Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
Khongor zandduinen
Ger bij nomadenfamilie tijdens rondreisBayanzag vlammende kliffenZuidelijke Gobiwoestijn zandduinenKharkhorin Erdene Zuu kloosterTsagaan SugarvaNomaden onderwegYolyn AmZuidelijke Gobi jeep

Gobiwoestijn

Voeg bouwsteen toe

Kleurrijk avontuur door de woestijn

Leer de ruigheid van de Mongoolse Gobi kennen, de grootste woestijn van Azië. Reis door valleien, zandlandschappen en bijzondere rotsformaties in allerlei kleurschakeringen. Verwonder je onderweg over de uitgestrektheid en diversiteit van de natuur in Mongolië. Elke dag is weer een nieuw avontuur.

Maak kennis met de nomadenlevenstijl

overnachten doe je in nomadenstijl - in je eigen vilten gertent bij een nomadenfamilie of in een gerkamp.

Houd er rekening mee dat je gemiddeld vijf uur per dag rijdt, in een comfortabele jeep die geschikt is voor het onverharde terrein. Afhankelijk van de (weers)omstandigheden kan het zijn dat de chauffeur de route moet aanpassen.

Compleet Gobiwoestijn

Vervoer

 • Comfortabele 4*4 jeep
 • Privéchauffeur voor de volle zeven dagen
 • Vervoer naar het station op dag van vertrek

Verblijf

 • Slapen in een traditionele privéger
 • Alle maaltijden tijdens de rondreis zijn inbegrepen
 • In het centrum gelegen accommodatie inclusief ontbijt
 • Verlenging of inkorting mogelijk

Activiteiten

 • Wandel door Baga Gazriin Chuluu
 • Ervaar Tsagaan Suvarga
 • Vallei Yolyn Am & Muhar Shiveriin Am
 • Kameel rijden bij Khongor zandduinen
 • De vlammende kliffen van Bayanzag
 • Struin door ruïnes van Ongi
 • Kharkhorin, de voormalige hoofdstad
 • Bezoek kloosters en tempels

Duur

8 dagen, 7 nachten

Prijs

Bouwsteen Gobiwoestijn kent drie verschillende varianten. Bij het toevoegen van de bouwsteen kun je aangeven welke variant je wilt.

• Comfortvariant: vanaf € 1855, per persoon, vanaf 2 personen (viersterrenhotel en gerkampen met faciliteiten)
• Combinatievariant: vanaf € 1723,- per persoon, vanaf 2 personen (standaard hotel, 3 nachten privéger bij nomadenfamilies zonder faciliteiten & 3 nachten gerkampen met faciliteiten) 
• Nomadenvariant: vanaf € 1442,- per persoon, vanaf 2 personen (standaard hotel en privégers bij nomadenfamilies zonder faciliteiten)

Let op: Deze bouwsteen is in verband met het klimaat mogelijk van 1 mei t/m 1 oktober.

Programma in’t kort

Dag 1:  ‘s Ochtends transfer met gids en chauffeur van het treinstation naar Baga Gazriin Chuluu.

Dag 2: Na het ontbijt rijdt je naar Tsagaan Suvarga.

Dag 3: ‘s Ochtends rijdt je naar de valleien Yolyn Am en Muhar Shivertiin Am, waar je de mogelijkheid hebt om te wandelen of een tocht te paard te maken.

Dag 4: Je reist af naar de zandduinen van Khongor. Mogelijkheid voor tochtje op een kameel en het beklimmen van de grootste zandduin.

Dag 5: Na het ontbijt vertrek je naar de vlammende kliffen van Bayanzag. Na de lunch ontdek je de ruïnes van Ongi.

Dag 6: Vandaag rijdt je naar Kharkhorin en bezoek je het Erdene Zuu klooster.

Dag 7: Je keert terug in Ulan Bator en verblijft in een centraalgelegen hotel.  Je kunt de rest van de middag Ulan Bator op eigen gelegenheid verkennen.

Dag 8: Na het ontbijt wordt je naar het station gebracht voor het vervolg van je treinreis.

