Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
Kharkhorin Erdene Zuu klooster Mongolië
GeitjeGerkamp in TereljTerelj National ParkBouwsteen HoogtepuntenOrkhonvalleiTranssiberie Express, Gobiwoestijn, MongolieGandan KloosterMongolie Thaki Transmongolie express hustai scott.presly

Hoogtepunten Mongolië

Voeg bouwsteen toe

Mongolië, het land van de blauwe hemel

Tijdens deze privérondreis ervaar je de pracht van Mongolië. Je reist door berggebieden, uitgestrekte graslanden en vlaktes en ziet eeuwenoude kloosters. Je wordt één met de natuur en geniet volop van de uitgestrekte uitzichten.

Slapen zoals de nomaden

Je overnacht altijd in een eigen ger (traditionele ronde vilten tent). Je kunt ervoor kiezen om in een gerkamp te verblijven of in een ger vlakbij een nomadenfamilie. Zo krijg je de mogelijkheid om het leven van nomaden van dichtbij mee te maken, terwijl je toch privé slaapt. Wanneer je van de gastvrijheid geniet, zie je hoe kinderen worden opgevoed, hoe er wordt omgegaan met het vee en leer je over lokale gebruiken en geloofsovertuigingen.

Houd er rekening mee dat je gemiddeld ongeveer vier á vijf uur per dag rijdt, in een jeep die geschikt is voor het terrein. Afhankelijk van de (weers)omstandigheden kan het zijn dat de chauffeur de route moet aanpassen.

Compleet Hoogtepunten Mongolië

Vervoer

 • Privéchauffeur voor de volle zes dagen
 • Vervoer naar het station op dag van vertrek

Verblijf

 • Slapen in een traditionele privéger
 • Alle maaltijden tijdens de rondreis zijn inbegrepen
 • In het centrum gelegen accommodatie inclusief ontbijt
 • Verlenging of inkorting mogelijk

Activiteiten

 • Tour door Terelj National Park
 • Bezoek aan het Hustai natuurreservaat
 • Paardrijden bij een nomaden familie
 • Kharkhorin, de voormalige hoofdstad
 • Bezoek kloosters en tempels
 • Kameel rijden bij de Elsen Tasakhai zandduin

Duur

7 dagen, 6 nachten

Prijs

Bouwsteen Hoogtepunten Mongolië kent twee verschillende varianten. Bij het toevoegen van de bouwsteen kun je aangeven welke variant je wilt.

• Comfortvariant: € 1410,- per persoon, vanaf 2 personen (viersterrenhotel en gerkampen met faciliteiten)
• Nomadenvariant: € 865,- per persoon, vanaf 2 personen (guesthouse en gers bij nomadenfamilies zonder faciliteiten)

Let op: Deze bouwsteen is in verband met het het klimaat mogelijk van 1 mei t/m 1 oktober.

Programma in’t kort

Dag 1: ‘s ochtends transfer van het treinstation naar Kharkhorin en het Erdene Zuu klooster.

Dag 2: na het ontbijt rijdt je naar de Orkhon waterval en daarna naar het Tovkhon klooster. Je hebt de tijd om een tochtje te paard te maken.

Dag 3: vandaag rijd je naar de Elsen Tasarkhai zandduin waar je de tijd hebt een tochtje op de rug van een kameel te maken.

Dag 4: na het ontbijt rijd je naar het Hustai natuurreservaat waar je de Przewalsky paarden in het wild zult zien.

Dag 5: de volgende ochtend ga je naar Terelj Nationaal Park waar je de bekende Turle Rock ziet.

Dag 6: na het ontbijt word je naar het viersterrenhotel of guesthouse in Uan Bator gebracht. Je kunt de rest van de dag Ulan Bator op eigen gelegenheid te verkennen.

Dag 7: na het ontbijt wordt je naar het station gebracht voor het vervolg van je treinreis.

Dag 1: Bezoek aan Kharkhorin en Erdene Zuu

Bij aankomst in Ulan Bator ontmoet je je Engelssprekende begeleider en chauffeur. De komende zes dagen zul je elkaar goed leren kennen tijdens je tour door het Mongoolse landschap.

Kharkhorin

Transsiberië Express, Mongolië, Kharkhorin, Erdene Zuu Klooster

Je start je rondreis in Mongolië met een rit naar Kharkhorin. De grote veroveraar Genghis Khan stichtte Kharkhorin als nieuwe hoofdstad van het grootste aaneengesloten landrijk dat de wereld ooit gekend heeft. Toen Kublai Khan de hoofdstad verplaatste naar Beijing, viel Kharkhorin in verval.

