwijde Deer Stones waar we het bestaan van af weten, zijn er wel 500 in Mongolië te vinden. Je bezoekt een veld met een aantal van deze eeuwenoude granieten zuilen met uitgesneden herten. Een imposant gezicht.

Mörön

Je vervolgt de reis en rijdt zowaar door een stad. De stad Mörön is een van de grootste steden van het land, ondanks zijn 36.000 inwoners. De stad verbindt het noorden met Ulan Bator. Wanneer er tijd is, kun je een bezoekje brengen aan de lokale markt.

Khuvsgul Lake

Na de stad spot je steeds meer jaks. Deze harige wezens met grote horens zijn familie van de bizon en worden naast het vlees en de melk gebruikt als transportmiddel voor de lokale nomaden. Ook kom je in de wateren veel vogels tegen zoals de elegante kraanvogel.

Iets later glinstert één van de hoogtepunten van Mongolië je tegemoet: je bent aangekomen bij Khuvsgul Lake. Dit kristalheldere meer met de aangrenzende besneeuwde bergtoppen creëert een prachtig en haast schilderachtig landschap. Dit wondermooie landschap is ook de thuisbasis voor verschillende Mongoolse etnische minderheden, zoals het rendierenvolk (Tsaatan) en de rendierfokkers. Je krijgt de mogelijkheid om de omgeving te verkennen per paard. De kans bestaat dat je tijdens deze rit bevers en steenbokken tegenkomt.

Khuvsgul Lake Mongolië


Dag 6: Ontmoeting met rendierenfamilie

Wandeling & ontmoeting rendierenfamilie / Tsasaanfamilie

Vandaag staat in het teken van een bezoek aan een rendierenfamilie, een Tsasaanfamilie. Je wandelt door het taiga-bos met magnifieke uitzichten op het meer, naar een familie die hier een deel van het jaar met zijn rendieren neerstrijkt. Je maakt kennis met het gezin onder het genot van een lokaal drankje in hun nomadentipi, het onderkomen van deze groep. Ervaar de gastvrijheid en maak kennis met het leven van deze unieke en helaas nog maar kleine nomadengroep. De dagen van de lokale Tsaatanbevolking staan volledig in het teken van hun rendieren en Sjamaanrituelen. Als je geluk hebt spot je de rendieren die hier los rondzwerven.

Rendierenvolk in Mongolië

Je wordt na het bezoek opgepikt door een privéboot die je terugbrengt naar het gerkamp en ontdekt het meer vanuit een ander perspectief.

Khuvsgul Lake

De rest van de dag kun je met een kano het meer verkennen, of juist lekker relaxen aan het Khuvsgul Lake. Bij het vallen van de avond geniet je van de zonsondergang en bestaat er de mogelijkheid om een afspraak te maken met een lokale sjamaan. Een bijzondere ervaring kunnen we je uit ervaring vertellen.


Dag 7: Trein naar Ulan Bator

Vandaag een mooie laatste rit door Mongolië. Een lappendeken aan kleuren en landschappen komt je tegemoet tijdens de reis naar Erdenet. Rust en ruimte van zachte graslanden wisselen zich af met grillige rotsformaties. Kijk goed om je heen voor de schattige grondeekhoorntjes. De edelweiss op de hoogvlaktes onderweg geven een bijzondere aanblik. Het groeit hier als onkruid met honderden tegelijk.

Mongolië

Nachttrein naar Ulan Bator

In de avond kom je aan in het mijnstadje Erdenet, vanwaar je op de nachttrein stapt naar Ulan Bator. Je neemt afscheid van de chauffeur. De gids reist met je mee naar Ulan Bator. Je slaapt in de tweede klasse (vierpersoonscoupé), maar kunt naar wens een upgrade boeken voor een privécoupé.


Dag 8: Moderne tegenhanger Ulan Bator

Bij aankomst in Ulan Bator wordt je door een privéchauffeur naar je accommodatie gebracht. Je neemt afscheid van je nieuwe Mongoolse vrienden, je gids en de chauffeur.

Ulan Bator

Je hebt vandaag de tijd om het moderne Ulan Bator te verkennen. Wat een contrast met de rest van Mongolië. Ulan Bator is een opkomende stad met hier en daar zelfs wolkenkrabbers. Neem zeker een bezoek aan één van de informatieve musea in het centrum. Deze zijn van zeer goede kwaliteit. Ook de Narantuul markt is een must-see. Tot slot kun je je in de avond laten vermaken tijdens een typisch Mongoolse folkloreshow.

Ulan Bator Mongolië


Dag 9: Vervolg Jouw Transsiberië Reis

Na alle indrukken is het de volgende ochtend tijd om afscheid te nemen van dit unieke land. Na het ontbijt brengt een chauffeur je naar het treinstation vanwaar je doorreis naar je volgende bestemming.

In de Transmongolië Express

 • Comfortvariant Noord-Mongolië

  Negendaagse rondreis –  privéger in gerkampen

  Tijdens de negendaagse rondreis door Mongolië verblijf je in de comfortvariant in verschillende gerkampen. Deze zijn speciaal opgezet voor reizigers. Je overnacht steeds in je eigen traditionele ger. Een ger is de Mongolische ronde nomadentent. Aan de binnenkant zijn de tenten voorzien van kleurrijke kleden en een kachel in het midden.

