Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
Transsiberie Express, Memorial palace mausoleum, Kim Il Sung, Noord-Korea
Transsiberie Express, Universiteit Gingko, Noord-KoreaTranssiberie Express, Mansdae Grand Monument, Noord-KoreaTranssiberie Express, Triomf Boog, Noord-Korea

Noord-Korea

Voeg bouwsteen toe

De ultieme afsluiter van je Transsiberië Express avontuur

Your Planet is één van de weinige reisorganisaties in Nederland die rechtstreeks contact heeft met Noord-Korea.

Een rondreis van een aantal dagen (of meer) door Noord-Korea kun je makkelijk combineren met de Transsiberië Express. Je reist dan per trein vanuit de Chinese steden Harbin, Shenyang of Beijing naar Pyongyang in Noord-Korea. Vanuit Vladivostok kun je ook rechtstreeks naar Noord-Korea vliegen.

Wil je een langere reis naar Noord-Korea maken, neem dan een kijkje op onze website jouwnoordkoreareis.nl.

Compleet Noord-Korea

Vervoer en begeleiding

 • Begeleiding door twee Noord-Koreaanse privégidsen
 • Al je vervoer in Noord-Korea is inclusief

Verblijf

 • Het beste hotel van de stad
 • Prachtig uitzicht over Pyongyang
 • Alle maaltijden zijn inbegrepen (en lekker!)
 • Verlenging of inkorting mogelijk

Ervaring

 • Ontdek het mysterieuze land van de Kims
 • Revolutionaire billboards en monumenten
 • Sta op de zwaarst bewaakte grens ter wereld (DMZ)
 • Authentieke Koreaanse cultuur
 • Culturele voorstellingen van hoog niveau
 • Tussen de Noord-Koreanen naar de kermis

Duur

5 dagen, 4 nachten

Prijs

€ 735,- per persoon, vanaf 2 personen

Programma in’t kort

Dag 1: vervoer van de luchthaven of het station naar het hotel in Pyongyang, bezoek triomfboog.

Dag 2: bezoek aan Mount Myohyang, de Friendship Exhibition, Bohyon tempel. Daarnaast bezoek je het grote monument op Mansu heuvel, het Chollima beeld en de Juche toren.

Dag 3: bezoek aan Kaesong, de DMZ (DeMilitarized Zone), het Koryo History Museum en de tombe van koning Wang Kon. Terug in Pyongyang breng je een bezoek aan een school. ‘s Avonds kun je naar de kermis.

Dag 4: in Pyongyang zie je het Mangyongdae Native House, het Kim Il Sung plein, de Grand People’s Study House, de Mansudae Art Studio, je maakt een ritje in de metro en je ziet het Monument voor de oprichting van de partij.

Dag 5: vervoer naar luchthaven of treinstation, vertrek.

Dag 1: Aankomst Noord-Korea

Welkom in Noord-Korea

De voordeligste manier om in Noord-Korea te komen is met de trein. Zo is Noord-Korea ook een perfecte verlenging van je Transsiberië treinavontuur.

Vanuit Beijing regelen wij een nachttrein naar Dandong, de Chinese stad aan de grens met Noord-Korea. Dandong is een leuke stad om een dag en nacht te verblijven voordat je ‘s ochtends met de trein de rivier oversteekt naar Noord-Korea.

Iets kostbaarder, maar natuurlijk wel een stuk sneller, is het om te vliegen. In het opmerkingenveld bij je offerteaanvraag kun je aangeven of je liever wilt vliegen of met de trein wilt reizen. Een combinatie kan ook; bijvoorbeeld op de heenreis met het vliegtuig en terug met de trein.

De grens over

Transsiberië Express, Monument van Hereniging, Noord-KoreaDe grensovergang betekent het begin van een bijzonder avontuur. De Noord-Koreaanse douaniers met hun imposante petten houden alles goed in de gaten. Je treedt een land binnen dat maar door een select groepje reizigers bezocht is.

Eenmaal in Noord-Korea merk je direct dat je in een compleet ander land bent. Er is weinig industrie en veel arbeid wordt nog met de hand gedaan. De schone lucht is opvallend. Aan het eind van de middag of begin van de avond kom je aan in Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea.

Hier word je ontvangen door twee Noord-Koreaanse gidsen; zij zullen je de komende dagen begeleiden. Na een korte kennismaking wordt je naar het hotel gebracht dat midden in Pyongyang op een eiland in de rivier staat. Vanuit het hotel heb je een geweldig uitzicht over de stad.


