Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
Transsiberie Express, Baikalmeer
Vismarkt Listvyanka BaikalmeerSiberisch dorpje Bolshie Koty BaikalmeerGreat Baikal Trail BaikalmeerWinters BaikalmeerLenin Irkutsk BaikalmeerKazankerk Irkutsk BaikalmeerEpifaniekathedraal Irkutsk BaikalmeerMuseum of City Life Irkutsk Baikalmeer

Baikalmeer

Voeg bouwsteen toe

Ontspannen aan het Baikalmeer

Na een aantal dagen in de trein, is het heerlijk om de frisse lucht bij het Baikalmeer te kunnen opsnuiven. Tijdens deze bouwsteen reis je af naar de dorpjes Listvyanka en Bolshie Koty.

Het Baikalmeer is het diepste zoetwatermeer ter wereld. Het water is helder blauw en zo schoon dat je er uit kunt drinken. Maak prachtige wandelingen langs de oevers en beklim de heuvels rond het meer voor een panoramisch uitzicht.

De Parel van Siberië

Naast het dorpsleven aan het Baikalmeer, ontdek je tijdens deze bouwsteen ook de bruisende stad Irkutsk. De stad heeft een overzichtelijk centrum met kleurrijke kerken en 18e en 19e eeuwse gebouwen.

Compleet Baikalmeer

Vervoer

 • Je wordt opgewacht bij aankomst
 • Privéchauffeur naar je hotel
 • Draagvleugelboot tussen Listvyanka en Bolshie Koty
 • Vervoer tussen Listvyanka en Irkutsk

Verblijf

 • Kleinschalig familiehotel in Listvyanka
 • Typisch Siberische chalet in Bolshie Koty
 • In het centrum gelegen hotel in Irkutsk
 • Het ontbijt is inbegrepen
 • Het diner is inbegrepen in Bolshie Koty
 • Verlenging of inkorting mogelijk

Duur

4 dagen, 3 nachten

Prijs

De bouwsteen Baikalmeer kent twee verschillende varianten. Bij het toevoegen van de bouwsteen kun je aangeven welke variant je wilt.

•Siberiëvariant: € 329,- per persoon, op basis van 2 personen (1 nacht Listvyanka, 1 nacht Bolshie Koty, 1 nacht Irkutsk, inclusief  twee keer draagvleugelboot)
• Basisvariant: € 205,- per persoon, op basis van 2 personen (1 nacht Listvyanka, 1 nacht Irkutsk)

Siberiëvariant Programma in’t kort

Dag 1: Privéchauffeur van het station in Irkutsk naar het familiehotel in Listvyanka aan het Baikalmeer.

Dag 2: Draagvleugelboot van Listvyanka naar Bolshie Koty. Eenvoudige bed&breakfast. Vrije besteding in Bolshie Koty.

Dag 3: Draagvleugelboot van Bolshie Koty naar Listvyanka. Privéchauffeur van Listvyanka naar het hotel in Irkutsk. Vrije besteding in Irkutsk.

Dag 4: Vervolg van je Transsiberië treinreis.

*LET OP: Deze variant is alleen boekbaar van eind april tot en met eind oktober!

Basisvariant Programma in’t kort

De Basisvariant is een dag korter dan de Siberiëvariant. Je gaat hierbij niet naar Bolshie Koty.

Dag 1: Privéchauffeur van het station in Irkutsk naar het familiehotel in Listvyanka aan het Baikalmeer.

Dag 2: Vrije besteding. Privéchauffeur van Listvyanka naar het hotel in Irkutsk.

Dag 3: Vervolg van je Transsiberië treinreis.

Dag 1: Aankomst Listvyanka

Aankomst Irkutsk

De meeste treinen komen ‘s ochtends aan in Irkutsk. Als je trein het station binnenrolt staat je privéchauffeur al op het perron klaar om je te begroeten. Het station van Irkutsk ziet er bijna uit als een paleis; het gebouw bevat verschillende torens waar vlaggen op prijken en is geverfd in zachtgroene crèmetinten.

Irkutsk zelf is een bruisende stad, met een aantal mooie voorbeelden van Russische houten huizen. Later tijdens deze bouwsteen krijg je de kans om Irkutsk te verkennen, vandaag vertrek je met je privéchauffeur direct naar het Baikalmeer. Het is ongeveer 65 kilometer rijden naar Listvyanka, het aan het Baikalmeer gelegen dorp waar je de eerste nacht verblijft.

