Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
Moskou Basiliuskathedraal Transsiberië Express
Moskou Transsiberië ExpressProvodnitsa treinbediende Transsiberië ExpressMoskou Transsiberië ExpressMoskou Transsiberië ExpressMoskou Transsiberië ExpressKazankathedraal Moskou Transsiberië ExpressIzmailovsky Kremlin MoskouMooie metrogangen in Moskou

Moskou

Voeg bouwsteen toe

Het startpunt van de Transsiberië Express

De meeste mensen beginnen hun Transsiberië treinreis in Moskou. Als je wat meer tijd hebt kun je je reis ook in Sint Petersburg beginnen en daarna met de nachttrein naar Moskou reizen.

Wandelen over het Rode Plein

In Moskou wandel je natuurlijk over het Rode Plein, met het mausoleum van Lenin, het chique warenhuis Gum en de kleurrijke Sint Nicolaaskerk. Bezoek ook zeker het Kremlin, waar het eeuwenoude machtscentrum van Rusland ligt.

Marmeren metro

Moskou is een zeer grote stad maar gelukkig leg je met de efficiënte metro afstanden snel en gemakkelijk af. De metro in Moskou is heel wat anders dan de grijze, saaie metro in Amsterdam of Rotterdam. In Moskou zijn de stations bekleed met marmer, hangen er kroonluchters aan de plafonds en zijn de muren opgesierd met mozaïeken en reliëfs. Met de metro door Moskou is een hele belevenis op zich. In Moskou begint je treinreis met de beroemde Transsiberië Express.

Compleet Moskou

Vervoer

 • Je wordt opgewacht bij aankomst
 • Privéchauffeur naar je hotel

Verblijf

 • Optimale prijs-kwaliteit
 • Keus uit verschillende prijsniveaus
 • In het centrum of bij een metrostation
 • Verlenging of inkorting mogelijk

Duur

3 dagen, 2 nachten

Prijs

De bouwsteen Moskou kent drie verschillende varianten. Bij het toevoegen van de bouwsteen kun je aangeven welke variant je wilt.

• Luxevariant: vanaf € 315,- per persoon, op basis van 2 personen
• Modern driesterrenhotelvariant: € 134,- per persoon, op basis van 2 personen

Programma in’t kort

Dag 1: privéchauffeur van het treinstation of luchthaven naar het hotel van je keuze.

Dag 2: vrije besteding.

Dag 3: start van je treinreis.

Dag 1: Aankomst Moskou

Transsiberië Express, Nachtwandeling in Moskou

Welkom in Moskou

Als je je reis in Sint Petersburg bent begonnen kom je ’s ochtends aan met de trein in Moskou. Is Moskou het beginpunt van je reis dan kom je meestal in de middag aan op de luchthaven. Je wordt opgewacht door een chauffeur die je naar je hotel brengt.

Eerste indruk Moskou

Tijdens de rit door de stad doe je een eerste indruk op van Moskou. Aan de grote, saaie appartementenblokken zie je duidelijk het recente Sovjet verleden, maar als je in het centrum komt zie je al snel dat de stad ook een heel andere kant heeft.

De vele crèmekleurige gevels in neoclassicistische stijl en de felgekleurde koepels van kerken en andere oude gebouwen geven Moskou een verrassend vrolijk aanzien. Moskou is een stad van vele tegenstellingen en dat maakt dat deze stad nooit saai wordt.

Overnachten in Moskou

Doordat Moskou de laatste jaren een enorme economische groei doormaakt zijn de hotelprijzen de pan uitgerezen. Met name in het centrum betaal je voor een kamer een veelvoud van wat je in Nederland zou betalen. Gelukkig is het dankzij Moskou’s briljante metrosysteem helemaal niet erg om buiten het centrum te overnachten. We hebben een prima driesterrenhotel voor je gevonden dat heel betaalbaar is. In zo’n 20 minuten met de metro zit je op het Rode Plein.

Russische Jet Set

Voor wie zich helemaal Russische jetset wil voelen hebben we een heel bijzondere optie: als je op vrijdag of zaterdag aankomt kun je voor een prikje in één van Moskou’s meest luxueuze hotels verblijven. Vraag ons naar de mogelijkheden voor de data dat jij in Moskou bent.