Dag 2: Mount Myohyang

Bloemen voor de president

Transsiberië Express, Mansudae Grand Monument kim il sung kim jong il, Pyongyang, Noord-KoreaJe begint de dag met een uitgebreid ontbijt in het hotel. Daarna bezoek je de enorme bronzen beelden van Kim Il Sung en Kim Jong Il. Je gidsen zullen je voorstellen om een boeket bloemen te kopen om deze bij het standbeeld neer te leggen.

Hoewel Kim Il Sung niet meer leeft is hij nog steeds officieel president van Noord-Korea en wordt hij aanbeden door de bevolking.

Geurige Berg

Vandaag rijd je twee uur door het mooie Noord-Koreaanse landschap naar de heilige Mount Myohyang. Onderweg zie je mensen aan het werk op de velden en kinderen spelen in de rivier.

Mount Myohyang betekent geurige berg en heeft deze naam ook met een reden; ‘s zomers ruik je de friszoete geur van juniper. Op de berg bezoek je de International Friendship Exhibition.

Friendship Exhibition

Transsiberië Express, Friendship Exhibition, Noord-KoreaTwee reusachtige gebouwen, in oude Koreaanse stijl, en deels in de berg gebouwd bewaren alle giften die ooit aan de “Great Leader” Kim Il Sung en zijn zoon, “Dear Leader” Kim Jong Il, gegeven zijn. De gidsen zullen je uitleggen dat Kim Il Sung dit heeft laten bouwen als gift voor het volk.

Alle giften die hij ooit ontving behoren aan het Koreaanse volk, de vreemdste dingen zijn erbij. Zo kun je televisies, computers en meubilair tentoongesteld zien, ook gepantserde treincoupés en giften van Stalin en Mao. Het is alsof je de schatkamers van Noord-Korea bezoekt.

Noord Korea en het Boeddhisme

Veel ouder dan de Friendship Exhibition is de boeddhistische Bohyon temple die zich ook op Mount Myohyang bevindt. Heel bijzonder is dat zich hier het archief bevindt met de 80 000 stuks tellende Tripitaka. De Tripitaka bevat oude boeddhistische geschriften en literatuur uit de Koreaanse Koryo en Ri dynastiën.

Weer terug in Pyongyang bezoek je de Juche toren, monument voor de Juche filosofie van Kim Il Sung waarin het vermogen om zelfvoorzienend te zijn een centraal thema is. Je krijgt de mogelijkheid om met de lift naar de top te gaan voor een fantastisch uitzicht over Pyongyang (entree ter plaatse betalen: € 5 per persoon).


Dag 3: Kaesong en DMZ

Terug in de tijd van Koryo

Transsiberië Express, Gingko en Zelkova bomen, Noord-KoreaNa een rijk ontbijt ga je met je gidsen op weg naar de zuidelijk gelegen stad Kaesong. Kaesong was tijdens de Koryo dynastie een koningsstad. Je bezoekt hier een universiteit, opgezet in 992 na Chr. om ambtenaren te trainen in de confuciaanse leer.

Op de binnenplaats van de oude universiteit onder vijf- tot negenhonderd jaar oude Gingko- en Zelkovabomen, waan je je even terug in het oude Korea van vóór de opdeling.

Vlakbij de universiteit bezoek je de graftombe van koning Wang Kon, oprichter van de Koryo dynastie. Je gaat lunchen bij een sfeervol traditioneel restaurant met een binnenhofje.

De grens met Zuid-Korea

Na de lunch bezoek je het dorp Panmunjom dat een heel speciale betekenis heeft gekregen doordat het op de grens tussen Noord- en Zuid-Korea ligt. Tussen Noord- en Zuid-Korea geldt een staakt-het-vuren sinds de oorlog in de jaren ’50 het land in tweeën opdeelde. Er is nooit een officieel vredesakkoord tot stand gekomen.

De grens is één van de zwaarst bewaakte ter wereld; aan de Zuid-Koreaanse zijde zijn nog steeds Amerikaanse soldaten die de Zuid-Koreanen ondersteunen.

Transsiberië Express, DeMilitarized Zone in Noord-Korea

Tussen Noord- en Zuid-Korea ligt een strook niemandsland, de DeMilitarized Zone (DMZ). Onder begeleiding van Noord-Koreaanse soldaten bezoek je de DMZ. Precies op de grens staan militaire barakken van Noord-Korea en van Zuid-Korea waar nog steeds diplomatieke en militaire onderhandelingen plaatsvinden.

In de middelste barak kun je aan de tafel plaatsnemen waar de onderhandelingen plaatsvinden. De tafel staat precies op de grens, als je er een rondje omheen loopt betreedt je dus Zuid-Koreaans grondgebied.