Listvyanka

ListvyankaListvyanka heeft niet veel inwoners maar is desalniettemin een behoorlijk uitgestrekt dorp. Dit is de uitgelezen plek waar Russen uit de grote steden naartoe komen om een weekendje te ontspannen. Hierdoor voelt Listvyanka aan als een kleine toeristische gemeenschap te midden van het Siberische groen.

Toch zul je er niet veel eettentjes of gezellige barretjes terugvinden. De hoofdweg loopt langs de kustlijn van het Baikalmeer en doet dienst als promenade. Op de hoofdweg komen drie straten uit die landinwaarts drie valleien in lopen. In deze straten vind je de mooiste huizen. Blauw en geel geschilderde raamkozijnen fleuren de bescheiden, traditionele houten huizen op.

Familiehotel

Transsiberie Express, Hotel Listvyanka aan het BaikalmeerIn één van deze valleien slaap je in een traditioneel en huiselijk familiehotel. Als je je spullen hebt uitgepakt kun je een kopje thee drinken in het barretje van het familiehotel. Na een lange treinreis kun je ook, tegen een kleine vergoeding, heerlijk ontspannen in de Banya (een Russische sauna).

In een paar minuten wandel je de weg af naar het Baikalmeer. Aan de promenade kun je vers gerookte omul krijgen. Deze vis komt alleen in het Baikalmeer voor en smaakt heerlijk. Wandel langs de promenade en zie de zon ondergaan achter de bergen aan de overzijde van het meer.

Transsiberië Express, Listvyanka aan het Baikalmeer

Chersky Peak

Aan de zuidkant van het dorp Listvyanka kun je de skiheuvel beklimmen naar Chersky Peak. Hier word je na een korte klim beloond met een geweldig panoramisch uitzicht over het Baikalmeer en Port Baikal aan de overzijde van de Angara rivier.

Je begint je klim in de buurt van het Lake Baikal museum van listvyanka. Optioneel kun je ook de skilift naar boven nemen.


Dag 2: Bolshie Koty

Met de boot over het Baikalmeer

 

Vanuit je hotel in Listvyanka wandel je naar de pier, waar je op de draagvleugelboot stapt. Na ongeveer een half uurtje varen over het helderblauwe water, kom je aan in Bolshie Koty.

Bolshie Koty is een vissersdorp ten noorden van Listvyanka. Je verblijft hier in een traditionele Siberische bed&breakfast, waar je volop van de rust en natuur kunt genieten.

Rust en stilte

Bolshie Koty is een heel gemoedelijk dorp met karakteristieke Siberische huizen, waartussen het vee graast. Er wonen slechts 70 mensen en je kunt er alleen komen met de boot vanuit Listvyanka of door de twintig kilometer te voet af te leggen.

Transsiberie Express, Baikalmeer

Doordat het dorp zo afgelegen ligt is de bijzondere sfeer ook goed bewaard gebleven. Het leven kabbelt hier rustig voort; er is niet veel anders te doen dan te genieten van de stilte en te wandelen door het dorp en de mooie omgeving.

Stel je voor, een plek waar geen auto’s kunnen komen en bovendien geen (licht)vervuiling is. Dit is de ideale plek om onze moderne wereld even achter je te laten en te genieten van het de Siberische stilte.

‘s Avonds geniet je van de typisch Siberische keuken, wanneer de gastvrouw een lekker diner voor je klaarmaakt. Daarna kun je weer rustig verder genieten van de stilte en een prachtige sterrenhemel.

Te voet naar Bolshie Koty

Optioneel kun je ervoor kiezen om samen met een ervaren gids te voet via de Great Baikal Trail van Listvyanka naar Bolshie Koty te wandelen. Je maakt een pittige wandeling door de bossen en langs de oevers van het Baikalmeer.

Na ongeveer zes uur word je beloond met absolute rust en sereniteit in het kleine dorpje Bolshie Koty.


Dag 3: Irkutsk

Terug naar Listvyanka en Irkutsk

Na je ontbijt kun je nog een ochtendwandeling maken en genieten van de frisse Siberische lucht. Wanneer je gekozen hebt voor de wandeling met gids naar Bolshie Koty, dan kan je gids je ‘s morgens ook nog de leukste plekjes in Bolshie Koty tonen.

