Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
Stolby Nationaal Park uitzicht winter
Uitzicht Stolby Nationaal Park KrasnoyarskUitzicht over Stolby Nationaal Park KrasnoyarskKrasnoyarsk uitzichtVerblijven in een Datsja in KrasnoyarskKrasnoyarsk damKrasnoyarskHiken door Stolby Nationaal Park KrasnoyarskUitzicht op de Yinesey rivier

Krasnoyarsk

Voeg bouwsteen toe

Krasnoyarsk, hartje Siberië

Na enkele dagen trein is deze stad een ideale stop bijna halverwege de Transsiberië Express. Vroeger was Krasnoyarsk voornamelijk bekend als industriestad waar de Sovjets hun kernwapens produceerden. Tegenwoordig is het een levendige Siberische stad met gezellige cafés en restaurants.

Stolby Nationaal Park

Net buiten het stadscentrum van Krasnoyarsk vind je het Nationaal Park Stolby. Dit prachtige gebied kent een zeer gevarieerde natuur. De belangrijkste attractie van het park zijn de kliffen (stolby) die bijzondere vormen hebben. Na een lange treinreis kun je hier genieten van frisse lucht en beeldschone natuur.

Datsja-ervaring

Voor een echt Russische ervaring kun je ervoor kiezen om midden in de bossen in een datsja, een Russisch buitenhuisje, te verblijven.

Compleet Krasnoyarsk

Vervoer

 • Je wordt opgewacht bij aankomst
 • Privéchauffeur brengt je naar je hotel

Verblijf

 • Optimale prijs-kwaliteit
 • Keus uit verschillende prijsniveaus
 • In het centrum of in de natuur
 • Verlenging of inkorting mogelijk

Duur

3 dagen, 2 nachten

Prijs

Bouwsteen Krasnoyarsk kent drie verschillende varianten. Bij het toevoegen van de bouwsteen kun je aangeven welke variant je wilt.

 • Datsjavariant: € 269,- per persoon, vanaf 2 personen (verblijf in een echte Russische Datsja op enkele kilometers buiten de stad)
 • Viersterrenhotelvariant: € 157,- per persoon, vanaf 2 personen
 • Basisvariant: € 85,- per persoon, vanaf 2 personen

Datsjavariant programma in’t kort

Dag 1: privéchauffeur van het treinstation naar centraal gelegen hostel (naar wens meerprijs voor viersterrenhotel). Vrije besteding Krasnoyarsk.

Dag 2:  privéchauffeur en -gids van Krasnoyarsk naar Russische Datsja.

Dag 3: vervolg Transsiberië of Transmongolië Express.

Viersterrenhotel/basisvariant programma in’t kort

Dag 1: privéchauffeur van het treinstation naar de accommodatie van je keuze.

Dag 2: vrije besteding in Krasnoyarsk.

Dag 3: vervolg Transsiberië of Transmongolië Express.

Meer informatie over de verschillende varianten vind je ook op het tabblad Hotels en Excursies.

Dag 1: Aankomst Krasnoyarsk

Derde grootste stad van Siberië

Krstadswandeling krasnoyarskasnoyarsk is de derde grootste stad in Siberië en wordt door de trotse lokale bevolking steevast de hoofdstad van Siberië genoemd. De meeste treinen komen aan in de avond. Je wordt door een privéchauffeur opgewacht bij het treinstation en naar je accommodatie gebracht.

Overnachten in Krasnoyarsk

In Krasnoyarsk verblijf je met de Your Planetvariant in een mooi viersterrenhotel in het centrum van de stad. Hier voel je de gastvrijheid van de Siberische bevolking, wat zich vertaalt in vriendelijk personeel en een lekker ontbijt. Op slechts enkele minuten loop je van het hotel naar de Yenisey rivier, één van de grote Siberische rivieren. Vlakbij het hotel vind je ook het Surikov kunstmuseum en Blagoveshenskiy klooster. Dit klooster wordt door de plaatselijke orthodoxe bevolking druk bezocht en biedt een oase van rust in het levendige stadscentrum van Krasnoyarsk.

Reis je met een kleiner budget? Dan kun je ook kiezen voor een goedgewaardeerd hostel in het historische centrum van Krasnoyarsk. Hier slaap je op een privékamer met gedeelde faciliteiten. Wanneer je alleen reist of graag kosten wil besparen, kun je ook op een slaapzaal overnachten.

Datsja ervaring

Wil je een echt Russische ervaring? Kies dan voor de Datjsavariant. Je verblijft, op z’n Russisch, in een houten datsja op 40 kilometer van het stadscentrum. Hier kun je in alle rust overnachten te midden van de prachtige natuur. In de zomermaanden (juli t/m september) kun je ervoor kiezen om met of zonder een Engelssprekende privégids naar de Datsja te gaan. In de wintermaanden is het door de moeilijke bereikbaarheid en om veiligheidsredenen noodzakelijk dat een Engelstalige privégids je gedurende het gehele verblijf vergezelt.