Dag 2: Vrije besteding

Wow, ik ben in Moskou

Natuurlijk ga je vandaag het Rode Plein en het Kremlin bekijken. Als je het plein oploopt krijg je ongetwijfeld een wow-ik-ben-in-Moskou momentje. Bezoek het Kremlin en zie het machtscentrum van Rusland, waaruit president Poetin Rusland bestuurt.

Rode Plein

Bij het Rode Plein kun je Lenin opgebaard zien in zijn mausoleum. Ga ook zeker een kop koffie drinken in het warenhuis Gum, eveneens aan het Rode Plein. Het is een prachtig warenhuis vol kleine boetiekjes langs galerijen. Hier shoppen kost een fortuin maar een wandelingetje door het mooie gebouw is zeker al de moeite waard.

Rond het Rode Plein vind je gemakkelijk een leuk restaurantje waar je kunt lunchen voor normale prijzen. Als je weer bent bijgetankt zijn er nog genoeg dingen te doen. Je kunt bijvoorbeeld de Christus Verlosserkerk bekijken, aan de oever van de Moskva rivier. Van buiten en van binnen is dit een zeer indrukwekkende kerk maar zorg wel voor passende kleding, anders word je geweigerd. De schouders en knieën moeten bedekt zijn.

De mooiste metroMooie metrogangen in Moskou

De metro van Moskou is zeker een attractie die je gezien moet hebben. De metro is snel en efficiënt maar vooral wonderbaarlijk mooi.

Alle stations hebben hun eigen design met speciaal ontworpen lampen. De marmeren muren en vloeren zijn versierd met beelden, muurschilderingen, mozaïeken en veelal gehuld in bladgoud. Je moet het zien om het te geloven.

Bolsjoi ballet

’s Avonds kun je het uitgaansleven verkennen van Moskou. In het Bolsjoi theater kun je het beroemde Bolsjoi ballet zien optreden. Je kunt natuurlijk ook Moskou’s nachtclubs induiken. Ook een echte “must” is het om in het donker over het Rode Plein te struinen. De verlichtte kleurrijke koepels van de Basiliuskathedraal steken fel af tegen de zwarte hemel en schreeuwen om op de foto te worden gezet.


Dag 3: Begin je Transsiberië treinreis

provodnitsa’s en provodniks transsiberie express

Afscheid van Moskou

Vandaag vertrek je met de trein naar je volgende bestemming. Je neemt zelf een taxi of de metro naar het treinstation. Eventueel kunnen wij ook een chauffeur voor je regelen. Je hoeft dan niet met je koffers in de metro te slepen.

De grote Transsiberië reis kan beginnen

Als de trein aankomt kun je naar het perron. Buiten de coupés staan de provodniks en provodnitsa’s (de vrouwelijke variant) klaar om je naar de juiste coupé te begeleiden. Naast het controleren van de kaartjes zijn zij tevens verantwoordelijk voor het netjes blijven van de wagons en kun je met vragen bij hen terecht. De kans dat ze Engels spreken is klein maar met een beetje handen en voeten werk kom je meestal ook een heel eind.

 • Luxevariant Moskou

  Een luxe vijfsterrenhotel gelegen in het hart van Moskou. Voel je als een Russische oliemagnaat in de luxe ambiance van het hotel. Een chique verblijf in bijvoorbeeld het beroemde Savoy, Baltschug Kempinski, Hilton Leningradskaya, Hotel Mariott Grand of Hotel Marriott Royal Aurora. Alle moderne faciliteiten zijn aanwezig en de kamers zijn ruim ingedeeld. Het ontbijt is inbegrepen. Kamers zijn op aanvraag en onder voorbehoud van beschikbaarheid.

  Duur: 3 dagen, 2 nachten

  Prijs: vanaf € 315,-

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)

  luxe hotel-moskou-transsiberie-express transsiberie express moskou luxe hotel  
 • Modern driesterrenhotelvariant Moskou

  Je verblijft in een groot driesterrenhotel gelegen in een groene buurt, vlakbij een park. Het hotel beschikt over moderne faciliteiten en ligt op loopafstand van een metrostation. Met de metro sta je binnen 20 minuten op het Rode Plein. Het ontbijt is inbegrepen.

