Verjaardag vieren in Mongolië

Reisperiode: september/oktober 2017
Jouw Transsiberië reiziger: Robert & Barbara
Vakantiebestemming: Rusland en Mongolië
Bouwstenen: Moskou, Baikalmeer en Gobiwoestijn & Terelj
Reisduur: 21 dagen


Hoi Hanne!

Wij zijn weer terug.

Wij zijn wel nogal uitgeput van de jetlag, en het verschil in klimaat nu. Maar wat een geweldige reis en wat voor goede organisatie!

Alles is prima gelukt; iedereen was op tijd ter plekke om ons op te halen/te begeleiden zodat wij ons nooit zorgen hoefden te maken.

Hoogtepunt van de reis

Het hoogtepunt voor ons was wel Mongolië. Wij vonden het nomadenleven boeiend en hadden het ook leuk gevonden wat langer bij een familie te blijven. Zo waren de kennismakingen soms toch wat oppervlakkiger.

rondreis mongolie

Prima gids en chauffeur

De gids en de chauffeur in Mongolië hebben het prima gedaan en zij waren zeer vriendelijk.

De gids, het jonge meisje (wij noemen haar Ziggy) is heel pienter, zij kan goed organiseren en maakte telkens lekker eten voor ons. Wij voelden ons goed verzorgd. Ook de chauffeur was een professional en ondanks de avontuurlijke routes, die wij namen, voelen wij ons daardoor altijd veilig.

Verjaardag in Mongolië

En wat een geweldige verjaardag!

“Ziggy” heeft alles uit de kast gehaald: zij bracht uit Ulaanbaatar een prachtige chocoladetaart in een doos mee; die werd versierd met kaarsjes en ook “Happy Birthday” werd gezongen.

verjaardag in mongolie

Ziggy heeft op die avond een bijzonder menu gekookt met zelfs sla (!) – midden in de woestijn! Ook aan een fles wijn had ze gedacht! Kortom – het was perfect…!

Voor Ziggy was het de eerste keer dat zij een verjaardagsfeestje moest organiseren. Zij was dus een beetje zenuwachtig en vroeg zich af of dit de juiste manier was… Wij hebben het haar al gezegd: onze complimenten! Top! (Zij kon sowieso prima kokkerellen met haar “keukendoos” onder de eenvoudigste omstandigheden!)

Vriendelijke gastvrouw in Listvyanka

Behalve de verblijven bij de nomaden vonden wij met name het hotel in Listvyanka erg leuk – vriendelijke gastvrouwen, persoonlijke sfeer, mooi houten huis, geweldige blik van ons balkon op het Baikalmeer.

Wij hebben ontzettend veel beleefd in een erg korte tijd!

Ons resumé

Wij bedanken ons voor de super organisatie en goede samenwerking tussen alle partijen!

Groetjes van Robert en Barbara

 


 

Lees meer verhalen