Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
Transsiberie Express, Chinese Muur
Oude man in BeijingCourtyardhotel BeijingChinese kinderenVerboden Stad BeijingStraten van BeijingBeijingPark Tempel van de HemelTai Chi in Beijing

Beijing

Voeg bouwsteen toe

Beijing, een mooie afsluiting

De meeste reizigers zullen hun treinreis eindigen in Beijing. Mocht je nog verder willen reizen dan kan je vanuit Beijing verder China in of doorreizen naar Noord-Korea.

Omdat er zo veel valt te zien en te doen in Beijing blijf je hier drie nachten.

De wandeling over de Grote Chinese Muur zal een hoogtepunt van je treinreis zijn. Je gaat naar een deel van de Muur dat maar heel weinig bezocht wordt door toeristen en de kans is dus groot dat je hele stukken van de Muur helemaal voor jou alleen hebt.

Verder heb je veel tijd om Beijing op eigen gelegenheid te verkennen.

Compleet Beijing

Vervoer

 • Je wordt opgewacht bij aankomst
 • Privéchauffeur brengt je naar je hotel
 • Vervoer naar de luchthaven

Verblijf

 • Een boutiquehotel, karakteristiek courtyardhotel of -guesthouse
 • Het ontbijt is inbegrepen
 • Verlenging of inkorting mogelijk

Activiteiten

 • Bezoek aan de Chinese Muur met privégids
 • Lunch tijdens de excursie naar de Chinese Muur is inbegrepen

Duur

4 dagen, 3 nachten

Prijs

Bouwsteen Beijing kent twee verschillende varianten. Bij het toevoegen van de bouwsteen kun je aangeven welke variant je wilt.

• Courtyardhotelvariant: € 468,- per persoon, vanaf 2 personen
• Boutiquehotelvariant: € 459,- per persoon, vanaf 2 personen
• Courtyardguesthousevariant: € 415,- per persoon, vanaf 2 personen

Programma in’t kort

Dag 1: aankomst en vervoer van het treinstation naar het centrum van Beijing, waar je incheckt in een traditioneel courtyardhotel.

Dag 2: dagexcursie naar de Grote Chinese Muur met gids en chauffeur en lunch. Je wandelt over een afgelegen deel van de Chinese Muur.

Dag 3: vrije besteding.

Dag 4: vervoer naar de luchthaven of een eventuele aansluiting op je volgende bouwsteen.

Dag 1: Aankomst Beijing

Modern en traditioneel

Bij aankomst op het treinstation word je opgewacht door je chauffeur die je naar het hotel brengt. Tijdens de rit naar het hotel kun je je vergapen aan de moderne gebouwen, de mensen en het drukke verkeer. Het hotel is gelegen in één van de oude hutong wijken die Beijing nog rijk is.

Je overnacht in een sfeervol boutiquehotel. Voor deze dag zijn er verder geen activiteiten gepland zodat je het rustig aan kunt doen of op je gemak de omgeving kunt verkennen.

De Verboden Stad in Beijing

Leven in de hutongs

Om kennis te maken met het oude Beijing kun je een ritje maken achterin een riksja die je door de hutongs rijdt. De hutongs zijn de oude, traditionele wijken van Beijing. De straatjes zijn vaak smal; in veel straatjes kunnen geen auto’s komen. Dit is het domein van de fietsers, riksja’s en voetgangers.

Je vindt er leuke winkeltjes, restaurantjes en het echte straatleven van Beijing. Kinderen spelen op straat, vrouwen hangen buiten de was op en kletsen met elkaar op de stoep en gepensioneerde mannen spelen spelletjes in de schaduw van een boom.


Dag 2: De Chinese Muur

Alleen op De Chinese Muur

Deze dag staat helemaal in het teken van de grote Chinese Muur. ’s Ochtends verlaat je de drukte van de stad en word je het groene heuvel- en berglandschap ingereden waar de grote Chinese Muur als een sierlijke slang doorheen kronkelt.