Dag 1: Bezoek de rotsformaties van Baga Gazriin Chuluu

Bij aankomst per trein in Ulan Bator ontmoet je je Engelssprekende begeleider en chauffeur, die gedurende de gehele rondreis bij je blijven. Vanaf het station reis je naar Baga Gazriin Chuluu, op zo’n 230km afstand van de hoofdstad.

Baga Gazriin Chuluu

Onderweg merk je dat het steeds stiller wordt naarmate de reis vordert. Na de hoofdstad kom je nog langs een paar dorpjes, maar nu zie je alleen nog af en toe een ger oppoppen aan de horizon.Baga Gazriin Chuluu Zuiderlijke Gobiwoestijn

Na zo’n 4 á 5 uur rijden door het veelal platte, kale, uitgestrekte landschap, word je verrast door bijzondere rotsformaties. Je bent aangekomen in de Midden-Gobi, in Baga Gazriin Chuluu, oftewel ”plek van kleine steentjes”.

Verstopt tussen de rotsen vind je al wandelend met je gids de restanten van een heilig boeddhistisch klooster te midden van amandelboompjes. Je gids vertelt je over de roerige communistische tijden, waarbij deze, zoals bijna alle, tempel is verwoest. Neem de tijd om deze bijzondere locatie te ontdekken.


Dag 2: Kleurrijke bergen van Tsagaan Suvarga

Tsagaan Suvarga

Tsagaan Suvarga Gobiwoestijn MongoliëNa het ontbijt trek je dieper de Midden-Gobi in, richting het prachtige Tsagaan Suvarga. Onderweg kom je regelmatig nietsvermoedend vee op de weg tegen. Even toeteren en weer door.

Af en toe zie je nomaden in kleurige klederdracht te paard of per motor voorbij razen. Bijzonder om te bedenken dat het harde nomadenbestaan in deze regio’s nog springlevend is.

Na een paar uur zie je het eeuwenoude plateau Tsagaan Suvarga al van kilometers afstand opdoemen. De felle kleurenpracht van de rotsen steken af als een regenboog.


Dag 3: Wandeling door vallei van Yolyn Am & Muhar Shivertiin Am

Yolyn Am 

Yolyn Am Adelaarsvallei Mongolië

Vandaag reis je naar een bijzonder landschap in de woestijn: een vruchtbare, smalle kloof. In de winter een metersdiepe ijslaag, in de zomer een weelderige groene vallei met een stromende beek. Het wordt ook wel de Vallei van de Adelaars genoemd.

Je maakt een wandeling te voet of per paard (tegen een kleine vergoeding). Houd je ogen goed open, want onderweg heb je kans om roofvogels, Siberische steenbokken of schattige fluithaasjes te spotten.

Muhar Shivertiin Am

Yolyn Am is spectaculair en daardoor al vrij veelbezocht. We nemen je daarom ook nog mee naar een onbekend juweeltje, Muhar Shivertiin Am. Deze kloof in de buurt is nog niet bekend bij het grote publiek, maar minstens even indrukwekkend. Je waant je hier even alleen op de wereld, zo tussen de stijle kliffen en natuurpracht. In de zomer en lente staat de vallei vaak volop in bloei met paarse bloemetjes en als je geluk hebt zijn er watervallen.

Dag 4: Kamelen & zingende zandduinen in Khongor

Khongor

Kamelen Khongor duinen GobiwoestijnNa het ontbijt reis je weer naar een heel ander landschap: de zachte zandduinen van Khongor. Dit zijn de hoogste en meest spectaculaire zandduinen van Mongolië.

Je krijgt hier de kans om een kamelentocht te maken. De kamelen hebben een prachtig kleurrijk zadel, waarop je vrij hoog boven de grond, heen en weer wiegend over het woestijnzand schommelt. Een bijzondere ervaring om op traditionele wijze door het landschap van de nomaden te reizen.

Aan het einde van de middag beklim je de hoogste duin bij zonsondergang en geniet je van een fantastisch uitzicht over het goudkleurige glooiende landschap. ‘s Nachts hoor je de wind vaak fluitend door het zand gaan.


Dag 5: Dinosaurussen in Bayanzag & ruïnes in Ongi

Onderweg

Vandaag staat er een reisdag van zo’n 8 uur op het programma met twee hoogtepunten: Bayanzag en de ruïnes in Ongi. Onderweg geniet je van de zuidelijke Gobiwoestijn met zijn uitgestrekte vlaktes en oneindige leegtes. Je ziet in de lichte bolling aan de horizon zelfs. Een overzichtelijk, maar prachtig landschap dat je tot rust brengt.