Dag 2: Vrije besteding

Langs de oevers van de Yenisey rivier

Krasnoyarsk ligt aan de oever van één van de mooiste rivieren van Rusland, de Yenisey rivier. Verken het centrum te voet of met de fiets en voel hoe het is om te leven in een Siberische stad omringd door bergen en rivieren.

Houd je van natuur en prachtige uitzichten? Breng dan zeker een bezoek aan het Stolby Nationaal Park, dat zich op een half uurtje rijden van het stadscentrum bevindt.

Stolby Nationaal Park

Het Stolby natuurpark is een unieke plek waar natuurliefhebbers hun hart helemaal kunnen ophalen. De stilte en frisse lucht zorgen ervoor dat je tot rust komt in dit mooie bosgebied.

Stolby Stolby Nationaal Park uitzicht zomerNationaal Park is dankzij de uitzonderlijke rotsformaties ook een paradijs voor bergbeklimmers. Klimervaring is echter niet nodig om te kunnen genieten van prachtige uitzichten. Er zijn genoeg kliffen (stolby) waarvan de top met een beetje wandel- en klauterwerk gemakkelijk te bereiken is.

Naast de indrukwekkende uitzichten en unieke rotsformaties, zie je in dit natuurpark ook een grote diversiteit aan dieren, planten en bomen. Zo kun je verschillende vogelsoorten spotten, vossen, herten, elanden en als je geluk hebt zelfs bruine beren.

Het park is het best te bezoeken met een Engelstalige gids die de omgeving goed kent. Zo kun je zonder te verdwalen van de verharde paden afwijken en naar de mooiste uitzichtpunten begeleid worden. Afhankelijk van je fitheidsniveau kun je kiezen voor een halve of volledige dag Stolby Nationaal Park.


Dag 3: Afscheid van Krasnoyarsk

De meeste treinen vertrekken iets na de middag. Vandaag kun je nog enkele inkopen doen voor het volgende gedeelte van je treinreis.

Je gaat op eigen gelegenheid naar het station.

 • Datsjavariant met gids Krasnoyarsk

  Wil je het échte Rusland ervaren? Slaap dan in een Russische houten datsja te midden van de natuur. Een datsja is een vakantiehuis(je) op het platteland of in het bos. Het is een echt Russische gewoonte  om daar je weekend en vakantie door te brengen.

  Omdat veel treinen pas ‘s avonds in Krasnoyarsk aankomen en de datsja nog een eindje rijden is uit de stad, verblijf je eerst een nachtje in het hostel in Krasnoyarsk. De volgende ochtend komt een Engelssprekende privégids je halen voor je datsja-experience.

  Datsja krasnoyarsk

  Je gids brengt je naar de datsja, gelegen in de bossen op ongeveer 40 kilometer van de stad. Rondom de typische datsja vind je een moestuintje. De gids kent de datsja en de omgeving door en door en kan je niet alleen vertellen over de moestuin, maar leidt je ook rond in de bossen rondom de datsja. Zo kun je in augustus op zoek gaan naar eetbare paddenstoelen en geniet je in juli van de lekkerste frambozen en aardbeien. ‘s Avonds kunt gebruik maken van de barbecue om een supervers avondmaal te bereiden.

  Er is geen stromend water in de datsja en de elektriciteitsvoorzieningen zijn onvoorspelbaar. Met de hulp van een kacheltje, kaarsen en water uit een bron of uit bomen (berkensap) ga je dus een beetje terug in de tijd.

  Datsja Krasnoyarsk fireplace

  In de wintermaanden leert de gids je ook hoe je kunt overleven in de Siberische kou. Om ervoor te zorgen dat het de hele nacht lekker warm blijft in de datsja, zal de gids gedurende de wintermaanden ook in de datsja overnachten.

  Let op: In de winter is de datsja niet te bereiken per auto. De chauffeur brengt je zo ver als mogelijk is. Het laatste stuk ga je samen met de gids te voet of al skiënd (huur niet inbegrepen) naar de datsja.

  In de maanden mei en juni is de datsja gesloten. De datsja heeft plaats voor 2 tot maximaal 3 personen.

  Duur

  3 dagen, 2 nachten

  Programma in’t kort

  Dag 1: privéchauffeur van het treinstation naar het hostel in het centrum.

  Dag 2: samen met privégids en -chauffeur naar de datsja, waar je samen met de gids op ontdekking gaat en overnacht.

  Dag 3: privéchauffeur naar het treinstation voor het vervolg van de Transsiberië of Transmongolië Express.

