Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
Transsiberie Express, Gouden Ring
Sint Antipus & Sint Lazarus kerken Suzdal Gouden Ring RuslandGeboorte van de Moeder Gods-kathedraal Suzdal Gouden Ring RuslandTypische huisjes Suzdal Gouden Ring RuslandOLYMPUS DIGITAL CAMERAOma in Vladimir Gouden Ring RuslandGouden Ring RuslandHouten kerk van Transfiguratie Gouden Ring RuslandWikimedia Dmitry Makeev

De Gouden Ring

Voeg bouwsteen toe

Cultureel erfgoed in Vladimir en Suzdal

De Gouden Ring is een gebied ten oosten van Moskou, dat wordt beschouwd als de wieg van de Russische cultuur. Hier vinden de Russische literatuur, kerk en architectuur hun basis.

De architectuur uit de Gouden tijd van Vladimir en Suzdal wordt gekenmerkt door maagdelijk witte stenen façades. Deze gebouwen staan nu op de UNESCO werelderfgoed lijst.

Russisch sprookje

In de middeleeuwen vormden Vladimir en Suzdal een invloedrijk prinsdom, waaruit Rusland bestuurd werd. Je kunt in Suzdal weer even terugstappen in de tijd want de middeleeuwse kerken, kloosters en paleizen zijn in dit landelijk gelegen stadje grotendeels bewaard gebleven. Je waant je in een middeleeuws, Russisch sprookje.

Compleet Gouden Ring

Vervoer

 • Je wordt opgewacht bij aankomst
 • Privéchauffeur naar je hotel
 • Vervoer tussen Vladimir en Suzdal

Verblijf

 • Optimale prijs-kwaliteit
 • Sfeervolle hotels
 • Het ontbijt is inbegrepen
 • Verlenging of inkorting mogelijk

Duur

3 dagen, 2 nachten

Prijs

€ 205,- per persoon, vanaf 2 personen

Programma in’t kort

Dag 1: Privéchauffeur van Vladimir treinstation naar het hotel in Suzdal.

Dag 2: Vrij besteding in Suzdal. Aan het einde van de middag word je door een privéchauffeur naar Vladimir gebracht.

Dag 3: Vrije besteding Vladimir. Vervolg van je Transsiberië treinreis.

Dag 1: Aankomst Suzdal

Op weg naar Suzdal

Vladimir ligt op ongeveer drie uur met de trein van Moskou. De meeste treinen komen aan het einde van de middag aan.

Transsiberië Express, Hotel in Suzdal

De bezienswaardigheden van Vladimir laten nog even op zich wachten, want je vertrekt direct naar het iets verder gelegen museumstadje Suzdal.

Je privéchauffeur staat je al op te wachten op het station en brengt je in ongeveer 40 minuten naar Suzdal.

Slapen in het museumstadje 

Je slaapt in een mooi hotel aan het centrale plein van Suzdal. Je zit midden in het historische centrum, op een steenworp afstand van het Kremlin van Suzdal. Op de foto zie je het hotel waar je zult verblijven.


Dag 2: Witte kloosters en gouden koepels

Vandaag ga je op eigen gelegenheid Suzdal en Vladimir ontdekken. Beide plaatsjes waren hoofdsteden van één van Ruslands meest invloedrijke machtscentra in de middeleeuwen, het Vladimir-Suzdal prinsdom. Hieronder vind je enige suggesties die je zeker niet mag missen:

Kremlin van Suzdal

Het oude Kremlin, vlak bij het hotel. Het Kremlin was het ommuurde centrum van de stad. Alle belangrijkste gebouwen, zoals paleizen en kerken bevonden zich binnen de muren van het Kremlin. Gewone mensen leefden in houten huizen daarbuiten. Als de stad werd aangevallen trok de hele bevolking zich veilig terug achter de versterkte muren van het Kremlin.

In het Kremlin vind je de witte Kerstmis kathedraal. Deze kerk werd aan het begin van de dertiende eeuw gebouwd en is één van de mooiste voorbeelden van de witte stenen architectuur waar Vladimir en Suzdal zo bekend om staan.

