Uitgebalanceerde familiereis Transmongolië Express

Reisperiode: juli/augustus 2017
Jouw Transsiberië reiziger: familie Wit
Vakantiebestemming: Rusland, Mongolië en China
Bouwstenen: Moskou (op eigen gelegenheid), Krasnoyarsk, Baikalmeer, Hoogtepunten Mongolië en Beijing (overnachting op eigen gelegenheid)
Reisduur: 22 dagen


Familiereis Transmongolië Express met twee tienerdochters

Hoi Hanne,

Zeker een goede reis gehad en een mooie ervaring.

De treinreis van Moskou naar Krasnojarsk

Na een paar dagen Moskou op de trein gestapt naar Krasnojarsk.

treinstation verkopers

Het treinstel waarin we zaten was hoofdzakelijk gevuld met Russen. Drie dagen in de trein is natuurlijk een unieke ervaring.

Wat ik vooral leuk vond was om op de stationnetjes waar we konden uit stappen wat eten te kopen van de plaatselijke bevolking.

Voor Mila, onze jongste dochter van 15 was drie dagen in de trein wel wat lang. Krasnojarsk was dan ook een goede onderbreking, waar we goed werden ontvangen.

Even uit de trein in Krasnojarsk

Hostel was goed en de excursie naar Stolby Nationaal Park was erg leuk met een erg goede en leuke gids (Katharina).

Stolby Nationaal Park familiereis

Ook het park in Krasnojark vonden we mooi waar iedereen aan het sporten was en wij een soort elektrisch scootertje hebben gehuurd.

scooter Krasnoyarsk familiereis

De treinreis van Krasnojarsk naar Irkutsk

Richting het Baikalmeer zaten we met meer toeristen (en voornamelijk Nederlanders) in het treinstel. Leuk om een praatje mee te maken.

Genieten bij het Baikalmeer

Erg genoten van de sfeer bij het Baikalmeer.

Veel gewandeld, een bootje gehuurd en natuurlijk ook gezwommen en vis gegeten. Ik had een beetje een gevoel in Oostenrijk te zijn.

Baikalmeer uitzicht

De treinreis van Irkutsk naar Ulan Bator

De treinreis naar Ulaan Bator verliep ook weer prima (met uiteraard lange grenscontroles), met een Samovar die nog op hout gestookt werd. Ook hier werden we weer goed opgevangen.

Touren door Mongolië

De tour door Mongolië was mooi. Wat een uitgestrektheid.

Mongolië uitzicht

Mongolië woestijn

Gaaf om in zo’n oud Russisch busje rond te toeren.

Mongolië busje familiereis

Eén nacht op een soort camping geslapen. Dit vonden de meiden vooral leuk omdat ze zo in contact kwamen met andere toeristen en lekker konden kletsen en spelletjes doen.

Ook leuk om mee te maken dat er bij een van de families een geit geslacht werd.

De treinreis van Ulan Bator naar Peking

Naar Peking hadden we het meest luxe treinstel van onze reis en verliep wederom probleemloos.

Eindpunt van de Transmongolië Expresss

Fietsen met de Nederlandstalige gids in Peking was erg leuk. Het was erg warm en met fietsen vangen we een lekker windje.

Wat ook fijn was, was dat we de fietsen ook in de middag konden gebruiken. Toen hebben we zelf gefietst naar de tempel van hemel. Mooi terrein en rustiger dan de verboden stad, waar het erg druk was.

Beijing park

Ook nog naar de Chinese muur gegaan; zeker de moeite waard. We waren op het eind van de dag en er waren nauwelijks mensen meer. Dat was wel relaxed.

Chinese muur familiereis

Twee dagen Peking is eigenlijk iets te kort om alles op een relaxte manier te kunnen bezoeken. Daarom schoot het eten er vaak bij in.

Wel een keer gegeten bij Grandma’s in een shoppingmall (APM) waar we bij toeval ingingen omdat het regende. Je moest je aanmelden en er was een wachttijd van een klein uurtje. In de tussentijd kun je kijken wat je wilt hebben. Met behulp van je aanwijzingen wat gerechten uitgezocht. Porties waren echter zo groot (wat we niet hadden verwacht, kleine prijs nl). Onze hele tafel stond vol. Alles lekker, maar we kregen dus niet alles op.

Treintickets waren prima geregeld (blijft spannend of ze inderdaad klaarliggen op de afgesproken plek).

Dus alles bij elkaar een goed uitgebalanceerde reis. Waarbij we beseffen dat we het getroffen hebben met het weer, ook al vonden we het soms erg warm.

Vriendelijk groet,
Emile


 

Lees meer verhalen