Onderweg kom je regelmatig grote groepen kamelen, geiten, paarden en koeien tegen die ongestoord en vrij rondlopen, zonder belemmering van erfafscheidingen. De gids legt uit dat de nomaden ze overdag met rust laten. Om de ongeveer 30 kilometer is er wel een waterbron te vinden, waardoor de nomaden ongeveer weten waar ze uithangen.

Onderweg heb je zelf in de hand wanneer je wilt stoppen om je benen te strekken of foto’s te maken.

Vlammende Kliffen van Bayanzag

Bayanzag flaming cliffs vlammende kliffen Gobiwoestijn Mongolië

Tegen de middag kom je aan bij de Vlammende Kliffen van Bayanzag. Een grillig, koraalrood zandsteenlandschap, ontstaan door eeuwenlange erosie en het harde klimaat (tot wel 40 graden en in de zomer en -40 graden in de winter!).

Er zijn hier heel wat belangrijke vondsten gedaan: vele goed bewaard-gebleven dinosaurusfossielen, waaronder de eerste dinosauruseieren en -nesten. Er worden nog steeds veel vondsten gedaan (ook door reizigers), dus wie weet heb je geluk. Je krijgt hier de kans om een wandeling te maken en het landschap in je op te nemen.

Optie extra overnachting

Ongi ruïnes Ongiin Khiid Mongolië Gobiwoestijn

Deze lange reisdag opsplitsen? Dat kan! Vraag je reisspecialist om een nacht te verblijven in Bayanzag en geniet bij zonsondergang van het rood-oranje gesteente dat wel in brand lijkt te staan in dit licht. Nu snap je gelijk waar de naam vandaan komt.

Ongi ruïnes

Na een welverdiende lunch reis je in een paar uur verder naar een kleine oase, langs een waterstroom, waaraan je de ruïnes van het Ongi klooster vindt. Hier bevond zich tussen de 17e eeuw en het begin van de 20e eeuw een boeddhistisch universiteitencomplex, tot de communisten het Boeddhisme verboden en het complex vernietigden.

Je bezoekt de ruïnes en een klein klooster dat nog actief wordt bezocht door monniken uit de regio.


Dag 6: Bezoek aan Kharkhorin en Erdene Zuu klooster

Kharkhorin

Erdene Zuu klooster Kharkhorin Zuidelijke Gobiwoestijn

Je reist samen af naar de oude hoofdstad van Mongolië, Kharkhorin. In de 13e eeuw stichtte de grote held van de Mongolen, Genghis Khan, dit als hoofdstad voor zijn immense rijk. Op het hoogtepunt reikte het Mongoolse rijk van het huidige Oekraïne tot Zuid-Korea, en van delen van Rusland tot en met het zuidelijkste puntje van China. Na het Britse Rijk was het Mongoolse Rijk het grootste imperium uit de wereldgeschiedenis.

Ondanks dat de stad niet veel meer voorstelt, heeft het een mooie ligging in de Orkhon vallei en heeft het een aantal interessante bezienswaardigheden.

Erdene Zuu

Het hoogtepunt van de stad is het Erdene Zuu kloostercomplex. Bewonder samen met je gids de kleurrijke Tibetaanse tempels, stupa’s en muurschilderingen. In het lama klooster wordt dagelijks een dienst gehouden door de inwonende monniken.

Breng daarna een bezoek aan het museum en krijg een goed beeld van de roerige geschiedenis van het Mongoolse rijk.


Dag 7: Modern en contrasterend Ulan Bator

Ulan Bator

Narantuul markt Ulan Bator

Na de laatste reis van zo’n 4,5 á 5,5 uur kom je, vol van alle indrukken, aan in het comfortabele hotel in Ulan Bator en geniet je na van alle avonturen.

Meer van Ulan Bator zien? Vraag je reisspecialist naar een verlenging en ontdek de mooie musea, de lokale Narantuul markt, het internationale eten of één van de prachtige folkloreshows.


