Fulltime Pensionado op de Transmongolië Express

Reisperiode: juli/augustus 2017
Jouw Transsiberië reiziger: Fulltime Pensionado Geert
Vakantiebestemming: Rusland, Mongolië en China
Bouwstenen: Irkutsk, Nomaden & Ulan Bator (verlengd), Beijing, Hangzhou en Shanghai
Reisduur: 22 dagen


Dag Hanne,

We zijn zeer tevreden en met heel veel nieuwe indrukken thuis gekomen. Op enkele kleine dingen na is alles voortreffelijk verlopen. Vooral Mongolië heeft op ons veel indruk gemaakt. Na ruim drie weken hadden we totaal geen zin om naar huis te gaan.

Mongolië

De transfers waren TOP, de keuze voor de hotels waren TOP, vooral qua ligging; het comfort en ontbijt was matig tot redelijk. De Nomadentrip was TOP vooral omdat je zo direct bij de Nomaden verblijft. Dat hadden we niet willen missen. De kopietjes met de Chinese gerechten die je had gemaakt hebben we een paar keer met succes gebruikt!

De vluchten met Aeroflot waren goed, en alle vluchten waren op tijd. Het eten aan boord is overigens zeer matig. In Irkutsk waren onze koffers er niet. We waren daar al bang voor. De volgende avond heeft de chauffeur aldaar, ze alsnog gebracht.

De homestay in Irkutsk was ook bijzonder. De ligging in de stad was prima. De moeder sprak zelfs een beetje Duits. De kamer was erg armoedig en volgestouwd met grote eikenhouten meubels en een totaal versleten bankbed waar ik op moest slapen. Maar alles bij elkaar ook wel weer een leuke ervaring om zo bij een Russische familie te verblijven.

Het reizen met de trein en later ook met hoge snelheidstrein is een heerlijke manier van reizen. De kaartjes lagen overal keurig klaar. Onze complimenten voor de gehele planning en organisatie!

Hartelijke groet, mede namens Marlou

Geert


Geert Beke

Tip! Lees Geert’s persoonlijke blog

Geert houdt een hele leuke “Fulltime Pensionade” blog bij.

Wil je graag in detail weten hoe het is om met de Transmongolië Express te reizen? Neem dan zeker een kijkje op zijn blog.

Geert vertelt op een zeer levendige manier over al zijn belevenissen tijdens deze unieke treinreis. De verslagen zijn zo mooi geschreven, dat we telkens een beetje het gevoel krijgen met hem mee te reizen. Een aanrader dus!

 


 

Lees meer verhalen