  Prijs

  € 269,- per persoon (op basis van 2 personen, incl. privégids)

  Datsja zomer    Datsja winter krasnoyarsk Datsja krasnoyarsk


 • Viersterrenhotelvariant Krasnoyarsk

  Je verblijft in een modern viersterrenhotel in het centrum van Krasnoyarsk. In enkele minuten wandel je van het hotel naar verschillende bezienswaardigheden zoals het Surikov kunstmuseum en de Yenisey rivier. Ook het Blagoveshenskiy klooster, een oase van rust, bevindt zich op wandelafstand.

  Dit hotel wordt door internationale reizigers één van de beste hotels in Siberië genoemd. In tegenstelling tot oude Sovjetstijl hotels, voel je in dit viersterrenhotel duidelijk de gastvrijheid van de Siberische bevolking. Er bevindt zich geen lift in het hotel, maar de bellboy helpt je graag met de koffers. Ontbijt is inbegrepen.

  Duur

  3 dagen, 2 nachten

  Programma in’t kort

  Dag 1: privéchauffeur van het treinstation naar het viersterrenhotel in het centrum.

  Dag 2: vrije besteding in Krasnoyarsk.

  Dag 3: vervolg Transsiberië of Transmongolië Express.

  Prijs

  € 157,- per persoon (op basis van 2 personen)

  viersterrenhotel krasnoyarsk   viersterrenhotel krasnoyarsk   viersterrenhotel krasnoyarsk


 • Basisvariant Krasnoyarsk

  Je verblijft in een gezellig en modern hostel, gesitueerd het oude centrum van Krasnoyarsk. Je slaapt op een eenvoudige tweepersoonskamer met gedeelde faciliteiten. Reis je alleen of wil je graag extra kosten besparen? Dan kun je ook in een slaapzaal of familiekamer overnachten. Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld wanneer je je reisvoorstel aanvraagt.

  Het hostel heeft behulpzaam en vriendelijk Engelssprekend personeel. Ontbijt is niet inbegrepen, maar je kunt zelf een ontbijt klaarmaken in de gezamenlijke keuken.

  Duur

  3 dagen, 2 nachten

  Programma in’t kort

  Dag 1: privéchauffeur van het treinstation naar het hostel in het centrum.

  Dag 2: vrije besteding in Krasnoyarsk.

  Dag 3: vervolg Transsiberië of Transmongolië Express.

  Prijs

  € 85,- per persoon (op basis van 2 personen in een tweepersoonskamer met gedeelde faciliteiten)

  Hostel Krasnoyarsk twin

  Hostel Krasnoyarsk gezamelijke ruimte

  Hostel Krasnoyarsk toilet

   

   

   

   


 • Stadswandeling Krasnoyarsk

  Wandel samestadswandeling krasnoyarskn met je Engelssprekende privégids door de straten van Krasnoyarsk. Je gids vertelt je meer over de geschiedenis van de stad terwijl je via de Mira prospekt naar de Yenisey rivier loopt. Tijdens de drie uur durende wandeling leer je veel over het verleden van de stad, terwijl je onder andere de Komunalny Most (brug) en Svyatitel Nikolai stoomboot ziet.

  Prijs: € 49,-
  Duur: 3 uur
  Inclusief: Engelssprekende privégids

  Prijs is per persoon, op basis van 2 personen


 • Halve dagexcursie Stolby Nationaal Park

  Je wordt oStolby Nationaal Park - winter2pgehaald door een Engelssprekende privégids en naar het Stolby Nationaal Park gebracht. Samen maak je een trekking door het natuurgebied naar het Takmak rotsgedeelte.

  De tocht duurt 4 tot 5 uur. Ter plaatse kan besproken worden of je de wandeltocht wil inkorten door een rit te maken met de stoeltjeslift (€ 5 per persoon). Na de wandeling word je weer naar je hotel gebracht.

  Prijs: € 79,-
  Duur: 4 tot 5 uur
  Inclusief: Engelssprekende privégids en -chauffeur

  Prijs is per persoon, op basis van 2 personen


 • Dagexcursie Stolby Nationaal Park

  Je wordtStolby Nationaal Park - zomer opgehaald door een Engelssprekende privégids en naar het Stolby Nationaal Park gebracht. Samen maak je een trekking door het natuurgebied naar het centrale rotsgedeelte.

  Je wandelt ongeveer 15 kilometer en de dagtocht duurt 8 á 10 uur. Ter plaatse kan besproken worden of je de wandeltocht wil inkorten door een rit te maken met de stoeltjeslift (€ 5 per persoon). De trekking is inclusief een picknicklunch op de rotsen. Aan het eind van de dag word je weer naar je hotel gebracht.

  Prijs: € 127,-
  Duur: 8 tot 10 uur
  Inclusief: Engelssprekende privégids, -chauffeur en picknicklunch

  Prijs is per persoon, op basis van 2 personen


Voeg bouwsteen toe

Misschien vind je deze ook leuk…

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Krasnoyarsk”