Aan een muur in de barak hangen de vlaggetjes van alle landen die gevochten hebben tijdens de Koreaanse oorlog. Hier hangt ook een Nederlandse vlag tussen.

Terug in Pyongyang

Transsiberië Express, Middelbare school liederen Noord-Korea

Na het bezoek aan de DMZ rijd je weer terug naar Pyongyang. In Pyongyang staan een bezoek aan een middelbare school op het programma.

Je krijgt te zien hoe de kinderen hier les krijgen en je wordt getrakteerd op een muziekvoorstelling uitgevoerd door de leerlingen. De kinderen bespelen muziekinstrumenten en zingen Koreaanse liederen. Het is een bijzondere ervaring om zo’n privé voorstelling te krijgen; alsof je een hooggeplaatste gast op staatsbezoek bent.

Vrolijke avond

‘s avonds heb je de mogelijkheid om een bezoek aan de Kaeson Youth Fair te brengen. Dit is een attractiepark waar studenten, jonge werkenden en ouders met kinderen komen om zich een avond te ontspannen. Een uitgelezen kans om je tussen gewone mensen te begeven en zij aan zij met de Noord-Koreanen te gillen in de achtbaan.


Dag 4: Pyongyang

Het Geboortehuis van Kim Il Sung

Vandaag zie je enkele van de hoogtepunten van Pyongyang. Je start de dag met een bezoek aan het Mangyongdae Native House. Je ziet hier het eenvoudige geboortehuis van Kim Il Sung. Het lemen huis ligt in een mooie omgeving aan de rand van Pyongyang en wordt als een heilige plek behandeld.

Transsiberië Express, Diepste metro in Noord-Korea

De diepste metro ter wereld

Onder begeleiding van je gidsen mag je een ritje met de Pyongyang metro maken, die meer dan 100 meter diep ligt. Er zijn weinig momenten waarop je dichter bij de bevolking kunt komen dan in de metro.

De stations zijn prachtig. De mozaïeken in heldere kleuren en de kroonluchters aan het plafond geven de stations een rijk aanzien. Volgens sommigen zijn de metrostations van Pyongyang nog mooier dan de beroemde metrostations in Moskou.

Grand People’s Study House

Op het Kim Il Sung plein worden grote parades en andere manifestaties gehouden die je soms op televisie ziet. Aan het hoofd van het plein staat de Grand People’s Study House, een gigantische bibliotheek en volksuniversiteit.

Met een beetje geluk is er tijdens je bezoek net een Engelse les aan de gang en kun je kletsen met de studenten. Bij de muziekafdeling zul je merken dat werkelijk alles in Noord-Korea te krijgen is. Want ieder zichzelf respecterende bibliotheek heeft natuurlijk ook een cd van André Hazes, zelfs in Noord-Korea.

Kunst en monumenten in Noord-Korea

In de Mansudae Art Studio maak je kennis met Noord-Koreaanse kunst. Dit is het belangrijkste kunstproductiecentrum van het land. Soms kun je kunstenaars aan het werk zien en met ze praten over hun werk.

Als de zon begint te zakken is het een mooi moment om het Monument voor de Oprichting van de Partij te bezoeken.  Als er iets is waar de Noord-Koreanen goed in zijn dan is het wel monumenten bouwen. En dit vinden wij zelf één van de mooiste.


Dag 5: Afscheid van Noord-Korea

Vandaag vertrek je naar China. Vanuit Pyongyang kun je met de trein of het vliegtuig naar Beijing of naar Shenyang reizen. Je gidsen brengen je naar het station of de luchthaven waar je afscheid neemt en je reis vervolgt.

Verlengen in Noord Korea

Als je langer in Noord-Korea wilt blijven is dit ook mogelijk. Geef aan hoeveel dagen je zou willen verblijven, dan zullen wij je een voorstel doen voor een programma.

Ook als er specifieke dingen zijn die je graag wilt zien, laat het ons weten. In samenspraak met onze Noord-Koreaanse partner kunnen we het programma op jouw wensen aanpassen.

 

 • Comfortvariant Noord-Korea

  Je overnacht in het beste hotel van de stad gelegen op een eilandje in de rivier Taedong. Op de bovenste verdieping van het hotel vind je een roterend restaurant met een prachtig uitzicht over Pyongyang. Het hotel beschikt over moderne faciliteiten en alle maaltijden zijn inbegrepen.

  Duur: 5 dagen, 4 nachten

  Prijs: € 735,-

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)

  Transsiberie Express, Hotel, Noord-Korea Transsiberie Express, Hotel, Noord-Korea Transsiberie Express, Hotel, Noord-Korea
Voeg bouwsteen toe

Misschien vind je deze ook leuk…

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Noord-Korea”