Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
Transsiberie Express, Yungang grotten, Datong, China
Transsiberie Express, Negen draken, Datong, ChinaTranssiberie Express, Yungang grotten, Datong, ChinaTranssiberie Express, Hangend klooster, Datong, China

Datong

Voeg bouwsteen toe

Boeddhagrotten en het Hangende Klooster

In Datong word je getrakteerd op indrukwekkende Boeddhabeelden die eeuwen geleden zijn uitgehouwen uit de rotsen. Sommige beelden zijn na al die jaren nog steeds kleurrijk beschilderd; er zijn kleine Boeddha's bij en reusachtig grote.

De Boeddhabeelden in de Yunganggrotten zijn al reden genoeg om naar Datong af te reizen maar we geven je nóg een argument. Je gaat namelijk naar het Hangende Klooster dat zich in de bergen ten zuiden van Datong bevindt. Op wonderbaarlijke wijze is dit klooster tegen de steile rotswand aangebouwd. Van een afstandje ziet het er al heel bijzonder uit maar als je zelf over de houten balkons en trappen loopt is dit echt een unieke ervaring.

Compleet Datong

Vervoer

 • Je word opgewacht bij aankomst
 • Privéchauffeur van Jining Nan naar Datong
 • Privéchauffeur voor de dagexcursie

Verblijf

 • Een viersterrenhotel in het centrum
 • Het ontbijt is inbegrepen
 • De lunch tijdens de excursie is inbegrepen
 • Verlenging of inkorting mogelijk

Activiteiten

 • Een privégids tijdens de dagexcursie
 • Bezoek aan het Hangende Klooster
 • Bezoek aan de Yungang grotten
 • Entreegelden á € 36,- per persoon

Duur

2 dagen, 1 nacht

Prijs

€ 365 – Per persoon, vanaf 2 personen.

Programma in ‘t kort

Dag 1: Aankomst per trein in Jining Nan. Privévervoer naar Datong. Privé-excursie naar de Yungang grotten en het Hangende Klooster met gids en chauffeur.

Dag 2: Vrije besteding en vervolg reis naar volgende bouwsteen.

Dag 1: Aankomst Datong

Schatten van het Noorden

Vroeg in de ochtend kom je aan op het treinstation van Jining Nan. Een privéchauffeur staat voor je klaar om je naar het hotel in Datong te brengen. Nadat je hebt ingecheckt in het hotel word je opgewacht door je Engelstalige privégids voor een dagtocht naar twee van China’s meest indrukwekkende historische culturele werken.

Het Hangende Klooster

Transsiberie Express, Hangend klooster, Datong, ChinaNa het verlaten van de stad rijd je door de weidse vlakten van Noord-China die langzaam overgaan in een ruig berglandschap. Eenmaal aangekomen bij het Hangende Klooster vraag je jezelf af hoe dit architectonische wonder gebouwd is tegen zo’n steile rotswand.

Via de smalle bruggen die de tempelgebouwen met elkaar verbinden loop je met de gids rond in dit wonderbaarlijke klooster. Bijzonder is dat dit klooster in dienst staat van de drie meest invloedrijke stromingen in de Chinese filosofie; het Boeddhisme, Confucianisme en het Taoïsme.

Yungang grotten

Transsiberië Express, Boeddhistische beelden in de Golden Dragon kloof, China

In de vele uitgehouwen grotten en nissen die je bezoekt staan 51.000 indrukwekkende beelden van Boeddha’s en Boddhisattva’s. Ze variëren in grootte van enkele centimeters tot achttien meter hoogte. Hoewel de Boeddhabeelden al bijna twee millennia oud zijn, hebben ze nog steeds een enorme uitstraling.

Als je tegenover de achttien meter hoge Boeddha staat dan valt op hoe menselijk de houding van deze Boeddha is, ondanks het grote formaat. De vriendelijke, serene uitdrukking op het gezicht, de sierlijke vingers getuigen van de liefde en het vakmanschap waarmee deze beelden gemaakt zijn.

Je gids neemt je mee naar de belangrijkste beelden en vertelt je over de betekenissen van de verschillende Boeddha-houdingen en de vervlogen geschiedenis. De Yungang grotten staan sinds 2001 op de werelderfgoedlijst.

Aan het einde van de dag word je terug bij het hotel afgezet.


Dag 2: Vrije besteding

Vandaag kun je vrij besteden. Afhankelijk van de gekozen volgende bestemming, vertrek je ‘s morgens, ‘s middags of ‘s avonds.

Vriendelijke draken

Bezoek bijvoorbeeld het Negen Draken scherm. Anders dan in het Westen is de draak in China een goedaardig wezen. Het Negen Draken scherm was ooit onderdeel van een paleis en deed dienst als verjager van boze geesten.

Transsiberië Express, De negen draken muur in Datong, China

De betegelde muur is de oudste en langste in China. Hij is maar liefst acht meter hoog, 45,5 meter lang en twee meter dik. Bijzonder is dat de muur gebouwd is in 1392.

Als je op de kleuren van de geglazuurde tegels zou moeten afgaan om de leeftijd van deze muur te schatten, dan zou je niet zeggen dat deze al zo oud is. Het blauw, het zeegroen en het goudgeel zijn nog zó helder en sprekend. Het is zeer de moeite waard om een bezoek te brengen aan deze muur, een kaartje kost 15 Yuan per persoon (ongeveer € 1,80).

Huayan klooster

In dezelfde tijd als het Negen Draken scherm werd het Huayan klooster (1038) gebouwd. Dit was tijdens de Liao dynastie (907 – 1125), een noordelijke dynastie die werd opgericht na de val van de Tang dynastie. De Liao omarmden het Boeddhisme en hebben veel kloosters gebouwd. De meeste daarvan hebben de tand des tijds niet overleefd maar het Huayan klooster, één van de grootste uit die tijd, bestaat nog wel.

Hogere sferen

Eigenlijk bestaat Huayan uit twee kloosters, het hogere en het lagere klooster. De belangrijkste tempel in het hogere klooster, de Daxiongbaodian – Grote Tempel van de Machtige Schat -, werd in 1140 herbouwd tijdens de Jin dynastie. Het is een enorme tempel met nog goed bewaard gebleven fresco’s die Sutra verhalen afbeelden.

In het lagere kloostercomplex stammen de meeste gebouwen uit de Qing dynastie. De kloosterbibliotheek is echter nog helemaal bewaard gebleven sinds de bouw in 1038. Uit de fraaie afwerking van de versierselen, de fresco’s en beelden spreekt het artistieke vakmanschap en het oog voor detail van de Liao.

 • Comfortvariant Datong

  Je overnacht in een luxe viersterrenhotel voorzien van moderne faciliteiten. Het hotel ligt in het centrum van de stad, zodat je de volgende dag makkelijk de stad kunt verkennen. De lunch tijdens de excursie en het ontbijt voor de volgende morgen zijn inbegrepen.

  Duur: 2 dagen, 1 nacht
  Prijs: € 365,-

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)

    
Voeg bouwsteen toe

Misschien vind je deze ook leuk…

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Datong”