Naderhand vertrek je weer met de draagvleugelboot naar Listvyanka. Wanneer je aankomt op de pier in Listvyanka staat een privéchauffeur klaar die je naar het hotel in Irkutsk brengt.

Baikalmeer Irkutsk Taltsy openluchtmuseum

Optioneel: Taltsy openluchtmuseum

Optioneel kun je ervoor kiezen om onderweg naar Irkutsk een stop te maken bij het Taltsy openluchtmuseum. Hier maak je een reis terug in de tijd, langs allerlei originele bouwwerken uit de Siberische geschiedenis.

Je maakt kennis met de eerste bewoners van Siberië, de evenk, die in tipi’s leefden. Vervolgens zie je in wat voor omstandigheden de eerste Russische kolonisten een leven wisten op te bouwen. De verhalen van je gids geven je inzicht in de moed en het doorzettingsvermogen dat nodig was om hier te overleven.

Irkutsk, het Parijs van Siberië

Je verblijft midden in het centrum van Irkutsk. Irkutsk is tot bloei gekomen in de vroege 19e eeuw, toen het als verbanningsoord diende voor legerofficieren, edellieden en kunstenaars die tsaar Nicolaas I naar Siberië stuurde om te werken in de zilvermijnen.

Aanleiding was een opstand die geleid werd door deze lieden, maar hard werd neergeslagen door de tsaar. Met de bannelingen kwamen ook hun vrouwen; dames uit de adellijke kringen van Sint Petersburg.

Lenin, Irkutsk, Baikalmeer

Zij waren het die in Irkutsk poëzie- en literatuurkringen opzetten en theaters, operahuizen en kerken lieten bouwen. Onder leiding van deze dames werd Irkutsk een levendige culturele stad, het Parijs van het Noorden.

Twee van de huizen van de verbannen families zijn bewaard gebleven en doen nu dienst als museum. Bekijk het Volkonsky huis of het Trubetskoy huis om een indruk te krijgen van de chique stijl die de adelijke dames in Irkutsk hebben weten neer te zetten.

Lenin

Niet te missen in Irkutsk is het enorme beeld van Lenin dat op een hoge sokkel de inwoners van Irkutsk met vriendelijk blik en uitgestoken hand lijkt te willen begroeten en te willen beschermen.

Markt in Irkutsk

Voor je morgen weer met de trein verder reist, is het een aanrader om de (deels) overdekte markt van Irkutsk te bezoeken.

Transsiberië Express, Markt in Irkutsk Baikalmeer

De grootte van deze markt springt niet zo in het oog, maar het feit dat je er bananen, sinaasappels en druiven in overvloed kunt krijgen, terwijl je midden in Siberië zit, is opvallend.

Je kunt hier ook nog een gerookt omul-visje proberen of lekkere hapjes oppikken bij één van de delicatessenwinkels.

Daarnaast geeft de kleurrijke markt je een indruk van het lokale leven in Irkutsk. Niet alleen handelaren verkopen hier hun waar, ook vrouwen uit de buurt komen hier met hun zelfverbouwde tomaten een centje bijverdienen.


Dag 4: Volgende Transsiberië bestemming

Verder met de trein

De meest treinen vertrekken ‘s morgens vanuit Irkutsk. Je reist op eigen gelegenheid naar het station van Irkutsk voor de treinreis naar je volgende bestemming. Je kunt gemakkelijk een taxi nemen, maar als je liever wilt dat wij een privéchauffeur voor je regelen dan kan dit natuurlijk ook.

 • Siberiëvariant Baikalmeer

  Sfeervol familiehotel in Listvyanka

  De eerste nacht verblijf je in een gezellig familiehotel in houten chaletstijl in Listvyanka aan het Baikalmeer. Het pension is gelegen aan een rustige dorpsstraat, tussen typische Siberische huizen met mooi bewerkte houten kozijnen, in vrolijke kleuren beschilderd. In een paar minuten wandel je de weg af naar het Baikalmeer. Het pension beschikt over een banya (Russische sauna) waar je heerlijk kunt ontspannen. Het ontbijt is inbegrepen.

