Hike over de Siberische Stolby rotsen

Reisperiode: mei 2018
Jouw Transsiberië reizigers: Marleen, Adnan & Parth
Vakantiebestemming: Rusland
Bouwstenen: Moskou, Yekaterinburg, Krasnoyarsk & Baikalmeer
Reisduur: 21 dagen


Drie reisfanaten uit Nederland en India zijn dit jaar met ons op de avontuurlijke Transmongolië trein gestapt. Ze hebben al heel wat van de wereld gezien en vertelden ons over deze reis:

“Dit was een van de beste trips die we ooit hebben gedaan. We vonden het geweldig! Een van onze meest memorabele herinneringen was de hike door het Stolby natuurreservaat in Krasnoyarsk.”

Hiken in het Stolby natuurreservaat

“We hebben de dagexcursie gedaan waarbij je naar het Stolby natuurreservaat gaat. Onze gids was Anatoliy. We werden bij ons hostel in Krasnoyarsk opgehaald en het was ongeveer 3 tot 4 uur rijden naar het natuurreservaat. Anatoliy is een geweldige gids en hij heeft ons erg goed voorbereid op de hike die we gingen doen met de nodige veiligheidsmaatregelen. Omdat we er in de lente waren, zorgde hij er ook voor dat niemand last kreeg van de teken.

Voor de tijd van het jaar was het weer buitengewoon. Soms was er zware sneeuw, soms was er hagel. De gids hield iedereen goed in de gaten of het goed ging en dat iedereen het naar zijn zin had. Persoonlijk ben ik bang voor hoogtes, maar toch heb ik het voor elkaar gekregen om naar boven (en naar beneden) op de rotsen te klimmen met zijn hulp.

Na het klimmen had Anatoliy voor een lekkere picknic bovenop de rotsen gezorgd. Deze plek noemt hij letterlijk het Hard Rock Café!

Na een hike van ongeveer 8 uur kwamen we aan bij onze bestemming: de skilift die ons weer naar beneden bracht. We werden weer terug naar Krasnoyarsk gebracht. Het was een van de beste ervaringen die ik tot nu toe in mijn leven heb meegemaakt en ik raad het zeker aan iedereen aan die naar Krasnoyarsk gaat!”

Een kaartje voor Your Planet

Wat een attente reizigers! Ze stuurden ons tijdens hun reis twee ansichtkaarten om ons te vertellen over hun avonturen. Zie hieronder hun geschreven kaarten.

Reizen brengt inspiratie

“Na deze reis hebben we alle drie alweer volop reisplannen, de Transmongolië reis heeft hier zeker voor mij voor veel inspiratie gezorgd! Nogmaals bedankt, Your Planet, voor alle goede zorgen en de betrokkenheid bij onze reis. Dat heeft er zeker voor gezorgd dat we heerlijk onbezorgd deze reis konden maken en we er nog extra van hebben genoten.

Groetjes,

Marleen, Adnan en Parth”

 


 

Lees meer verhalen