Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
Transsiberie Express, Nomaden van Mongolie
Transsiberie Express, Nomaden van MongolieTranssiberie Express, StandbeeldTranssiberie Express, uitzicht Mongolie

Nomaden en Ulan Bator

Voeg bouwsteen toe

Leven als een nomade

Tijdens je verblijf kom je in contact met nomaden en ervaar je hoe het leven van een Mongoolse familie er aan toegaat. Je bent getuige van de gastvrijheid en vriendelijkheid van mensen die in materieel opzicht niet veel hebben. Met een Engelssprekende privébegeleider en -chauffeur beleef je drie dagen buitenleven in Mongolië.

Slapen in een Ger

Je slaapt in je eigen ger, een ronde nomadentent gemaakt van vilt. Je hebt een eigen bed, lakens en dekens worden verzorgd. Meestal is er een houtkachel aanwezig met een schoorsteen naar buiten, in het geval de nachten koud zijn.

Houd rekening met zeer eenvoudige omstandigheden. Het toilet is van het type “gat in de grond”, iets buiten het kamp. Een douche is er niet; je wast je op de hand.

Compleet Nomaden

Vervoer

 • Privéchauffeur voor de drie dagen
 • Vervoer naar het station op dag van vertrek

Verblijf

 • Slapen in een traditionele privéger vlakbij nomaden
 • Alle maaltijden zijn inbegrepen
 • Overnachting in Ulan Bator inclusief ontbijt
 • Verlenging of inkorting mogelijk

Activiteiten

 • Bezoek aan de waterbron van Avarga
 • Het Genghis khan monument
 • Het winterpaleis van Genghis khan
 • Paardrijden bij een nomadenfamilie

Duur

4 dagen, 3 nachten

Prijs

Bouwsteen Nomaden & Ulan Bator kent twee verschillende varianten. Bij het toevoegen van de bouwsteen kun je aangeven welke variant je wilt.

• Your Planetvariant: € 415,- per persoon, vanaf 2 personen (viersterrenhotel en ger bij nomaden zonder faciliteiten)
• Budgetvariant: € 375,- per persoon, vanaf 2 personen (guesthouse en ger bij nomaden zonder faciliteiten)

Let op: Deze bouwsteen is in verband met het klimaat mogelijk van 1 mei t/m 1 oktober

Progamma in’t kort

Dag 1: met chauffeur en begeleider rijd je van Ulan Bator naar Khuduu Aral, de geboortestreek van Genghis Khan; verblijf in een ger bij een familie.

Dag 2: bezoek het Genghis Khan monument en de restanten van zijn winterpaleis. Je vervolgt de tour naar het nationale park Terelj, waar je bij nomaden in het park verblijft in een ger.

Dag 3: paardrijden in Terelj en mogelijkheid om Turtle rock te beklimmen; terug naar Ulan Bator. Overnachting in driesterrenhotel of guesthouse.

Dag 4: privéchauffeur naar het station voor vervolg van je treinreis.

Dag 1: Khuduu Aral, geboorteplaats van Genghis Khan

Eeuwig blauwe hemel

Bij aankomst in Ulan Bator word je opgewacht door je Engelssprekende privébegeleider en je chauffeur. Je verlaat direct de drukte van de stad en trekt de uitgestrekte natuur in.

Na ongeveer vier tot vijf uur rijden kom je bij Khuduu Aral, een grote vlakte op 1300 meter hoogte, omringd door bergen en rivieren. Op deze steppes doet Mongolië haar reputatie als land van “de eeuwig blauwe hemel” eer aan; het weidse landschap inspireert tot poëzie en overdenking.

De geheime geschiedenis van de Mongolen

Transsiberië Express, Steppe in Mongolie de eeuwige blauwe hemelGeen wonder dat dit de plaats is waar het literaire werk “De geheime geschiedenis van de Mongolen” in 1240 werd voltooid. Het boek werd vlak na de dood van Genghis Khan geschreven en is een belangrijke bron over diens leven en de Mongoolse samenleving in die tijd.

In Europa werd hij gevreesd om zijn reputatie voor snelle, tactische oorlogsvoering, plunderingen en meedogenloze afslachting van soldaten en burgers.

In Mongolië wordt Genghis Khan bejubeld als de stichter van het grootste aaneengesloten rijk dat ooit heeft bestaan, brenger van eenheid, orde en vrede en als beschermheer van de kunsten en van vrijheid van godsdienst. Dit is de streek waar hij opgroeide.

Land van Ghengis Khan

Hier, op de vlakte van Khuduu Aral verzamelde Genghis Khan zijn legers voordat hij ten strijde trok. Nu is het een populaire plaats voor een dag of weekendje weg uit de stad. Mensen komen hier voor de rust en de schoonheid van het landschap én om dichter bij hun legendarische held en leider Genghis Khan te komen.

Oude bronnen

Je bezoekt de natuurlijke bron van Avarga. Volgens de overlevering dronk Genghis Khan als kind van deze bron. Het water komt van grote diepte en is rijk aan mineralen die een helend effect op de gezondheid zouden hebben. Je kunt het zelf testen door je waterfles hier te vullen.

Stilte van de steppe

Je brengt de nacht door vlakbij een nomadenfamilie in je eigen ger. Dit is een traditionele, ronde, vilten tent die ideaal is voor het nomadenbestaan. Het is heel speciaal om van dichtbij mee te maken hoe de mensen hier leven. De rust en stilte van de steppe zijn indrukwekkend.


Dag 2: Genghis Khan en Terelj

Transsiberië Express, Genghis Khan monument MongoliëDe trots van Mongolië

Je begint de dag ontspannen met het ontbijt. Vervolgens bezoek je enkele historische plekken in de buurt.