  Siberische chalet in Bolshie Koty

  De tweede nacht verblijf je in een bed&breakfast in Bolshie Koty. Bolshie Koty is enkel te bereiken na een wandeling van twintig kilometer of per boot. Een Engelssprekende instructeur begeleid je op de boot en in Bolshie Koty. Hier geniet je in alle sereniteit van de prachtige omgeving en de mooie uitzichten op het Baikalmeer. Het kleinschalige, basic guesthouse ligt op 150 meter van het Baikalmeer en biedt de nodige comfort in typisch Siberische stijl. Je hebt een privékamer en deelt de faciliteiten met de eigenaar en eventuele andere gasten van het huisje. Het diner en ontbijt is inbegrepen.

  Driesterrenhotel Irkutsk

  In Irkutsk verblijf je in een driesterrenhotel in het centrum van Irkutsk. Het hotel beschikt over goede faciliteiten en ligt op loopafstand van verschillende bezienswaardigheden. Het ontbijt is inbegrepen.

  Duur: 4 dagen, 3 nachten
  Prijs: € 329,-

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)

  Transsiberie Express, Hotel Listvyanka aan het Baikalmeer

  Transsiberie Express, Hotel Listvyanka aan het Baikalmeer

  Huisje homestead Bolshie Koty - bouwsteen Baikalmeer Siberië variant Transsiberie Express, hotel in Irkutsk

   

   

   

   


 • Basisvariant Baikalmeer

  Sfeervol familiehotel in Listvyanka

  Je verblijft een nacht in een gezellig familiehotel in houten chaletstijl in Listvyanka aan het Baikalmeer. Het pension is gelegen aan een rustige dorpsstraat, tussen typische Siberische huizen met mooi bewerkte houten kozijnen, in vrolijke kleuren beschilderd. In een paar minuten wandel je de weg af naar het Baikalmeer. Het pension beschikt over een banya (Russische sauna) waar je heerlijk kunt ontspannen. Het ontbijt is inbegrepen.

  Driesterrenhotel Irkutsk

  In Irkutsk verblijf je in een driesterrenhotel in het centrum van Irkutsk. Het hotel beschikt over goede faciliteiten en ligt op loopafstand van verschillende bezienswaardigheden. Het ontbijt is inbegrepen.

  Duur: 3 dagen, 2 nachten
  Prijs: € 205,-

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)

  Transsiberie Express, Hotel Listvyanka aan het Baikalmeer

  Transsiberie Express, Hotel Listvyanka aan het Baikalmeer

  Transsiberie Express, hotel in Irkutsk

   

   

   

   


 • Bezoek Taltsy openluchtmuseum

  Samen met een Engelssprekende privégids bezoek je het Taltsy openluchtmuseum. In het openluchtmuseum zie je hoe de mensen leefden tussen de 16e en 19e eeuw in Siberië.

  Je ziet hier kerken, boerderijen, een watermolen en verdedigingswerken. Het zijn allemaal oorspronkelijke houten bouwwerken van dorpen uit de omgeving die naar dit museum zijn verplaatst.

  Prijs: € 54,-
  Duur: +/- 1,5 uur
  Inclusief: Engelssprekende privégids en entree

  Prijs is per persoon, op basis van 2 personen.

  Transsiberie Express, HoutarchitectuurTranssiberie Express, Taltsy Hout Museum, Irkutsk, Baikalmeer

  Transsiberie Express, Houtarchitectuur
   

   

   

   


 • Wandelgids tweedaagse Bolshie Koty

  Samen met een ervaren local wandel je via de Great Baikal Trail van Listvyanka naar Bolshie Koty. Je begint de wandeling met een pittige hike bergopwaarts. Daarna begeleidt de local je door bossen, over heuvels en langs de oevers van het Baikalmeer. Onderweg kun je even uitrusten op een verlaten strandje.

  De ervaren local toont je de mooiste uitzichtpunten. De volgende dag heb je de gelegenheid om samen met de local ook de mooiste plekken in Bolshie Koty te ontdekken. Jullie reizen samen met de draagvleugelboot terug naar Listvyanka.

  Prijs: € 99,- (meerprijs t.o.v. Siberiëvariant)
  Duur: tweedaagse excursie
  Inclusief: Ervaren local (twee dagen)

  Prijs is per persoon, op basis van 2 personen.

  Transsberië Express, Wandeling in Listvyanka aan het BaikalmeerTranssiberie Express, aan het Baikalmeer, Irkutsk

  Transsiberie Express, Baikalmeer

Voeg bouwsteen toe

Misschien vind je deze ook leuk…

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Baikalmeer”