  Het kamp is voorzien van elektriciteit en warm water om te douchen. Alle maaltijden zijn inbegrepen.

  Gerkamp Mongolië Gerkamp Mongolië

  Viersterrenhotel Ulan Bator

  Na de rondreis verblijf je nog een nacht in een  viersterrenhotel op een toplocatie in Ulan Bator. Het hotel beschikt over goede faciliteiten en het ontbijt is inbegrepen.

  Hotel Ulan Bator

  Duur: 9 dagen, 8 nachten

  Prijs: € 2399,-

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)

 • Combinatievariant Noord-Mongolië

  Negendaagse rondreis –  privéger in gerkampen & bij nomaden

  Tijdens deze negendaagse rondreis door Mongolië verblijf je vier nachten bij nomadenfamilies en twee nachten in een gerkamp die speciaal zijn opgezet voor reizigers. Je overnacht in beide gevallen in je eigen traditionele ger. Een ger is een Mongoolse ronde nomadentent. Aan de binnenkant zijn de tenten voorzien van kleurrijke kleden en een kachel in het midden.

  Het gerkamp is voorzien van elektriciteit en warm water om te douchen. De voorzieningen bij de nomadenfamilies zijn primitiever en avontuurlijker. Er is meestal geen stromend water en elektriciteit. Toiletten zijn vaak van het type “gat in de grond” en jezelf wassen gebeurt op de hand met een teiltje water.

  Wanneer je behoefte hebt aan een warme douche, dan kun je je gids vragen om een stop te maken bij een toeristenkamp. Hier kun je voor een kleine bijdrage een douche nemen.

  Alle maaltijden zijn inbegrepen.

   Gerkamp Mongolië Nomaden ger

  Standaard hotel Ulan Bator

  Na de rondreis verblijf je nog een nacht in een  standaard hotel op een toplocatie in Ulan Bator. Je slaapt in een eenvoudige kamer. Het hotel beschikt over goede faciliteiten en een simpel ontbijt is inbegrepen.

  Accommodatie Ulan Bator

  Duur: 9 dagen, 8 nachten

  Prijs: € 2199,-

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)

 • Het pure rendierenvolk

  Uitbreiding: Het Pure Rendierenvolk – 3 nachten

  De familie die je tijdens deze bouwsteen bezoekt is toegankelijk voor reizigers. Zij ontvangen je graag voor een kopje jak-thee. Dit unieke volk in zijn puurste vorm ervaren? In voor een waar avontuur? Trek dan te voet en per paard als een echte nomade dieper de taiga in. Het originele volk woont ver weg van de bewoonde wereld – zelfs voor Mongoolse begrippen. Er is geen mogelijkheid om dit deel van het land per auto te bezoeken. In deze uitbreiding reis je samen met een gids in twee dagen door prachtige landschappen naar een unieke samenleving, waar nog weinig buitenstaanders je zijn voorgegaan.

  De uitbreiding wordt toegevoegd vanaf dag 5 van de bouwsteen. Je reist vanaf de ecolodge naar het rendierenvolk. Na de uitbreiding keer je terug via Khuvsgul Lake. Je slaapt een nacht minder bij Khuvsgul Lake en slaat dag 6 over (Khuvgsul Lake, ontmoeting met Rendierenfamilie). Je breidt met deze optionele uitbreiding de reis uit met 3 nachten. Je Mongolië-reis komt dan uit op 12 dagen.

  Inclusief: 2 overnachtingen in tent,2 overnachtingen in guesthouses, privégids, 3 maaltijden per dag, reizen per paard/ te voet. Je grote bagage laat je achter bij je verblijf wanneer de wandeling start en haal je naderhand weer op.

  – Dag 1: Met privévervoer naar Tsagaan Nuur (270 km, 7-8 uur)
  – Dag 2: Te voet/ per paard naar de taiga waar het rendierenvolk leeft
  – Dag 3: Volledige dag met het rendierenvolk
  – Dag 4: Te voet/ per paard terug naarTsagaan Nuur
  – Dag 5: Met privévervoer terug vanaf Tsagaan Nuur naar Khuvsgul Lake, vervolg bouwsteen Noord-Mongolië

  Prijs: € 995,-
  Duur: 4 extra dagen en 3 extra nachten
  Inclusief: Privégids, -chauffeur, verblijf & maaltijden

  Prijs is per persoon, op basis van 2 personen.

 • Folkloreconcert Ulan Bator

  Vergaap je aan Mongoolse muzikale hoogstandjes (waaronder de bijzondere keelzangtechniek en diverse unieke instrumenten), dans,  circusacts en lokale klederdracht in het theater van Ulan Bator. Krijg tijdens deze show een inkijkje in deTumen Ekh voorstelling Ulan Bator Mongolië diversiteit van culturen en gewoontes in Mongolië.

  Prijs: € 35,-
  Duur: 1 uur
  Inclusief: Entreegelden

  Prijs is per persoon, op basis van 2 personen.


   

Voeg bouwsteen toe

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Noord-Mongolië”