  Duur: 3 dagen, 2 nachten

  Prijs: € 149,-

     
 • Privétour Moskou

  Een Engelssprekende privégids komt je ophalen van je hotel. Je reist samen per metro en wandelt door de straten van Moskou. De gids leidt je langs de hoogtepunten van Moskou. Je maakt een wandeling van ongeveer vier uur. Alle gebouwen zie je van de buitenkant.

  Je brengt een bezoek aan de bekende Tverskaya straat, ook bekend als de Gorky straat, die meer dan anderhalve kilometer lang is. Je gids vertelt over de geschiedenis van de straten. Natuurlijk kom je langs het KGB hoofdkantoor gelegen bij het Lubyanka plein.

  Je ziet het beroemde Bolsjoj theater en prachtige Eliseevsky winkel. Het Eliseevsky is een winkelpand met Russische grandeur gelegen in het hart van Moskou, met handgeschilderde plafonds en plafondbogen is het één van de mooiste winkels die je zult zien.

  Uiteraard ga je met je gids naar de Alexander Gardens. Het park strekt zich uit in drie tuinen langs de lengte van de Westelijke Kremlinmuur. Vanzelfsprekend wandelen jullie over de beroemde winkelstraat Arbat, waar ook de Russissche dichter Poesjkin een tijd heeft gewoond.

  Natuurlijk staat ook een rondleiding door de imposante metrostations van Moskou vandaag op het programma.moskou excursie tour transsiberië reis

  Prijs: € 62,-
  Duur: 4 uur
  Inclusief: Engelssprekende privégids

  Prijs is per persoon, op basis van 2 personen.


   

 • Privétour Kremlin en kathedralen

  Je wordt opgehaald bij je hotel door een Engelssprekende privégids. Je reist samen per metro naar het Kremlin.

  Een Kremlin (vesting) had in vroegere tijden de functie om de stad te beschermen tegen de vijand. In Rusland hebben veel meer steden een Kremlin, maar die van Moskou is het natuurlijk het meest bekend. Je gids vertelt je over de rijke geschiedenis van het Kremlin.

  In het midden van het Kremlin ligt het bekende plein met de kathedralen. Je gids zal je vertellen over de Oespenski kathedraal (ook wel kathedraal van Maria Hemelvaart genoemd), de Blagovestsjenski kathedraal (of kathedraal van Maria Boodschap) en de Archangelski kathedraal (ook wel kathedraal van de Aartsengel genoemd).Transsiberie Express, Moskou

  Het Kremlin bevat naast de kathedralen tevens kerken, kastelen, gebouwen, parken en tuinen. Het meeste is toegankelijk voor publiek. Een absolute aanrader om het Kremlin te bezoeken onder leiding van een Engelssprekende privégids.

  Prijs: € 93,-
  Duur: 4 uur
  Inclusief: Engelssprekende privégids en entree kathedralen

  Prijs is per persoon, op basis van 2 personen


 • Privétour Kremlin en kathedralen met de Armoury

  Uitbreiding van bovenstaande privétour naar het Kremlin en de kathedralen met een bezoek aan de Armoury.

  De Armoury van het Kremlin is rond 1500 ontstaan als Koninklijke wapenkamer en was destijds verantwoordelijk voor de aanschaf van wapens, juwelen en interieur van de tsaren. Door de jaren heen is de Armoury aangevuld met kunstschatten en staat vandaag de dag bekend om het museum van het Kremlin.

  Enkele voorbeelden uit de collectie zijn; sieraden, de ivoren troon van Ivan de Verschrikkelijke, sabels, helmen, Fabergé-eieren, goud en zilver tafelgerei, keizerlijke rijtuigen en wapens. Voor de liefhebber is het bezoek aan het Kremlin pas compleet met de Armoury.

  Prijs: € 133,-armoury kremlin bezienswaardigheden moskou transsiberie express
  Duur: 4,5 uur
  Inclusief: Engelssprekende privégids, entree kathedralen en entree Armoury

  Prijs is per persoon, op basis van 2 personen

   

Voeg bouwsteen toe

Misschien vind je deze ook leuk…

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Moskou”