Om de Muur van dichtbij te beleven wandel je over een deel van de Muur dat een eind buiten de stad ligt. Omdat dit deel van de Muur wat verder uit Beijing ligt, komen hier heel wat minder toeristen. Soms heb je de Muur helemaal voor jou alleen.

Je kunt de hele middag op de Chinese Muur blijven. Je hebt de vrijheid om een klein stukje te wandelen of om urenland op de muur te blijven. Nadien brengt de gids jou naar een restaurant voor een welverdiende lunch. Hierna word je weer naar je hotel gebracht.

Optioneel kun je ervoor kiezen om een langere en pittige hike te maken over gerestaureerde én ongerestaureerde stukken van de Muur, met wat klim- en klauterwerk. Je maakt de wandeling van Jiankou naar Mutianyu.

Chinese Muur Beijing


Dag 3: Vrije besteding

Ontspannen Beijing

Vandaag kun je invullen zoals je zelf wilt. Je kunt bijvoorbeeld een fiets huren en Beijing beleven zoals de Beijingers zelf doen. Je kan ook een Chinese theeceremonie bijwonen. Of je pakt een taxi als je toch wat spierpijn hebt na de wandeling van gisteren en laat je verwennen met een voet- of een rugmassage.

Verboden stad

In de Verboden Stad loop je door paleizen en enorme binnenplaatsen. Vanaf deze plek is China eeuwenlang geregeerd door almachtige keizers en hun gevolg.

In Beijing is er zoveel te zien en te doen dat je je in ieder geval niet hoeft te vervelen.

De Verboden Stad in Beijing


Dag 4: Volgende bestemming

Vandaag vertrek je naar je volgende bestemming of huiswaarts. Als je wilt, kunnen we een transfer naar het station of luchthaven voor je regelen, maar je kunt ook gemakkelijk zelf een taxi regelen.

 • Courtyardhotelvariant Beijing

  Je overnacht in een klein, karakteristiek courtyardhotel in één van de oude hutong wijken van Beijing. Het hotel ligt in een rustige straat, maar wel in het centrum waardoor je makkelijk de stad kan verkennen. Het hotel ademt de sfeer van het oude China en laat je een andere kant zien van het drukke Beijing. Het ontbijt is inbegrepen.

  Duur: 4 dagen, 3 nachten
  Prijs: € 468,-

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)

  Courtyardhotel Beijing kamer Courtyardhotel Beijing Courtyardhotel Beijing badkamer Courtyard hotel terras Beijing
 • Boutiquehotelvariant Beijing

  Dit boutiquehotel is in Chinese stijl en van alle moderne gemakken voorzien. Het ligt midden in het centrum van Beijing en beschikt over een fietsverhuur.

  Prijs: € 459,00 per persoon
  Duur: 4 dagen, 3 nachten
  Inclusief: privévervoer bij aankomst & vertrek, ontbijt, privédagexcursie met gids, lunch en entreegelden

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)

  Boutiquehotel Beijing kamer Boutiquehotel Beijing Boutiquehotel Beijing badkamer  
 • Courtyardguesthousevariant Beijing

  Het eenvoudige courtyardguesthouse ligt op een paar minuten lopen van een metrostation. Binnen een paar metrostops sta je op het Plein van de Hemelse Vrede. Het ontbijt is inbegrepen.

  Duur: 4 dagen, 3 nachten
  Prijs: € 415,-

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)

  Courtyardguesthouse Beijing kamer Courtyardguesthouse Beijing Courtyardguesthouse Beijing badkamer 
 • Meerprijs wandelexcursie Chinese Muur

  Transsiberie Express, Chinese Muur

  Maak in plaats van het geplande bezoek aan de Chinese Muur, een langere en pittige wandeling van Jiankou naar Mutianyu.