Dag 8: Vervolg Jouw Transsiberië Reis

De volgende ochtend neem je na het ontbijt afscheid van Mongolië. Je wordt door de chauffeur naar het treinstation gebracht en reist door naar je volgende bestemming.

 • Comfortvariant Gobiwoestijn

  Achtdaagse rondreis –  privéger in gerkampen

  Tijdens de achtdaagse rondreis door Mongolië verblijf je in verschillende gerkampen voor toeristen. Je overnacht steeds in je eigen traditionele ger. Een ger is de Mongolische ronde nomadentent. Aan de binnenkant zijn de tenten voorzien van kleurrijke kleden en een kachel in het midden.

  Het kamp is voorzien van elektriciteit en warm water om te douchen. Alle maaltijden zijn inbegrepen.

  Viersterrenhotel Ulan Bator

  Na de rondreis verblijf je nog een nacht in een centraal gelegen viersterrenhotel in Ulan Bator. Het hotel beschikt over goede faciliteiten en het ontbijt is inbegrepen.

  Duur: 8 dagen, 7 nachten

  Prijs: € 1855,-

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)

  Gerkamp tijdens rondreis

  Ger binnenkant in gerkamp

  Accommodatie Ulan Bator

  Double room Hotel Ulan Bator

   

   

 • Combinatievariant Gobiwoestijn

  Achtdaagse rondreis –  privéger in gerkampen & bij nomaden

  Tijdens de achtdaagse rondreis door Mongolië verblijf je om de nacht in verschillende gerkampen voor toeristen en bij nomadenfamilies. Je overnacht in beide gevallen in je eigen traditionele ger. Een ger is een Mongoolse ronde nomadentent. Aan de binnenkant zijn de tenten voorzien van kleurrijke kleden en een kachel in het midden.

  De gerkampen zijn voorzien van elektriciteit en warm water om te douchen.

  De voorzieningen bij de nomadenfamilies zijn primitief en avontuurlijk. Er is meestal geen stromend water en elektriciteit. Toiletten zijn vaak van het type “gat in de grond” en jezelf wassen gebeurt op de hand met een teiltje water. Wanneer je behoefte hebt aan een warme douche, dan kun je je gids vragen om een stop te maken bij een toeristenkamp. Hier kun je voor een kleine bijdrage een douche nemen.

  Alle maaltijden zijn inbegrepen.

  Standaard hotel Ulan Bator

  Na de rondreis verblijf je nog een nacht in een centraal gelegen standaard hotel in Ulan Bator. Je slaapt in een eenvoudige kamer. Het hotel beschikt over goede faciliteiten en een simpel ontbijt is inbegrepen.

  Duur: 8 dagen, 7 nachten

  Prijs: € 1723,-

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)

  Gertent bij nomadenGer binnenkant in gerkampAccommodatie Ulan Bator

   

 • Nomadenvariant Gobiwoestijn

  Achtdaagse rondreis –  privéger in gerkampen & bij nomaden

  Tijdens de achtdaagse rondreis door Mongolië verblijf je bij verschillende nomadenfamilies. Je overnacht in je eigen traditionele ger. Een ger is een Mongoolse ronde nomadentent. Aan de binnenkant zijn de tenten voorzien van kleurrijke kleden en een kachel in het midden.

  De voorzieningen bij de nomadenfamilies zijn primitief en avontuurlijk. Er is meestal geen stromend water en elektriciteit. Toiletten zijn vaak van het type “gat in de grond” en jezelf wassen gebeurt op de hand met een teiltje water. Wanneer je behoefte hebt aan een warme douche, dan kun je je gids vragen om een stop te maken bij een toeristenkamp. Hier kun je voor een kleine bijdrage een douche nemen.

  Alle maaltijden zijn inbegrepen.

  Standaard hotel Ulan Bator

  Na de rondreis verblijf je nog een nacht in een centraal gelegen standaard hotel in Ulan Bator. Je slaapt in een eenvoudige kamer. Het hotel beschikt over goede faciliteiten en een simpel ontbijt is inbegrepen.

  Duur: 8 dagen, 7 nachten

  Prijs: € 1442,-

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)

  Ger bij nomadenNomaden privégerAccommodatie Ulan Bator

   

Voeg bouwsteen toe

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Gobiwoestijn”