Museum voor houten architectuur

Transsiberië Express, Houtarchitectuur museum in Suzdal in de Gouden Ring

In het museum voor houten architectuur zijn huizen, kerken en andere gebouwen uit diverse dorpen uit de omgeving bijeengebracht. Je krijgt hier een idee van hoe het leven voor gewone mensen er in de negentiende eeuw uitzag. In vroeger tijden bestond een groot deel van Suzdal ook uit houten huizen; helaas zijn deze verwoest tijdens grote branden.

Kloosters en kathedralen

Suzdal staat bekend als stadje van religieuze gebouwen. Op een gegeven moment had Suzdal 40 kerken op 400 gezinnen. Éen van de mooiste kloosters, is het Spaso-Evfimievsky klooster, omringd door middeleeuwse verdedigingswerken, en de Spaso-Preobrazhensky kathedraal.

Na je tour door Suzdal vertrek je met de chauffeur naar Vladimir.

Transsiberië Express, De Gouden Poort in Vladimir

Vladimir

De hoogtepunten van Vladimir zijn de Uspensky kathedraal, de Dmitrievsky kathedraal en de Gouden Poort.

De Gouden Poort is één van de oudste bouwwerken in Vladimir en is een symbool voor de stad geworden. De poort is gebouwd als teken van verbinding met andere belangrijke heilige orthodoxe centra, zoals Jerusalem, Constantinopel en Kiev.

Je kunt de poort ook van binnen bekijken. Hier vind je een tentoonstelling over de Mongoolse invasie in de dertiende eeuw. Vladimir heeft hier zwaar onder te lijden gehad en is de overheersing die op de invasie volgde, niet meer helemaal te boven gekomen. De status die Vladimir en Suzdal vóór de komst van de Mongolen hadden hebben ze na deze tijd moeten afstaan aan het groothertogdom van Moskou.


Transsiberië Express, Houten huizen in Vladimir in de Gouden Ring

Dag 3: Vervolg treinreis

Vertrek uit Vladimir

Na het ontbijt  heb je nog een paar uurtjes om Vladimir te verkennen voordat je aan boord van de trein stapt. Je neemt zelf een taxi naar het treinstation.

Het tijdstip van vertrek hangt af van de dag waarop je reist en wat je volgende bestemming is.

 • Karakteristiek hotelvariant Gouden Ring

  Suzdal

  De eerste nacht slaap je in een sfeervol hotel gelegen in het centrum van Suzdal. Je hebt vanuit het hotel de gelegenheid om het oude Kremlin en de indrukwekkende kerken en kloosters tebezoeken. Het Kremlin, de kerken en de kloosters liggen op loopafstand. Het ontbijt is inbegrepen.

  Transsiberië Express, Rusland, Suzdal, Voorkant van het hotel Transsiberie Express, hotel in Suzdal Transsiberie Express, hotel in Suzdal

  Vladimir

  Dit karakteristieke hotel is volledig gebouwd van hout en heeft een unieke sfeer. Het beschikt over de goede faciliteiten en het ligt buiten het centrum van Vladimir. Het ontbijt is inbegrepen. Je kunt vanuit het hotel makkelijk naar Vladimir om de stad te bekijken voordat je verder reist met de trein.

  Gouden Ring Transsiberië Express Vladimir Gouden Ring Transsiberië Express Vladimir

  Duur: 3 dagen, 2 nachten

  Prijs: € 205,-

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)


 • Privédagexcursie Suzdal en Vladimir

  Je Engelssprekende privégids komt je ophalen van je hotel. Samen met je gids begin je de dag met een rondleiding door Suzdal. In de middag ga je samen met je gids en privéchauffeur verder naar Vladimir.

  Een aantal van de bezienswaardigheden die je vandaag zult bezichtigen zijn; het Kremlin, de Gouden Poort en verschillende kerken. Ook de Dmitriev kathedraal en de Uspenskiy kathedraal staan op het programma. Een museumbezoek in één van de kathedralen is inbegrepen. Aan het einde van de dag wordt je naar het hotel in Vladimir gebracht.

  Gouden ring Suzdal transsiberie expressPrijs: € 115,-
  Duur: 8 uur
  Inclusief: Engelssprekende privégids, privéchauffeur en entree

  Prijs is per persoon, op basis van 2 personen.

   

Voeg bouwsteen toe

Misschien vind je deze ook leuk…

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “De Gouden Ring”