Van de restanten van de stad werd in de 16e eeuw het Tibetaans Boeddhistische Erdene Zuu klooster gebouwd. Uiteraard breng je een bezoek aan het klooster.


Dag 2: Bezoek de Orkhon waterval

Orkhon waterval

Na het ontbijt rijd je naar de Orkhon waterval. De Orkhon rivier is de langste rivier van Mongolië en stroomt uiteindelijk naar het Baikalmeer in Rusland.

De Orkhon waterval is één van de meest bewonderenswaardige plaatsen in centraal Mongolië. De Orkhon waterval ontstond 20.000 jaar geleden door een unieke combinatie van aardbevingen en vulkanische uitbarstingen.

Op deze plek stroomt de Ulaan Tsutgalaan rivier vanop 16 meter hoogte met een hevige kracht de Orkhon rivier in. Het contrast van het witte water op de zwarte vulkaanstenen creëert een prachtig natuurspektakel.

Vandaag bezoek je ook een nomadenfamilie met paarden. Hier maak je een tochtje te paard op de typische kleine Mongoolse paarden.


Dag 3: Verblijf in de woestijn

Kamelentocht

Transsiberië Express, Kameel rijden in de Gobiwoestijn MongoliëDe volgende ochtend rijd je naar de Elsen Tasarkhai zandduinen waar je de tijd hebt om de duinen te beklimmen, te “spelen” in het zand en een tochtje op de rug van een kameel te maken.

Heen en weer wiegend op een kameel, ervaar je de rust die een tocht door het zand opwekt. Met een zachte plof verzet je kameel zijn voeten in het warme zand. Het is een bijzondere ervaring om op traditionele wijze door het landschap van de nomaden te reizen. Het rijden op een kameel is even wennen, maar na een half uur heb je het wel door.

Geef je ’s nachts over aan de stilte; een ideaal moment om eens naar boven te kijken en te genieten van de prachtige sterrenhemel.


Dag 4: Verblijf in het Hustai natuurreservaat

Vandaag breng je een bezoek aan het Hustai natuurreservaat.

Takhi

Transsiberië Express, Mongolië, Przewalsky paardenBehalve dat het een mooi natuurgebied is, is het vooral bekend vanwege de laatste wilde Przewalsky paarden. In Mongolië worden deze paarden Takhi genoemd.

De Takhi hebben korte, borstelige manen in hun nek, een groot hoofd en zijn zandkleurig. Ze zijn de voorlopers van het gedomesticeerde paard zoals wij dat kennen en zijn genetisch gezien echt een andere diersoort.

In de jaren ’60  raakten de Takhi in Mongolië uitgestorven. De laatste exemplaren bevonden zich in dierentuinen over de gehele wereld. Dankzij een fokprogramma, waarin Nederland ook een grote rol speelde, leven er nu weer ongeveer 200 Takhi paarden in het wild in Mongolië. In Hustai Nuruu kun je ze zien.


transsiberie Express, Turtle Rock, Mongolie

Dag 5: Aankomst Terelj Nationaal Park

Terelj

Vandaag ga je naar Terelj Nationaal Park. Dit park is bekend om de prachtige natuurschoon. Met je gids en chauffeur bezoek je enkele van de mooiste plekken van het park, waaronder de Arayabal meditatie tempel en Turtle Rock.

Aangekomen in het ger kamp kun je paardrijden of een wandeling maken door het schitterende landschap.


Dag 6: Ulan Bator

Transsiberië Express, Suche Bator plein in Ulan Bator, Mongolië

Ulan Bator

Vandaag wordt je teruggebracht naar Ulan Bator, waar je vlak voor de lunch aankomt. Je verblijft in een viersterrenhotel, nabij het Gandan Klooster (een kleine tien minuten lopen).

Wanneer je kiest voor de Nomadenvariant, verblijf je in een gezellig guesthouse op centrale locatie.

Vrije besteding in Ulan Bator

Vandaag heb je de gelegenheid om Ulan Bator zelf te verkennen. Neem in Ulan Bator zeker een kijkje op het Suche Bator plein. Aan het plein bevinden zich diverse musea die een bezoek waard zijn, zoals het natuurhistorisch museum, waar je indrukwekkende dinosaurusskeletten ziet. Wat je zeker ook niet mag missen is het Gandan Klooster. Dit ligt op een kleine tien minuten lopen van je hotel.