  De wandeling gaat over gerestaureerde én ongerestaureerde stukken van de Chinese Muur, met wat klim- en klauterwerk. De kans is hier groot dat je de muur soms voor jezelf hebt.

  Prijs: € 40,00 (meerprijs t.o.v. bouwsteenprijs)
  Duur: +/- 7 uur
  Inclusief: Engelssprekende privégids, -chauffeur, lunch en entree

  Prijs is per persoon, op basis van 2 personen.


 • Fietstocht door de Hutongs

  Fietsexcursie met Nederlandse begeleiding in een klein groepje. Fietstocht Veelzijdig Beijing Jouw China Reis

  De fietsexcursie is geschikt voor wie in een relatief korte tijd een indruk wil krijgen van het leven in de hutongs. Tevens zie je een aantal hoogtepunten van Beijing.

  Tijdens de fietstours van 3 uur leg je een afstand van 15 tot 16 kilometer af. De gids laat je kennis maken met het lokale leven in Beijing en verteld je over de geschiedenis van de hutongwijken. Het tempo van de fietstocht ligt vrij laag; deze wordt aangepast naar gelang de lokale dynamiek.

  Prijs: € 62,00
  Duur: 3-4 uur
  Inclusief: Nederlandse begeleiding en fietshuur

  Prijs is per persoon, op basis van 2 personen.


   

 • Privédagexcursie Verboden stad, Zomer paleis e.a.

  Transsiberie Express, Verboden Stad, Beijing, ChinaJe wordt bij je hotel opgehaald door een Engelssprekende privégids en -chauffeur. In de ochtend bezoek je het het Plein van de Hemelse Vrede en de Verboden Stad. In de middag ga je samen met je gids naar het Zomerpaleis en de Olympische tuinen met Bird’s Nest & Water Cube.

  Prijs: € 127,00
  Duur: dagexcursie
  Inclusief: Engelssprekende privégids, privéchauffeur en entree

  Prijs is per persoon, op basis van twee personen.


 • Privédagexcursie Tempels & Hutongs

  Je wordt bij je hotel opgehaald door een Engelssprekende privégids. Samen met je gids reis je per metro of taxi (niet inbegrepen). In de ochtend bezoek je de Tempel van de Hemel voor de ochtendrituelen van de lokale Beijingers, met aansluitend een bezoek aan de Lama en Confusius Tempel.Dagelijkse leven China www.jouwchinareis.nl

  In de middag breng je een bezoek aan de hutongs en neem je o.a. een kijkje in een traditioneel courtyard huis waar je luncht bij een lokale familie.

  Prijs: € 96,00
  Duur: dagexcursie
  Inclusief: Engelssprekende privégids, entree gelden (á €29 per persoon) en lunch bij lokale familie

  Prijs is per persoon, op basis van 2 personen.


   

 • Verlenging Stijlvol Shanghai

  Meer zien van het fascinerende China? Ervaar een van onze favoriete steden: hypermodern en stijlvol Shanghai. Niet voor niks vaak ”de stad van de toekomst” genoemd. Geniet van het bruisende, moderne leven in deze booming wereldstad.Skyline Shanghai

  Je reist in stijl per comfortabele highspeed dagtrein in zo’n 6 uur van Beijing naar Shanghai. Een privéchauffeur brengt je naar een fijn, kleinschalig boutique hotel in de Franse wijk. Ontdek de architectuur van wolkenkrabbers tot tempels, de interessante musea, de vele eetgelegenheden, het uitgaansleven en shop till you drop. Op de dag van vertrek brengt de chauffeur je naar de luchthaven.

  Prijs: € 298,00
  Duur: 3 dagen, 2 nachten
  Inclusief: tweede klasse ticket highspeed dagtrein, privéchauffeur, twee overnachtingen in kleinschalig boutique hotel

  Prijs is per persoon, op basis van 2 personen.


   

Voeg bouwsteen toe

Misschien vind je deze ook leuk…

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Beijing”