Met de trein van Holten naar Vladivostok

Reisperiode: mei/juni 2017
Jouw Transsiberië reiziger: Jan & Riet
Vakantiebestemming: Rusland, Noord-Korea en China
Bouwstenen: Moskou, Yekaterinburg, Novosibirsk, Baikalmeer, Ulan Ude, Vladivostok, Pyongyang, Kaesong & DMZ en Shenyang
Reisduur: 32 dagen


Jan en Riet reisden met de trein van hun thuisplaats Holten naar de andere kant van de wereld, Vladivostok. Nadien vlogen ze naar Noord-Korea, vanwaar ze met de trein naar China reisden voor een familiebezoek.

Een heus avontuur en een afstand van bijna 14.000 kilometer per trein!


Transsiberië Express

Vanaf het eerste contact met jullie heb ik het gevoel gehad dat jullie je betrokken voelden bij het realiseren van het enigszins waanzinnige plan.

Met enige regelmaat spraken mensen tijdens onze reis hun verbazing uit over datgene waar wij mee bezig waren. Dat wij dit hebben kunnen doen hebben we voor een belangrijk deel te danken aan jullie input.

Jullie dachten steeds in oplossende zin mee daar waar zich knelpunten voor deden. Jullie communicatie met ons was voortreffelijk. Steeds op tijd, helder en duidelijk.

Nooit hebben we ons echt onzeker of onveilig gevoeld. Het omhoog geheven bordje met onze naam voor de deur van de wagon speelde daarbij een belangrijke rol: jullie hadden het weer gefixed.

Onze reis van bijna 14.000 km in de trein, gecombineerd met 7 stedenbezoeken, een verblijf van 6 dagen in Noord Korea en ter afsluiting een kleine week bij onze kinderen en kleinkinderen in Shanghai heeft een nauwelijks te verwerken aantal indrukken opgeleverd. De bijna 700 foto’s en filmpjes alsmede onze dagboekverhalen zullen de herinneringen aan een fantastische reis levendig houden.

Hanne en Mischa, jullie warm geformuleerd “ welkom thuis” kaartje onderstreepte nog eens jullie welgemeende betrokkenheid.

We zijn jullie daar dankbaar voor en zullen ook tegenover anderen dit tot uitdrukking brengen.

Met hartelijk groet,

Jan en Riet 


 

Lees meer verhalen