Gandan Klooster

Dit Tibetaans boeddhistische klooster vormt het bewijs dat het boeddhisme in Mongolië na het communisme weer springlevend is. Ten tijde van de Russische overheersing zijn bijna alle boeddhistische kloosters verwoest. Het Gandan Klooster is overeind gebleven.

In 1990 is het klooster weer in gebruik genomen en vandaag de dag bewaken en leven er zo’n honderden monniken volgens de Tibetaans- Boeddhistische traditie. Als je binnenkomt is het net een klein dorp en heeft het een gemoedelijke sfeer. Er zijn verschillende tempels en een boeddhistische universiteit.

Your Planet Tip: Om nog meer van de Mongoolse cultuur te ervaren kun je naar een traditionele zang en dansshow gaan. Hier zie je verschillende traditionele dansen en hoor je de traditionele keelzang uit Mongolië. De artiesten dragen natuurlijk prachtige traditionele kleding. Het niveau van deze voorstellingen is echt heel goed. Zeker de moeite waard dus. Zie hiervoor onze optionele excursie.


Dag 7: Vrije besteding Ulan Bator

Vandaag neem je afscheid van Mongolië en vertrek je naar je volgende bestemming. Een chauffeur brengt je naar het treinstation.

 

 • Comfortvariant Hoogtepunten Mongolië

  Zesdaagse rondreis –  privéger in gerkampen

  Tijdens de zesdaagse rondreis door Mongolië verblijf je in verschillende gerkampen voor toeristen. Je overnacht steeds in je eigen traditionele ger. Een ger is een Mongoolse ronde nomadentent. Aan de binnenkant zijn de tenten voorzien van kleurrijke kleden en een kachel in het midden.

  Het kamp is voorzien van elektriciteit en warm water om te douchen. Alle maaltijden zijn inbegrepen.

  Viersterrenhotel Ulan Bator

  Na de rondreis verblijf je nog een nacht in een centraal gelegen viersterrenhotel in Ulan Bator. Het hotel beschikt over goede faciliteiten en het ontbijt is inbegrepen.

  Duur: 7 dagen, 6 nachten

  Prijs: € 1410,-

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)

  Terelj Nationaal Park

  Transsiberie Express, Ger kamp, Mongolie

  Hostel Ulan Bator

  Double room Hotel Ulan Bator

   

   

   

       
 • Nomadenvariant Hoogtepunten Mongolië

  Zesdaagse rondreis –  privéger bij nomaden

  Tijdens de zesdaagse rondreis door Mongolië verblijf je bij nomadenfamilies. Je overnacht in je eigen traditionele ger. Een ger is een Mongoolse ronde nomadentent. Aan de binnenkant zijn de tenten voorzien van kleurrijke kleden en een kachel in het midden.

  De voorzieningen zijn primitief en avontuurlijk. Er is meestal geen stromend water en elektriciteit. Toiletten zijn vaak van het type “gat in de grond” en jezelf wassen gebeurt op de hand met een teiltje water.

  Wanneer je behoefte hebt aan een warme douche, dan kun je je gids vragen om een stop te maken bij een toeristenkamp. Hier kun je voor een kleine bijdrage een douche nemen.

  Alle maaltijden zijn inbegrepen.

  Guesthouse Ulan Bator

  Na de rondreis verblijf je nog een nacht in een centraal gelegen guesthouse in Ulan Bator. Het ontbijt is inbegrepen.

  Duur: 7 dagen, 6 nachten

  Prijs: € 865,-

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)

  Nomaden privéger

  Kamer guesthouse budget Ulan Bator

   

   

   

   

 • Folkloreconcert Ulan Bator

  Vergaap je aan Mongoolse muzikale hoogstandjes (waaronder de bijzondere keelzangtechniek en diverse unieke instrumenten), dans,  circusacts en lokale klederdracht in het theater van Ulan Bator. Krijg tijdens deze show een inkijkje in deTumen Ekh voorstelling Ulan Bator Mongolië diversiteit van culturen en gewoontes in Mongolië.

  Prijs: € 35,-
  Duur: 1 uur
  Inclusief: Entreegelden

  Prijs is per persoon, op basis van 2 personen.


   

Voeg bouwsteen toe

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Hoogtepunten Mongolië”