Je start met het Genghis Khan monument. Het monument staat op de plaats waar zich in de tijd van Genghis Khan het winterpaleis en de stad Avarga zich bevonden.

Het monument werd in 1990 geplaatst om te markeren dat op deze plaats 750 jaar eerder het boek “De geheime geschiedenis van de Mongolen” werd voltooid.

De historische leider

De plaatsing van het monument geschiedde vlak na de val van de Sovjet-Unie, op het moment dat Mongolië aan de start stond van een nieuw tijdperk van democratie en onafhankelijkheid. Voor Mongolen is Genghis Khan meer dan alleen een historische leider; hij wordt gezien als vader van de natie. Genghis Khan staat symbool voor de Mongoolse cultuur en roept bij de meeste Mongolen gevoelens op van trots.

Winterpaleis

Vervolgens bezoek je de overblijfselen van het winterpaleis van Genghis Khan. In de zomermaanden worden hier opgravingen verricht en kun je soms het team van archeologen aan het werk zien.

Transsiberië Express, Nomade meisje in Mongolië

Op weg naar Terelj

Je neemt afscheid van de Khodoo Aral vlakte als je vertrekt naar het nationale park Terelj. Vanuit de auto krijg je een goed beeld van het Mongoolse landschap: eindeloze steppes met meanderende rivieren, afgewisseld met bergen. Af en toe zie je een ger en een kudde schapen of paarden.

Ontmoeting met nomaden

Je maakt kennis met een herdersfamilie die in het nationale park leeft en leert over de etiquette die geldt bij huisbezoek. De familie nodigt je vast en zeker uit voor een kopje thee, die steevast met warme melk gedronken wordt. Je leert over de leefstijl van de nomaden.

Veel producten worden nog zelf gemaakt maar je ziet ook dat welgestelde nomaden graag moderne spullen gebruiken. Sommige gers zijn voorzien van zonnepanelen om stroom te leveren voor de satelliettelevisie. Ook hebben veel nomaden tegenwoordig naast een paard nog een brommer of motor. Buiten deze moderne invloeden om, blijven de oude tradities belangrijk. Je slaapt vandaag wederom in een ger, vlakbij een familie.


Dag 3: Te paard in Terelj

Paarden en een schildpad

Vandaag neem je een volgende stap in het leven als Mongoolse nomade; je gaat paardrijden. Kinderen van nomaden worden praktisch in het zadel geboren. Paardrijden is zo verweven met de Mongoolse identiteit, dat je dit beslist niet mag overslaan als je de volledige Mongolië ervaring wilt. Je hebt geen paardrijervaring nodig voor dit tochtje. Mongoolse paarden zijn een slag kleiner dan de paarden die wij in Europa kennen. Zeg dit niet hardop als je je gastheer niet wilt beledigen. Mongolen zijn trots op hun paarden.

Turtle Rock

Terelj staat bekend om rotsformaties zoals Turtle rock; je begrijpt het, een rots in de vorm van een schildpad. Natuurlijk mag een bezoekje aan deze rots niet ontbreken aan je programma. Als je wilt kun je deze beroemde rots beklimmen.

Na de lunch word je teruggebracht naar Ulan Bator. Je chauffeur en begeleider zetten je af bij een hotel of guesthouse.

Dag 4: Vervolg Jouw Transsiberië Reis

Je wordt door een chauffeur naar het station gebracht voor het vervolg van je treinreis.

Waar slaap je?

 • Your Planetvariant Nomaden en Ulan Bator

  Verblijf bij Nomaden

  Je verblijft één nacht in een ger vlakbij een familie in Khuduu Aral en één nacht in een ger in Terelj. In beide gevallen heb je een eigen ger. Een ger is de Mongolische ronde nomadentent. De voorzieningen zijn zeer primitief. Je leeft zoals de nomaden leven. Er zal bij uitzondering stromend water en elektriciteit zijn. Alle maaltijden zijn inbegrepen.

  Driesterrenhotel Ulan Bator

  Na twee nachten bij de nomaden verblijf je nog een nacht in een centraal gelegen viersterrenhotel in Ulan Bator. Het hotel beschikt over goede faciliteiten en het ontbijt is inbegrepen.

  Duur: 4 dagen, 3 nachten

  Prijs: € 415,-

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)

  Transsiberie Express, Ger kamp, Mongolie

  transsiberie express ger nomaden mongolie

  transsiberie express ger nomaden mongolieDouble room Hotel Ulan Bator

   

   

   

   


   

 • Budgetvariant Nomaden en Ulan Bator

  Verblijf bij Nomaden

  Je verblijft één nacht in een ger vlakbij een familie in Khuduu Aral en één nacht in een ger in Terelj. In beide gevallen heb je een eigen ger. Een ger is de Mongolische ronde nomadentent. De voorzieningen zijn zeer primitief. Je leeft zoals de nomaden leven. Er zal bij uitzondering stromend water en elektriciteit zijn. Alle maaltijden zijn inbegrepen.

  Guesthouse Ulan Bator

  Na twee nachten bij de nomaden verblijf je nog een nacht in een centraal gelegen guesthouse in Ulan Bator. Het ontbijt is inbegrepen.

  Duur: 4 dagen, 3 nachten

  Prijs: € 375,-

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)

  Transsiberië Express, Mongolië, Nomaden Kamp, buitenkant van een ger

  transsiberie express ger nomaden mongolie

  Mongolie kamelen ger

  Kamer guesthouse budget Ulan Bator

   

   

   

Wat kun je bijboeken?

Deze bouwsteen heeft een vast reisprogramma zonder extra excursies.
Voeg bouwsteen toe

Misschien vind je deze ook leuk…

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Nomaden en Ulan Bator”